@article { author = {Yari, A and Nemati, M and Pourahmad, F}, title = {Phenotypic and genotypic evaluation of resistance to broad –range antimicrobial drugs in Gram- positive cocci isolated from rainbow trout in Ilam}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {1-10}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113517}, abstract = {Streptococci and lactococci are among bacterial diseases of wild and farmed fish especially rainbow trout and accounted for significant economical losses in the aquaculture industry. In this study, 60 fish from rainbow trout farms in Ilam, were collected and sampled for bacterial and molecular analyses. Identification of the isolated bacteria was determined using biochemical tests and confirmed by polymerase chain reaction (PCR). For this purpose, using primer sets targeting portions of the tuf (code along factor Tu) and 16S rRNA gene sequences were performed to determine the genus Streptococcus and Streptococcus iniae, respectively. In total, 110 isolates belonging to the genus Streptococcus, Lactococcus and Staphylococcus were detected. Molecular tests showed that 90 isolates were Streptococcus genus, of which 35 isolates tested by species-specific primers were identified as Streptococcus iniae and the rest (55 isolates) belonged to the species Lactococcus garvieae. Subsequently, phenotypic and genotypic evaluations of antibiotic-resistance of the isolates were performed, using disk diffusion method and PCR targeting tet, erm and str genes. The results showed that of the 110 isolates of Gram-positive cocci, 39 isolates were resistant against streptomycin (35%), 26 to erythromycin (23%), 35 to oxytetracycline (31%), 30 to enrofloxacin (27%), 21 to florfenicol (19%) and 33 isolates were resistant to penicillin G (30%). The presence of streptococcosis / lactococcosis was confirmed among fish farms in Ilam within this study. Moreover, it seems that the indiscriminate use of antibiotics has led to stablish resistant against such infectious agents.  }, keywords = {Fish,Streptococcus,Lactococcus,Polymerase Chain Reaction,Antibiotic resistance}, title_fa = {بررسی فنوتیپی و ژنوتیپی مقاومت به آنتی بیوتیک‌های وسیع‌الطیف درکوکسی‌های گرم مثبت جدا شده از ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان در استان ایلام}, abstract_fa = {استرپتوکوکوزیس ((Streptococcosisو لاکتوکوکوزیس (Lactococcusis) از جمله بیماری‌های باکتریایی ماهیان هستند که انواع مختلف ماهیان وحشی و پرورشی به ویژه قزل‌آلای رنگین کمان را به صورت انفرادی و همه‌گیر در معرض خطر قرار داده و خسارات اقتصادی قابل توجهی را به دنبال دارند. در تحقیق حاضر، تعداد 60 قطعه ماهی با علائم استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس جمع‌آوری و از آن‌ها نمونه‌برداری و کشت میکروبی انجام شد. هویت باکتری‌های جداسازی شده با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی تعیین و با استفاده از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز(PCR) تأیید گردید. بدین منظور، تکثیر بخش هایی از ژن­های‌ tuf (کد کننده فاکتور امتداد Tu) جهت شناسایی جنس استرپتوکوکوس و 16S rRNA برای تعیین گونه استرپتوکوکوس اینیایی ((Streptococcus iniaeو لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae)مورد استفاده قرار گرفت. آزمایشات مولکولی نشان داد که 90 جدایه متعلق به جنس استرپتوکوکوس بودند، که از میان آن‌ها 35 جدایه در آزمایش PCR، گونه استرپتوکوکوس اینیایی، 55 جدایه متعلق به گونه لاکتوکوکوس گارویه و20 جدایه متعلق به جنس استافیلوکوکوس تشخیص داده شدند. در آزمون PCR با هدف تکثیر حضور ژن­های مقاوم به آنتی بیوتیک، از 39 مورد مقاومت فنوتیپی نسبت به استرپتومایسین، 30 مورد و از 26 مورد مقاومت فنوتیپی در برابر اریترومایسین 20 مورد، و از 35 مورد مقاومت فنوتیپی در برابر اکسی تتراسایکلین، 27 مورد تأیید واقع شدند. این مطالعه علاوه بر معرفی عوامل باکتریایی بوجود آورنده عفونت های همه­گیر در بین استخرهای پرورش قزل آلای منطقه، خطر استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک­ها را که منجر به ایجاد کوکسی­های مقاوم به درمان شده اند را نیز نشان می دهد.  }, keywords_fa = {ماهی,استرپتوکوکوس,لاکتوکوکوس,واکنش زنجیره‌ای پلیمراز,مقاومت آنتی بیوتیکی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113517.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113517_f7347c06dae477ac9550a9998bf5cc0e.pdf} } @article { author = {Asgharnia, M and yeganeh, S and Jafarpour, S.A and Safari, R}, title = {Use of chemical method for preparing of protein hydrolysate from Silver carp (Hypophthalmichthys moltirix) viscera and its application as culture media for Listeria monocytogenes}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {11-22}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113518}, abstract = {The aim of this study is to chemically hydrolyze of silver carp (Hypophthalmichthys moltirix) viscera and the effect of obtained peptones as a nitrogen source for culture of Listeria monocytogenes. Silver carp viscera were provided by a local market in Sari, Northern Iran. After freeze-thawing of Viscera at 4°C was used for hydrolysis. Acidic and alkaline hydrolysis was done at two pH 3.3 and 12, and two temperatures of 70 and 85°C. At the end of hydrolysis DH% (hydrolysis degree) and protein content were measured. Then obtained peptones from these 4 treatments (three replicates for each treatment) used as Listeria monocytogenes culture media at 48 hours and compared with BHI culture media. Results showed that maximum and minimum protein concentration were related to alkaline hydrolysis at 85 °C and acidic hydrolysis at 70 °C, respectively (p<0.05). The highest DH% was related to alkaline hydrolysis at 85 °C and the lowest of  it was related to alkaline hydrolysis at 70 °C (p<0.05). Growth of Listeria monocytogenes in acidic and alkaline produced treatments at            70 °C had no significant differences compared to control (BHI) except at 36 and 48h. But at 85 °C had differences at all hours significantly (p<0.05). This study showed that alkaline hydrolysis in higher temperature is better than acidic hydrolysis and growth of bacteria in fish peptone could be done as well as commercial cultured media. Due to usage of fish viscera and alkaline method with low processing cost, it‘s economically suitable.}, keywords = {}, title_fa = {استفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافت‌شده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes‌‌‌}, abstract_fa = {هدف از این تحقیق آبکافت شیمیایی (اسیدی و قلیایی) امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix)و استفاده از پپتون­های تولیدشده به عنوان منبع ازت برای کشت باکتری Listeria monocytogenes­­­ بوده است. برای این منظور، امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ، از بازار ماهی­فروشان شهرستان ساری تهیه شده و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. پس از انجمادزدایی امعاء و احشاء در دمای 4 درجه سانتی­گراد، آبکافت اسیدی و قلیایی به ترتیب در  pH3/3 و 12 در دو دمای 70 و 85 درجه سانتی­گراد انجام شد. در پایان آبکافت، درجه آبکافت و میزان پروتئین محلول تعیین گردید. سپس از پپتون­های تهیه­شده از این 4 تیمار (هر کدام با 3 تکرار) به عنوان محیط کشت باکتری در مدت 48 ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری BHI مقایسه شد. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین به­ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتی­گراد و آبکافت اسیدی در دمای 70 درجه سانتی­گراد بود (05/0p<). بیشترین و کمترین درجه آبکافت به ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتی­گراد و آبکافت قلیایی در دمای 70 درجه سانتی­گراد بود (05/0p<). رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در تیمارهای اسیدی و قلیایی در دمای 70 درجه سانتی­گراد به جز زمان 48 ساعت، با تیمار شاهد تفاوت معنی­داری نداشتند (05/0p>)، اما در دمای 85 درجه سانتی­گراد در تمام زمان­های مورد بررسی، آبکافت اسیدی و قلیایی با تیمار شاهد (BHI) اختلاف معنی­دار داشتند (05/0p<).­ با توجه به تحقیق انجام­شده می­توان گفت که آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی می­باشد و رشد باکتری­ها در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری می­باشد و با توجه به استفاده از امعاء و احشاء ماهی و کم­هزینه­بودن روش قلیایی، از نظر اقتصادی مناسب می­باشد.  }, keywords_fa = {روش شیمیایی,پروتئین آبکافت‌شده,امعا و احشا,فیتوفاگ,محیط کشت}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113518.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113518_93977bc70e201ed9df6d453df83bbeee.pdf} } @article { author = {Najafi, A. and Delangizan, S. and Almasi, M. and Gharra, K.}, title = {Assessment of productivity of warm water fish production factors in Kermanshah province farms}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {29-38}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.117850}, abstract = {Fish is one of the domestic products that is unmatched in terms of protein and unsaturated fat, and its importance as a healthy food is known to all. Keeping in mind, resource scarcity, economic method of increasing this product is the optimum use of the factors of production. The aim of this research was to estimate production function and calculation of productivity of warm water fish production factors in Kermanshah province. The statistical population in this reaserch were all of active, fish farms which were studied in full details. A part of required data of this research was collected from official statistic books of government and another part from interview with farmers and experts of fishery department of Kermanshah through distribution of 46 questionnaires. The production function has been estimated with help of Eviews and with OLS approach and through priority model of Cobb-Douglas was finally selected. Result showed that area under cultivation (land), concentrate and maize, fodder, lime stone, labour, experience of manager of the farm, use of air purifier machine and geographical condition of the region had significant effect on production (p<0.05). Total coefficient of independent variable in estimated production function was approximately 1.1 which was an indication of increasing return to scale. Elasticity of production of area under cultivation was more than other inputs which indicated that the area under cultivation must expand and more area go under cultivation of this product. In addition coefficient of labour was estimated 0.31 which indicated more employment of labour force must be done in order to approach towards optimum product. According to obtained results of this research, education did not have a significant effect on production, while experience had a positive and significant effect on it and this showed that the level of technology in this industry was not so high. The finding also showed that geographical region and use of air purifier had a significant effect on the production of warm water fish. Therefore on this base the farms under review were divided into three categories and the average productivity, marginal productivity and total factors productivity were calculated for each one of these categories. Just in small number of farms, related to one of the categories the measure of VMPxi / Pxi for descriptive variable was equal to 1 and for other two categories this measure was not equal to one. Which means that the inputs were underemployed? Therefor it seems in order to improve efficiency in input consumption, the fish farm owner can attain maximum profit by using substitution principle.}, keywords = {Production Function,Productivity,Aquaculture,Warm Water Fish,Kermanshah Province}, title_fa = {ارزیابی بهره وری عوامل تولید ماهیان گرمابی در مزارع پرورشی استان کرمانشاه}, abstract_fa = {گوشت ماهی از جمله تولیدات داخلی است که به لحاظ پروتئین و چربی غیراشباع، اهمیت آن به‎عنوان یک غذای سالم بر کسی پوشیده نیست. با توجه به محدودیت منابع، روش اقتصادی افزایش این محصول، استفاده بهینه از عوامل تولید است. هدف از این پژوهش تخمین تابع تولید و محاسبه بهره­وری عوامل تولید ماهیان گرمابی استان کرمانشاه بود. جامعه آماری در این پژوهش در برگیرنده مزارع فعال پرورشی بود که به روش تمام شماری مطالعه شد. بخشی از داده­های مورد نیاز این تحقیق از آمار رسمی منتشر شده بود و بخش دیگر به­وسیله انجام مصاحبه حضوری با مزرعه­داران و کارشناسان اداره کل شیلات استان کرمانشاه و ازطریق 46 عدد پرسشنامه جمع­آوری گردید. سپس توسط نرم­افزار Eviews و با روش حداقل مربعات معمولی (OLS)، به برآورد توابع تولید پرداخته شد و از طریق آزمون برتری مدل، در نهایت تابع تولید Cobb–Douglas انتخاب گردید. نتایج نشان داد که سطح زیرکشت (زمین)، کنسانتره و ذرت، علوفه، آهک، نیروی­کار، تجربه مدیر مزرعه، استفاده از دستگاه­های هواده و شرایط جغرافیایی منطقه بر میزان تولید تأثیر معنی­دار داشته­اند (05/0p<). جمع ضرایب متغیرهای مستقل در تابع تولید برآورد شده حدود 1/1 بود که نشان­دهنده وجود بازدهی فزاینده نسبت به مقیاس بود. کشش تولیدی سطح زیرکشت بسیار بیشتر از نهاده‎های دیگر بود و نشان داد که بایستی وسعت مزارع را افزایش داد و از اراضی بیشتری برای این فعالیت اقتصادی استفاده کرد. همچنین ضریب نیروی کار 31/0 برآورد گردید که گویای نیاز به استخدام نیروی کار بیشتر، جهت رفتن به سمت بهینه تولید می­باشد. طبق نتایج حاصل از این تحقیق، تحصیلات روی تولید اثر معنی­داری نداشت درحالی­که تجربه دارای تأثیر مثبت و معنی­داری روی تولید بود و این نشان داد که سطح تکنولوژی در این صنعت چندان بالا نیست.همچنین نتایج نشان داد منطقه جغرافیایی و استفاده از دستگاه­های هواده روی تولید ماهیان گرمابی اثر معناداری داشتند. لذا براین اساس، مزارع مورد بررسی به سه گروه تقسیم گردید و میانگین بهره­وری­های متوسط، نهایی و کل عوامل تولید، برای هرکدام از گروه­ها محاسبه و با یکدیگر مقایسه گردید. به طوری که فقط در تعداد اندکی از مزارعِ مربوط به یکی از گروه­ها معیار VMPxi / Pxi برای متغیرهای توضیحی برابر واحد بود و در دو گروه دیگر برای هیچکدام از متغیرها معیار مذکور برابر واحد نبود. این بدان معنی است که از نهاده­ها به طور کاملاً کارا استفاده نشده است، بنابراین به نظر می­رسد به منظور بهبود کارایی در مصرف نهاده­ها، پرورش­دهندگان ماهی با استفاده از اصل جایگزینی نهاده­ها، می­توانند به سود بالاتری دست یابند.  }, keywords_fa = {تابع تولید,بهره‌وری,آبزیان,ماهیان‌گرمابی,استان کرمانشاه}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117850.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117850_0f05b0622442a1ebad30c8b15ff6f254.pdf} } @article { author = {Ansarifard, F and Rajabi Islami, H and Shamsaie Mehrjan, M and Soltani, M}, title = {The effect of dietary supplement spirulina (Arthrospira platensis) on the immune system and blood biochemical factors of koi fish (Cyprinus carpio carpio)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {23-32}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113519}, abstract = {This study evaluated the effect of diets containing 0, 2.5, 5, 7.5 and 10% Arthrospir platensis on the hematological and immune parametersof Koi carp (Cyprinus carpio). A completely randomized experimental design was developed with five treatments and three replicates  for 8 weeks. At the end of experiment, the hematological and, immune system parameters were measured and analyzed. The results revealed that supplementation of Arthrospira platensis in diets results in higher percentage of  Hb, Hct, RBC and WBC. In addition, a significant increasein the levels of IgM, lysozyme and C4 complement levels were found in fish fed with 10% Arthrospira platensis (p<0.05). These results revealed that, inclusion of 10% A. platensis in diets did appear to have a significant positive effect  on stimulation of immune system of  Koi fish.}, keywords = {Cyprinus carpio carpio,Spirulina,Immune system,Arthrospira platensis}, title_fa = {تاثیر مکمل غذایی اسپیرولینا (Arthrospira platensis) بر سیستم ایمنی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کوی((Cyprinus carpio carpio}, abstract_fa = {این مطالعه اثر جیره غذایی حاوی سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10 درصد جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis)  بر روی برخی از پارامترهای خونی و ایمنی ماهی کوی (Cyprinus carpio) را ارزیابی نموده است. این طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمارو سه تکرار برای 8 هفته انجام شد. در پایان آزمایش، پارامترهای خونی و ایمنی ماهی اندازه­گیری و تحلیل آماری شدند. نتایج نشان داد که افزودن اسپیرولینا به جیره غذایی باعث افزایش درصد هماتوکریت و غلظت هموگلوبین، تعداد گلبول سفید و گلبول‌های قرمز ماهی می گردد. به علاوه یک افزایش معنی­دار در سطح برخی پارامترهای ایمنی لیزوزیم، ایمنوگلبوین Igm و عامل کمپلمانC4 در ماهی تغذیه شده با10 درصد اسپیرولینا مشاهده شد (05/0p<) .این نتایج نشان می دهند که گنجاندن 10 درصد اسپیرولینا در جیره غذایی اثرات مثبت قابل توجهی در تحریک سیستم ایمنی  ماهی کوی دارد.  }, keywords_fa = {ماهی کوی,اسپیرولینا,سیستم ایمنی,Arthrospira platensis}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113519.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113519_e1b4506b7717a0fc29a4f6c7e7ddffe9.pdf} } @article { author = {Norouzi, M and Bagheri Tavani, M}, title = {Fatty acid profile in male and female sex gray mullet (Liza aurata) in the southern shores of the Caspian Sea}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {33-39}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113520}, abstract = {The present study aimed to assess fatty acid profile in filet of male and female gray mullet from the southern region of the Caspian Sea. A total of 100 fish (55 male and 45 female) were caught from 10 stations in three coastal provinces of the Caspian Sea. Carcasses were analyzed according to the standard AOAC methods, and fatty acids were measured using gas chromatography. Mean protein, fat, moisture, and ash in golden gray mullet were 22.18±1.98, 3.08±1.21, 78.02±2, 1.40±0.43 respectively. A total of 28 fatty acids were identified, including 10 saturated, 8 monounsaturated, and 10 polyunsaturated fatty acids. Total amount of SFA fatty acids were 27.63, 24.95, 36.02 grams per 100 grams fat, respectively in male fish, and 30.39, 30.26, 29.42 grams per 100 grams fat respectively, in female fish, with a significant difference between them. The most prevalent SFA fatty acids included palmitic, oleic, and docosahexaenoic in fish muscles. Omega 3, omega 6, and omega 9 fatty acids in golden gray mullet comprised 29.61, 3.31, 11.17 percentage of total fatty acids respectively, and were significantly higher in the male species. ω-3/ω-6 and PUFA/SFA ratios were 9.22 and 1.2%, respectively. The sum total of two essential fatty acids in gray mullet (DHA and EPA) was 21.64%, which is important to promotion of health and prevention and recovery from illness in humans.}, keywords = {fatty acids,Golden mullet,Caspian Sea}, title_fa = {مقایسه پروفایل‌ اسیدچرب جنس‌های نر و مادة ماهی کفال طلایی (Liza aurata) در سواحل جنوبی دریای خزر}, abstract_fa = {هدف این مطالعه، بررسی پروفیل اسیدهای چرب فیله جنس­های نر و ماده ماهی کفال طلایی (Liza aurata) در حوضه جنوبی دریای خزر بود. تعداد 100 قطعه ماهی (55 قطعه نر و 45 قطعه ماده) در 10 ایستگاه از 3 استان ساحلی دریای خزر صید شد. آنالیز لاشه با استفاده از روش­های استاندارد AOAC و سنجش اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی انجام گردید. میانگین محتوای درصد پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر ماهی کفال طلایی به ترتیب 98/1±18/22، 21/1±08/3، 2±02/78، 43/0±40/1 بود. تعداد 28  اسید چرب شامل 10 اسید چرب اشباع (SFA)، 8 اسید چرب تک غیر اشباع  (MUFA) و 10 اسید چرب چند غیر اشباع (PUFA) شناسایی شد. میزان کل اسیدهای چرب SFA، MUFA و PUFA در ماهیان نر به ترتیب 63/27، 95/24 و 02/36 و در ماهیان ماده به ترتیب 39/30، 26/30 و 42/29 گرم در 100 گرم چربی بود و این اختلاف معنی دار بود. پالمیتیک اسید (C16:0)، اولئیک اسید (C18:1 n-9cis)، دکوزاهگزانوئیک اسید (C22:6 ω3) به ترتیب فراوان ترین اسیدهای چرب از گروه SFA، MUFA و PUFA در عضله ماهی بودند. مجموع اسیدهای چرب امگا3، امگا6 و امگا9 ماهی کفال طلایی به ترتیب 61/29، 31/3 و 17/11 درصد از کل اسیدهای چرب بود و بطور معنی داری میزان آن در ماهیان نر بیشتر بود. نسبت شاخص ω-3/ω-6 و PUFA/SFA به ترتیب 22/9 و 2/1درصد بود. مجموع دو اسید چرب مهم و ضروری DHA و EPA در ماهی کفال طلایی 64/21 درصد بود که برای ارتقای سلامتی، پیشگیری و بهبود بیماری در انسان مهم است.  }, keywords_fa = {اسید چرب,کفال طلایی,دریای خزر}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113520.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113520_b99fb706319d63417d4638506c5a9a99.pdf} } @article { author = {Haghighi, Masoud and Fakharzadeh, S.M.E and Najar Lashgari, Saltanat and Pourmolaei, B}, title = {Assessment of antibacterial activity of Origanum vulgare extract and nanoform Origanum vulgare extract in comparison with florfenicol and nanoform florfenicol against Streptococcus iniae}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {41-50}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113521}, abstract = {The aim of this study was to evaluate in vitro the antibacterial effects of hydro-alcoholic extract of aerial parts of Origanum vulgare and nanoform Origanum vulgare extract on Streptococcus iniae, the causative agent of Streptococcosis in fish, in comparison with the effects of florfenicol and nonoform florfenicol on this bacteria. The results showed that the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and the Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of Origanum vulgare extract was 1000 µg/ml whereas, the MIC and MBC of nanoform Origanum vulgare extract were 250 and 500 µg/ml, respectively. These results indicated that the inhibitory and bactericidal effects of Origanum vulgare extract was less than the nanoform Origanum vulgare extract. The MIC and MBC of florfenicol was 2.5 µg/ml while, the MIC and MBC of nanoform florfenicol were 0.625 and 1.25 µg/ml respectively. The results showed that the zones of inhibition for Origanum vulgare extract, nanoform Origanum vulgare extract, florfenicol and nanoform florfenicol were 21.70±0.6, 26.06±0.7,31.63±0.4 and 32.80±1.1 mm, respectively. These results indicated that Origanum vulgare extract had antibacterial effects which were less than the effects of nanoform Origanum vulgare extract, florfenicol and nanoform florfenicol on Streptococcus iniae.In this study, the nanoform florfenicol was the most effective substance for controlling Streptococcus iniae infection.}, keywords = {Origanum vulgare extract,Florfenicol,Streptococcus iniae,Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss),Nano}, title_fa = {بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)}, abstract_fa = {هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتری عصاره آبی- الکلی سرشاخه­های گیاه مرزنگوش و نانو عصاره آن روی باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، Streptococcus iniae، عامل استرپتوکوکوزیس در ماهیان و مقایسه آن با اثر فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل بود. نتایج نشان داد که غلظت مهار رشد و کشندگی با عصاره مرزنگوش 1000 میکروگرم در میلی­لیتر بود، در حالی که غلظت مهار رشد نانو عصاره مرزنگوش، 250 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت کشندگی آن 500 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این نتایج نشان می­دهد که اثر مهار رشد و باکتری­کشی عصاره مرزنگوش ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش بود. غلظت مهار رشد و باکتری­کشی فلورفنیکل 5/2 میکروگرم در میلی­لیتر بود. غلظت مهار رشد نانوفلورفنیکل 625/0 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت باکتری­کشی آن 25/1 میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج نشان دادند که اندازه قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی با عصاره مرزنگوش، 6/0±7/21 میلی­متر، با نانو عصاره مرزنگوش، 7/0±06/26 میلی­متر، با فلورفنیکل، 4/0±63/31 میلی­متر و با نانو فلورفنیکل1/1±80/32 میلی­متر بود. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان می­دهند که عصاره مرزنگوش دارای اثر ضد باکتری است، ولی اثر ضد باکتریایی آن ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش و نیز دو داروی فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل است. در تحقیق حاضر، نانو فلورفنیکل بیشترین اثر را در کنترل عفونت استرپتوکوکوس اینیایی نشان داد و این مواد می­توانند مبنای پایش گونه­های مقاوم به آنتی­بیوتیک­ها قرار گیرند.  }, keywords_fa = {عصاره مرزنگوش,فلورفنیکل,استرپتوکوکوس اینیایی,قزل‌آلای رنگین‌کمان,نانو}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113521.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113521_34bb5b02ea34e9b0c021befe7a0b6d53.pdf} } @article { author = {Jafarpour, A and Yazdanprast, F and Safari, R}, title = {Physiochemical and textural properties of Common carp fermented sausages inoculated with mixed starter cultures of Pediococcus pentosaceus and Lactobacillus plantarum}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {51-63}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113522}, abstract = {In this study, the effects of inoculation of two lactic acid bacteria including Pediococcus pentosaceu and Lactobacillus plantarum were evaluated on the fermented fish sausages produced from Common carp, as a model, at incubation temperature of 35˚C. Common carp fermented sausages were prepared from minced fish, salt (3%), glucose (3%) and the combination of two starter cultures of bacteria (6 log CFU/g) and fermentation occurred during the 48 h incubation. Soluble peptides, pH, phsycrophilic and lactic acid bacterial counts, proximate composition (protein, lipid, moisture and ash), texture profile analysis and color of fermented sausages were measured and compared to the non-inoculated sausages (the control group) at 0, 24 and 48 h after incubation. According to the results, lactic acid bacteria showed rapid growth after 48 h fermentation which led to the significant decrease in pH from initial values of around 6.9 to 4.4 (P<0.05) and the significant decrease in growth and proliferation of phsycrophilic Pseudomonas (P<0.05). The amounts of soluble peptides significantly increased in sausages that were inoculated with the mixed culture as compared to the control group (P<0.05). In terms of texture, the hardness and chewiness of inoculated sausages were higher than that of the control group (P<0.05). In terms of color parameters, the lightness (L*) and redness (a*) of both types of sausages were significantly increased after incubation, whereas the yellowness (b*) was significantly decreased (P<0.05). It can be concluded that fermented sausages inoculated with mixed starter cultures had more favorable physiochemical characteristics and textural properties as compared to the control group.  }, keywords = {}, title_fa = {ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و بافتی سوسیس تخمیری ماهی کپور معمولی متاثر از کشت ترکیبی استارتر کالچرهای Pediococcus pentosaceus و Lactobacillus plantarum}, abstract_fa = {در این مطالعه اثر تلقیح ترکیبی دو سوش باکتریایی Pediococcus pentosaceus و Lactobacillus plantarum در دمای 35 درجه سانتی­گراد روی سوسیس تخمیری تهیه شده از ماهی کپور معمولی، به عنوان یک مدل، مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تولید سوسیس تخمیری ماهی کپور معمولی از گوشت چرخ شده ماهی، نمک (3%)، گلوکز (3%) و ترکیبی از باکتری­های مذکور (Log CFU/g 6) استفاده شد که به مدت 48 ساعت در انکوباتور قرار گرفتند تا تخمیر صورت گیرد. پارامترهای pH، پپتیدهای محلول، شمارش میکروارگانیسم­های سرمادوست و باکتری­های اسید لاکتیک، آنالیز تقریبی (پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر)، آنالیز پروفیل بافت و رنگ سوسیس تخمیری در زمان­های 0، 24 و 48 ساعت پس از تخمیر مورد اندازه­گیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، باکتری­های اسید لاکتیک بعد از 48 ساعت گرمخانه­گذاری بسرعت رشد کرده که این امر کاهش معنی­دار pH را بویژه در سوسیس­های تلقیح شده با کشت ترکیبی بدنبال داشت، بگونه­ای که در پایان تخمیر، مقدار pH از مقدار اولیه 9/6 به 4/4 رسید (05/0>P) که در نتیجه، سبب کاهش معنی­دار رشد و تکثیر جمعیت باکتری­های سرمادوست سودوموناس گردید (05/0>P). مقادیر پپتیدهای محلول نیز به طور معنی­داری در سوسیس­های تلقیح شده با کشت ترکیبی نسبت به نمونه­های سوسیس فاقد کشت آغازگر افزایش یافت (05/0>P). در مورد بافت، سوسیس­های تلقیح شده دارای سختی و قابلیت جویدن بالاتری نسبت به شاهد بودند. از لحاظ پارامترهای رنگ، هر دو نوع سوسیس بعد از گرمخانه­گذاری دارای روشنی (L*) و قرمزی (a*) بیشتر بودند اما زردی (b*) کمتری نسبت به همان نمونه در شروع آزمایش داشتند (05/0>P). در نهایت می­توان نتیجه­گیری نمود که سوسیس­های تخمیری تلقیح شده با کشت ترکیبی از ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و خواص بافتی مطلوب­تری نسبت به شاهد برخوردار بودند.}, keywords_fa = {سوسیس تخمیری,کپور معمولی,باکتری‌های اسید لاکتیک,کشت آغازگر}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113522.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113522_632d2ee347c11b7bb18613a5ddb43cc1.pdf} } @article { author = {Farabi, S.M.Vahid and Matinfar, A and Salehi, A.A and Sharifian, M}, title = {Impact of stocking density on whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei, Boone, 1931) culture in brackish water of the Caspian Sea}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {65-75}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113523}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تراکم ذخیره‌سازی میگو پاسفید Litopenaeus vannamei (Boone, 1931) در پرورش با آب لب‌شور دریای خزر}, abstract_fa = {در این مطالعه اثر تراکم­های مختلف (45، 50، 55 و 60 قطعه در متر مربع) ذخیره سازی اولیه پست ­لارو میگو وانامی (PL12) بر میزان رشد و بازماندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای پرورش، آب لب شور (psu 43/0±52/10) از دریای خزر تامین شد. آزمایشات در 12 استخر مدور بتنی با بستر ماسه ای (به مساحت 78 متر مربع) در 4 تیمار آزمایشی و هر تیمار شامل 3 تکرار انجام شد. دوره پرورش 75 روز بود و میانگین دمای آب در طول دوره پرورش 79/1±4/27 درجه سانتی­گراد بود. نتایج نشان داد که تغییر تراکم ذخیره­سازی باعث ایجاد اختلاف معنی­دار آماری پارامتر­های رشد و بازماندگی در تیمار­های آزمایشی شد (05/0>P). بدین ترتیب که با افزایش تراکم، میزان افزایش وزن و نرخ بازماندگی (SR)، ضریب رشد ویژه (SGR) و میانگین رشد روزانه (ADG) کاهش یافت. البته، ضریب تبدیل غذایی در  همه تیمار­ها متفاوت بود (05/0>P) و به تراکم ذخیره­سازی اولیه پست­ لارو بستگی نداشت. بیشترین میزان رشد (04/0±11=SGR و 01/0±25/0=ADG گرم در روز) و درصد بازماندگی (1/5±3/65 =SR) و میزان تولید در واحد آزمایشی (3/3±6/43 کیلوگرم در 78 متر مربع) در پایین ترین تراکم (45 قطعه در متر مربع}, keywords_fa = {میگو وانامی,آب لب شور,دریای خزر,تراکم}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113523.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113523_1136c564ce7ac87c3b0ad4ffc7a875f7.pdf} } @article { author = {Farhoudi, A and Sourinejad, I and Nafisi Bahabadi, M and Sajjadi, M.M}, title = {Effect of partial substitution of fishmeal by red algae Gracilaria pygmaea on the growth performance, hematology and serum biochemistry parameters of Asian Seabass Lates calcarifer (Bloch, 1790)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {77-89}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113524}, abstract = {Effects of dietary supplementation of red macroalgae Gracilaria pygmea on the growth performance, hematology and serum biochemistry parameters of Asian Seabass Lates calcarifer with initial fish weight of 28±5.9 g were investigated in a 6-week experiment. The experimental diets were composed of the positive control diet (containing fishmeal), the negative control diet (containing fishmeal-soy protein) and three diets which supplemented with varying leves of red algae (3, 6 and 9%). Results indicated that daily growth rate, feed conversion ratio and final weight of fish not only were not negatively affected by different substitution levels of red algae, but also the final weight of fish fed the diet containing 6% red algae was higher than the other experimental diets. Condition factor of the negative control group and the specific growth rate of the treatment containing 6% red algae were significantly higher than those of the other experimental diets (P<0.05). Results of hemoglobin, hematocrit, White Blood Cell (WBC) count and WBC differential count were not significantly different among various treatments (P>0.05). Among the examined serum biochemistry parameters of Asian Seabass, only glucose was not significantly affected by various dietary treatments (P>0.05). The cholesterol levels of the negative control group and fish fed the diet containing 9% red algae were similar with each other and were significantly higher than the other treatments (P<0.05). The lowest level of albumin was observed in the treatment containing 6% red algae, whearese the lowest amounts of total protein, triglyceride and cholesterol were observed in the treatment containing 3% red algae. Overall, it seems that partial substitution of expensive fishmeal by red algae Gracilaria pygmaea in the diet of carnivorous  Asian Seabass exerted no negative effects on the growth and immunity parameters. Moreover, some growth parameters, hematological and serum biochemical parameters of blood were improved by the diet containing 6% red algae.}, keywords = {}, title_fa = {تأثیر جایگزینی نسبی آرد ماهی با جلبک قرمز دریایی Gracilaria pygmaea بر عملکرد رشد، شاخص‌های خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی باس دریایی آسیایی Lates calcarifer (Bloch, 1790)}, abstract_fa = {اثر تغذیه­ای ماکروجلبک قرمز گراسیلاریا (Gracilariapygmaea) بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) با وزن اولیه 9/5±28 گرم در یک دوره شش هفته­ای بررسی شد. جیره­های آزمایشی شامل دو جیره­ کنترل مثبت (آرد ماهی) و منفی (آرد ماهی-پودر سویا) و سه جیره حاوی جلبک گراسیلاریا با جایگزینی در سطوح 3، 6 و 9 درصد بود. نتایج نشان داد که جایگزینی سطوح متفاوت جلبک قرمز گراسیلاریا در جیره غذایی باس دریایی آسیایی بر میزان رشد روزانه، ضریب تبدیل غذایی و وزن نهایی تأثیر منفی نداشته و حتی وزن نهایی در تیمار نغذیه شده با 6% گراسیلاریا، بیشتر از سایر تیمارها بود. شاخص وضعیت در تیمار کنترل منفی (تیمار شاهد) و نرخ رشد ویژه در تیمار تغذیه شده با 6% گراسیلاریا بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>p). در بین تیمارهای مختلف از نظر میزان هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول­های سفید و شمارش افتراقی آن اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0p). مقادیر آلبومین در تیمار گراسیلاریا 6% و پروتئین کل، تری گلیسیرید و کلسترول در تیمار گراسیلاریا 3% پایین ترین سطح را داشتند. در مجموع، بنظر می‌رسد جایگزینی منبع گران آرد ماهی با ماکروجلبک قرمز گراسیلاریا در جیره غذایی ماهی گوشتخوار باس دریایی آسیایی تأثیر منفی بر شاخص­های رشد و ایمنی ندارد و حتی موجب بهبود برخی شاخص­های رشد و پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون در سطح جایگزینی 6% می­شود.}, keywords_fa = {باس دریایی آسیایی Lates calcarifer,جلبک گراسیلاریا,جیره غذایی,نرخ رشد ویژه,ایمنی غیر اختصاصی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113524.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113524_cb2b28822b7f8861d95117800b251b96.pdf} } @article { author = {Hamzeh, S and Keivany, Y and Mahboobi Soofiani, N and Aein Jamshid, Kh}, title = {Reproductive Biology of Kingsoldier Bream (Argyrops spinifer) in the Persian Gulf}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {91-104}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113525}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بیولوژی تولیدمثل ماهی کوپر (Argyrops spinifer) در خلیج فارس}, abstract_fa = {ویژگی‌های تولیدمثلی 639 نمونه ماهی کوپر (Argyrops spinifer)، از شانک‌ماهیان تجاری خلیج فارس، طی خردادماه 1389 الی اردیبهشت‌ماه 1390 به صورت ماهانه (۵۰-۶۰ عدد) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌برداری در آب‌های بوشهر و بوسیله تور ترال توسط صیادان انجام گرفت. طول کل نرها در دامنه 61-15 سانتی‌متر (میانگین±انحراف معیار) (6/6±24) و ماده‌ها در دامنه 64-13 سانتی‌متر (9/7±6/24) بود. وزن کل نرها 3450-77 (319±6/323) و ماده‌ها 4162-52 (465±370) گرم بود. طول کل (Lm50) و سن (Am50) در اولین بلوغ جنسی در نرها بترتیب ۱/۳۰ سانتی‌متر و ۵ سال و در ماده­ها ۳/۳۱ سانتی‌متر و ۶ سال بود که نشان دهنده صید این ماهی با اندازه کمتر از اندازه متوسط بلوغ است. نسبت جنسی در بین کل نمونه‌های صید شده 1نر:۲۵/۱ ماده بود که با نسبت مورد انتظار اختلاف معنی‌داری را نشان داد (p<0.01). طول کل در ابتدای بلوغ در ماده‌ها 8/23 سانتی‌متر بدست آمد. کمینه و بیشینه و میانگین هم‌آوری مطلق (±انحراف معیار) بترتیب برابر 79000، 2375000 و 528000±683000، در ماده‌های با طول 47-17 سانتی‌متر و وزن ۱۶۶۶-5/117 گرم بدست آمد. رابطه بین هماوری مطلق و طول کل ماهی به صورت F= 54417L–92699 (r= 0.77) و رابطه بین هماوری مطلق و وزن ماهی به صورت F= 1165W+41595 (r= 0.81) بدست آمد. بررسی قطر تخمک‌ها نشان داد که سه گروه تخمک به قطر 800-25 میکرون در تخمدان رسیده وجود دارد. این ماهی دارای تخمدان چندبخشی یا متناوب است و دسته‌های مختلفی از تخمک در مراحل مختلف رسیدگی در هر زمان در آن قابل مشاهده است و دوره تخم‌ریزی طولانی دارد. با توجه به شاخص گنادی (GSI)، قطر تخمک، توزیع ماهانه فراوانی مراحل مختلف رسیدگی تخمدان و بررسی­های بافت­شناسی، دوره تولیدمثل این گونه از آذر تا فروردین برآورد گردید. فصل تخم‌ریزی طولانی مدت نشان می‌دهد که این ماهی تخم‌ریز چندباره (Multiple spawner) با تخمدان غیرهمزمان (Asynchronous) است. با توجه به نتایج این مطالعه احتمال می­رود که این ماهی دارای استراتژی پروتوجینی (Prtogyny) و هرمافرودیت ابتدایی (Rudimentary hermaphroditism) باشد.  }, keywords_fa = {Argyrops spinifer,خلیج فارس,تولیدمثل,شانک‌ماهیان}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113525.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113525_d91db352eb48485dbc89571e524ea359.pdf} } @article { author = {Keramat, A and Abolfazli, A}, title = {The interaction effect between methionine and L-carnitine on growth parameters, carcass composition and blood indices in rainbow trout Oncorhynchus mykiss}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {105-118}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113526}, abstract = {The main goal of the current study is to investigate the effects of L-carnitine supplement mixed with methionine on fat metabolism efficacy and consequently growth performance improvement in rainbow trout. In order to study the interaction effects between methionine and L-carnitine, three levels of methionine (0.5, 1 and 1.5%) and three levels of  L-carnitine (0.5, 1 and 1.5 g/kg) were added to a an experimental diet. This led to nine experimental diets. The results showed that growth parameters such as final weight, feed conversion rate and specific growth rate were influenced by addition methionine (p<0.05). However, L-carnitine supplementation did not change growth parameters in rainbow trout, except final weight (p>0.05). The result also revealed that  in general fish fed diets containing methionine and L-carnitine showed a better growth performance in comparison to control diet (without methionine and L-carnitine). Inclusion of both methionine and L-carnitine reduced blood glucose concentration compared with control diet (P< 0.05). Carcass protein level increase by addition of both methionine and L-carnitine compared to control diet (p< 0.05). Dislike to protein, administration of both methionine and L-carnitine reduced fat content of carcass compared to control diet (p< 0.05). In conclusion, administration of L-carnitine along with methionine at low level had a larger positive impact on growth and musscle composition in rainbow trout.  }, keywords = {}, title_fa = {اثرات متقابل اسید آمینه میتونین و ‌کارنتین بر پارامترهای رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خونی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {هدف این تحقیق بررسی کارکرد کارنتین درکنار متیونین در بهبود کارآیی متابولیسم چربیها و در نتیجه آن بهبود پارامترهای رشد در ماهی قزل آلا می باشد. برای بررسی اثرات متقابل متیونین و ال­کارنتین : متیونین در سه سطح 5/0 و 1 و 5/1 درصد و ال­کارنتین هم در سه سطح 5/0 و 1 و 5/1 گرم به ازای هر کیلوگرم به غذا های آزمایشی اضافه شد و بر این اساس نه تیمار آزمایشی د ر این تحقیق وجود داشت.  نتایج نشان داد که افزودن اسید آمینه متیونین پارامترهای رشد در این ماهی را مانند وزن نهایی ، ضریب تبدیل و سرعت رشد ویژه را تحت تاثیر قرار داد ( p<0.05)،  ولی افزودن ال­کارنتین تنها موجب تغییر در وزن نهایی شده و سایر پارامترهای رشد در ماهی قزل آلا تحت تاثیر قرار نگرفت ( p>0.05). نتایج همچنین نشان داد که به طور کلی، ماهیان تغذیه شده از غذاهای حاوی ال­کارنتین و متیونین رشد بهتری نسبت به غذای کنترل (سطح صفر الکارنتین و متیونین) نشان دادند. افزودن هردوماده افزودنی متیونین و ال­کارنتین موجب کاهش میزان گلوکز خون در مقایسه با غذای کنترل شد (p<0.05). وجود دو ماده افزودنی متیونین و ال­کارنتین در جیره موجب بالارفتن پروتئین لاشه در مقایسه با غذای کنترل شده است ( p<0.05). بر خلاف میزان پروتئین افزودن هر دو ماده متیونین و ال­کارنتین موجب کاهش میزان چربی لاشه در مقایسه با غذای کنترل شده است. به طورکلی، ترکیب این دو ماده در سطوح پایین تر اثرات بهتری  بر پارامترهای رشد و کاهش میزان چربی فیله دارد.}, keywords_fa = {اسید آمینه,رشد,ضریب تبدیل غذایی,چربی,ماده افزودنی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113526.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113526_48b4dc6222622842a51be3fc257dd02b.pdf} } @article { author = {Ziaee, S and Samare Hashemi, Kh and Samare Hashemi, S.A.}, title = {Investigation of factors affecting fresh fish consumption in Iran}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {119-127}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113527}, abstract = {The present study has studied factors influencing the consumption of fresh fish in Iran. Information required for the study, included cost-income data of 38252 urban and rural households that has been collected in 2015 by the Statistical Center of Iran. Due to the nature of the data, first from the Tobit, Hackman and double Hurdle models based on likelihood ratio and Wong tests along with sign coefficients and their significance, double Hurdle model was selected as an appropriate model. Results showed that age, education and gender of household head, income status, living area and distance to the sea have a significant positive impact on participation (decision to consume fresh fish) and head`s age, head`s education, wife`s education, family size and monthly income of the household and the price index for meat and poultry have positive effect and the price of fish has a significant negative impact on the consumption of fish. So more awareness and expand access centers can be effective in increasing consumption.  }, keywords = {}, title_fa = {بررسی مولفه‌های موثر بر مصرف ماهی تازه در ایران}, abstract_fa = { تحقیق حاضر عوامل موثر بر مصرف ماهی تازه در ایران را بررسی نموده است. اطلاعات مورد استفاده، شامل داده­های هزینه و درآمد 38252 خانوار شهری و روستایی می­باشد که در سال 1394 توسط مرکز آمار ایران جمع­آوری شده است. با توجه به ماهیت داده­ها، ابتدا از بین مدل­های توبیت، هکمن و دابل هاردل براساس آزمون­های نسبت راستنمایی و وونگ همچنین علامت ضرایب و معناداری آن­ها، مدل دابل هاردل به عنوان مدل مناسب انتخاب گردید. نتایج نشان داد متغیرهای سن و تحصیلات سرپرست، وضعیت درآمدی و جنسیت سرپرست، منطقه زندگی و نزدیکی به دریا تاثیر مثبت و معناداری در مشارکت (تصمیم به مصرف ماهی تازه) دارد و سن سرپرست، تحصیلات سرپرست و همسر، بعد خانوار، درآمد ماهانه خانوار و شاخص قیمت گوشت قرمز و مرغ تاثیر مثبت و قیمت ماهی تاثیر منفی و معناداری بر میزان مصرف ماهی دارد. از اینرو افزایش آگاهی و گسترش مراکز دسترسی می­تواند در افزایش مصرف موثر باشد.}, keywords_fa = {ماهی تازه,مدل دابل هاردل,مصرف,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113527.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113527_7c5aedbeae209517d40e7a63fc843573.pdf} } @article { author = {Nazari, K and Shamsaie Mehrjan, M and Eila, N and Sharifpor, I and Kamali, A}, title = {Effects of organic and mineral selenium supplementation on growth performance, heamatological and immunological properties of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {129-138}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113528}, abstract = {The present study was carried out to evaluate the effects of various amounts of organic and mineral selenium supplementation on growth performance (including condition factor (CF), specific growth rate (SGR), and weight gain (WG)), heamatological indices and liver histopathology. Nine dietary treatments were prepared and supplemented with selenium at 0 (control group (T0)), 0.15 (T1), 0.3 (T2), 0.45 (T3) and 0.6 g/kg of fish diet (T4). Fish were fed with formulated diet during 60 days of experiment. The average weight gain of the T3 group that was fed with organic selenium (214±18.6 g) was significantly higher (P<0.05) than the control group (154/6±25 g). The average SGR values in T2, T3 and T4 that were fed with organic selenium and the group T2 that was fed with mineral selenium were significantly higher than the control group (P<0.05). The concentration of IgM was significantly higher (P<0.05) in T1 (55.05±11.6 mg/dL) that was fed with organic selenium as compared to control group (46.9±6.6 mg/dL). Lysozyme activity in T3 (1066.7±24.5 unit/g) that was fed with organic selenium was significantly higher (P<0.05) than the control group (838.5±11 unit/g). The highest amounts of C3 (34.8±28.4 mg/dL) and C4 (31.1±7.3 mg/dL) were observed in T4 group that was fed with organic selenium. These results indicated that dietary supplementation of organic selenium up to 0.45 mg/kg of fish diet represented an appropriate ratio of growth factors, immune responses and liver pathological properties in rainbow}, keywords = {}, title_fa = {اثرات سلنیوم آلی و معدنی بر عوامل رشد، پارامترهای خونی و ایمنی‌شناسی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر سطوح مختلف سلنیوم آلی و معدنی بر نرخ رشد و بازماندگی، عوامل خونی و آسیب شناسی کبد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با جیره‌های آزمایشی حاوی سلنیوم، انجام گرفت. در این آزمایش 9 جیره شامل سلنیوم آلی و معدنی با مقدار 0 (شاهد)، 15/0 (تیمار 1)، 3/0 (تیمار 2)، 45/0 (تیمار 3) و 6/0 (تیمار 4) گرم بر کیلوگرم جیره غذایی ساخته شد و ماهیان به مدت 60 روز تغذیه شدند. میانگین وزن اکتسابی در تیمار 3 آلی (6/18±214 گرم) نسبت به شاهد (25±6/154 گرم) افزایش معنی­داری نشان داد (05/0P<). میانگین نرخ رشد روزانه در تیمارهای 2، 3 و 4 آلی و تیمار 2 معدنی (005/0±05/0) نسبت به شاهد (009/0±03/0) دارای اختلاف معنی­دار بودند (05/0P<). مقدار  IgM در تیمار 1 آلی بالاترین مقدار (6/11±05/55 میلی گرم بر دسی لیتر) نسبت به شاهد (6/6±9/46 میلی گرم بر دسی لیتر) بود (05/0P<). فعالیت لیزوزیمی در تیمار 3 آلی (5/24±7/1066 واحد در گرم) نسبت به شاهد (11±5/838 واحد در گرم) افزایش معنی­داری یافت (05/0P<). بالاترین مقدار C3 در تیمار 4 آلی (4/28±8/34 میلی گرم بر دسی لیتر) و بیشترین مقدار C4 در تیمار 4 آلی (3/7±1/31 میلی­گرم بر دسی­لیتر) بود (05/0P<). نتایج نشان دادند که افزودن سلنیوم آلی تا 45/0 میلی­گرم در کیلوگرم غذا، نسبت مناسبی از عوامل رشد، پاسخ‌های ایمنی و ویژگی‌های پاتولوژیک کبد ماهیان قزل­آلا را بهمراه خواهد داشت.}, keywords_fa = {سلنیوم,رشد,خون‌شناسی,آسیب شناسی,قزل آلای رنگین کمان}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113528.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113528_d9f84a8dd7bdc678bb0b9125aee4108a.pdf} } @article { author = {Chenari, F and Nabavi, S.M.B and Salari, M.A. and Savari, A and Zolgharnein, H}, title = {Identifying color morphotypes of the species Leptodius exaratus (Brachyuran: Xanthidae) based on the molecular and electron microscopy studies}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {139-148}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113529}, abstract = {According to morphological studies, Leptodius exaratus is one of the most common brachyuran species and the only known species of this genus which have been found in intertidal rocky shores along the Persian Gulf coast. Since the existence of hidden species among the crustacean species are very common, the aim of this study is to investigate the probability of hidden species identification among eight color morphotypes that were identified as Leptodius exaratus species in morphological studies. For this purpose, eight color morphotypes of Leptodius exaratus species were collected from rocky shores of Bushehr province. Then, the first male gonopods were separated and photographed by Scanning Electron Microscopy (SEM). For conducting molecular studies, DNA was extracted with a phenol-chloroform mixture and mitochondrial Cytochrome Oxidase subunit I (COI) gene was amplified and sequenced. The results showed that mitochondrial COI nucleotide sequences were not identical in all color morphotypes. These results were reflected in topology of evolutionary trees for both analyses (maximum likelihood, bayesian). Studying the ultrastructure of the apical segments of the first male gonopods showed fundamental differences in the apical organs of some color morphotypes. These results indicated that all samples did not belong to a single species and there were hidden species among them. Molecular evidence also showed that mitochondrial COI nucleotide sequences of eight color morphotypes of Leptodius exaratus from the Persian Gulf and the registered sequence of such species from Indonesia were in separate clusters. Identification based on the morphology of the first male gonopods using scanning electron microscopy (SEM) and the COI gene were useful research methods in the present study.}, keywords = {}, title_fa = {شناسایی مورفوتایپ‌های رنگی گونه Leptodius exaratus (Brachyuran: Xanthidae) بر اساس مطالعات مولکولی و میکروسکوپ الکترونی}, abstract_fa = {بر اساس مطالعات مورفولوژی، Leptodius exaratus تنها گونه شناخته شده از جنس Leptodius است که تاکنون در سواحل صخره­ای خلیج فارس یافت شده است. از آنجایی ­که وجود گونه­های مخفی در میان سخت­پوستان دریایی[u1]  بسیار رایج است، هدف مطالعه حاضر، بررسی احتمال شناسایی گونه­های مخفی در میان 8 مورفوتایپ رنگی است که در مطالعات مورفولوژیک به عنوان گونه Leptodius exaratus شناسایی شده بودند. بدین منظور، از 8 الگوی رنگی منسوب به گونه Leptodius exaratus از سواحل صخره­ای استان بوشهر نمونه­برداری انجام شد. سپس اولین گونوپودهای جنس نر، جداسازی شده و با میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ (SEM) عکسبرداری شدند. جهت مطالعات مولکولی DNA نمونه­ها با استفاده از روش فنل-کلروفروم استخراج و قطعه ژنی زیر واحد یک سیتوکروم اکسیداز میتوکندری (COI) تکثیر و توالی­یابی شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که توالی نوکلئوتیدی این قطعه ژنی میتوکندریایی (COI) در تمام مورفوتایپ­های رنگی بر هم منطبق نمی­باشند و این نتایج در توپولوژی درختان تکاملی برای هر دو آنالیز (Maximum likelihood, Bayesian) منعکس شد. مطالعه فراساختار قسمت راسی اولین گونوپود جنس نر نیز نشان داد، تفاوت­هایی اساسی در قسمت راسی این اندام در برخی مورفوتایپ­های رنگی دیده می­شود. این نتایج نشان می­دهد که تمامی نمونه­ها احتمالاً متعلق به یک گونه نمی­باشند و در میان آنها گونه­های پنهان وجود دارند. شواهد مولکولی همچنین نشان داد، توالی 8 مورفوتایپ رنگی Leptodius exaratus از خلیج فارس و توالی ثبت شده این گونه از اندونزی در کلادهایی جداگانه قرار گرفته­اند. شناسایی بر اساس مورفولوژی اولین گونوپود جنس نر توسط میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ (SEM) و ژن COI  روش­های تحقیق کارآمدی در مطالعه حاضر بودند.    [u1]لطفا از حرف (ی) فارسی استفاده شود. لطفا تمام نصحیحات مربوطه در داخل متن مقاله انجام شوند.}, keywords_fa = {Leptodius exaratus,مولکولی,COI,گونوپود,خلیج فارس}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113529.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113529_92d8acac453bba79a18c589097840ba5.pdf} } @article { author = {Arkia, S and Yousefi Siahkalroodi, S and Kheradpir, N and Karami, A.}, title = {Faunistic study of Chironmidae in the Hablehrood River}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {149-158}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113556}, abstract = {Chironmidae is one of the zoo-ecological unique group in the aquatic ecosystem. These insects are among the frequent larvae in shallow areas of the lakes, pools and road which has a dense cover of aquatic plants. This study was conducted to identify the Chironomidae living in Hablehrood stream. Sampling programmed seasonally for four selected pilots (Zarrindasht, Simindasht, KHomadeh and Enzaha) by dredge in three replications for each pilot in 2015. Samples were transferred in ethanol 70% to the laboratory. In the laboratory, larvae were separated from other substrate elements, after calcifying the samples, they were permanently fixed. Identification was done by use of available keys to genus level. The result showed that three genus hironomus, Polypedilum and Stritochironomus belonged to sub-family Chironominae were collected from Hablehrood.  }, keywords = {}, title_fa = {بررسی فونستیک شیرونومیده در رودخانه حبله‌رود}, abstract_fa = {شیرونومیده­ها یکی از مهم­ترین گروه­های منحصربفرد در اکولوژی اکوسیستم­های آبی را تشکیل می­دهند. این حشرات از فراوان­ترین لاروهای مناطق کم­عمق دریاچه­ها، استخرها و جویبارهایی هستند که پوشش متراکمی از گیاهان آبزی دارند. این پژوهش با هدف شناسایی لاروهای خانواده Chironomidae در رودخانه­ حبله رود انجام شد. نمونه­برداری­ به ­صورت فصلی از چهار ایستگاه انتخابی (زرین دشت، سمسین دشت، خمده و انزها) در رودخانه­ با استفاده از توری نمونه­برداری Dredge  با سه تکرار در هر ایستگاه در سال 1394 انجام شد. نمونه­ها پس از جمع­آوری در محل نمونه­برداری در الکل اتانول 70 درصد نگه­داری شدند. در آزمایشگاه، ابتدا لاروهای Chironomidae از سایر نمونه­ها و اجزای بستر جداسازی، شفاف­سازی و پس از تهیه لام دایمی با میکروسکوپ­های نوری و فاز کنتراست و کلیدهای شناسایی موجود تا سطح  جنس شناسایی شدند. نتایج بررسی حاضر از خانواده شیرونومیده، وجود 3 جنس Chironomus، Polypedilum و Stictochironomus از یک زیرخانواده Chironominae را در بخش­های مختلف  این رودخانه نشان داد.  }, keywords_fa = {فونستیک,شیرونومیده,رودخانه‌ حبله رود,تهران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113556.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113556_6b7f0e226935ee5b3cea74e9607ad811.pdf} } @article { author = {Drayanabard, Gh and Farabi, S.M.V and Fazli, H}, title = {Site selection for suitable fish cage culture in the Iranian waters of the Caspian Sea}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {159-169}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113557}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {جانمایی مکان‌های مناسب برای استقرار قفس‌های پرورش ماهیان در آب‌های ایرانی دریای خزر}, abstract_fa = {جانمایی مکان‌های مناسب برای استقرار  قفس‌های پرورش ماهیان نقش بسیار مهمی در توسعه آبزی‌پروری و موفقیت در سرمایه‌گذاری دارد. در ایران به‌دلیل محدودیت منابع آب شیرین، تمایل و  توجه به استفاده از آب دریا برای توسعه آبزی‌پروری معطوف شده است. در این تحقیق از برخی پارامترهای زیستی و غیرزیستی موثر در پرورش ماهیان در قفس که طی مطالعات هیدرولوژی و هیدروبیولوژی طی سال‌های 89-1387 گردآوری شده­اند، استفاده شد. محدوده مطالعه آب‌های ایرانی دریای خزر از نوار ساحلی تا عمق 100 متر بود و با نرم‌افزارهای GIS مدل‌سازی و تحلیل زمین آماری انجام شد. نزدیک بودن مکان پرورش به نوار ساحلی، دارا بودن حداقل عمق محل استقرار 20 متر، عدم تداخل با سایر فعالیت‌های دریایی، خارج بودن از حریم 5 کیلومتری از دهانه رودخانه‌ها و دارا بودن بیشترین همپوشانی دامنه مطلوب پارامترهای محیطی از معیارهای جانمایی بود. براین اساس منطقه مرکزی در حد فاصل شهرستان‌های خشت‌سر تا کیاشهر با طول تقریبی 245 کیلومتر در اولویت اول و مناطق غربی و شرقی بترتیب در اولویت‌های دوم و سوم توسعه آبزی‌پروری قرار گرفتند. در منطقه مرکزی، مقدار تطابق معیارها برای استقرار قفس‌های شناور‌ در دامنه 5/97-0/80 درصد بود و از شرق به غرب بر مقدار مطلوبیت شرایط محیطی افزوده شد. از 15 نقطه­ای که دارای بهترین و مناسب‌ترین شرایط و مطلوبیت برای استقرار قفس‌های شناور بودند، 14 نقطه در مناطق حدفاصل چابکسر تا غرب رودخانه سپیدرود و یک نقطه در منطقه تنکابن قرار گرفت.}, keywords_fa = {دریای خزر,پرورش ماهی در قفس,پارامترهای محیطی,مکان‌یابی,GIS}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113557.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113557_d473212bc5d54afa29c63343d41899b0.pdf} } @article { author = {Mohseni, M and Pourkazemi, M and Kazemi, R and Taati, R}, title = {Effects of dietary L-carnitine on growth performance, body composition and antioxidant status of beluga (Huso huso) and comparison with Biomar diet}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {171-183}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113558}, abstract = {A 17-week feeding trial was carried out to evaluate the effects of dietary L-carnitine level in beluga, Huso huso. A total of fish averaging 1247 ± 15.6 g (mean ± SD) were randomly distributed into 21 fibreglass tanks, and each tank holding 10 fish was then randomly assigned to one of three replicates of seven diets with 50, 150, 350, 650, 950 and 1250 mg L-carnitine kg-1 diet or control diet (Biomar). At the end of 17 weeks of feeding trial, average weight gain (WG), feed efficiency (FE), protein efficiency ratio (PER) and condition factor (CF) of fish fed 350 mg kg-1 diet were significantly (P < 0.05) higher than those of fish fed 50, 150, 950 and 1250 mg kg-1 diets. WG, FE, PER and CF of beluga fed 650 mg kg-1 diet or control diet (Biomar) were also significantly higher than those of fish fed 50, 950 and 1250 mg kg-1 diets. Whole body and muscle protein were significantly improved by the elevation of dietary L-carnitine level up to 350 mg kg-1. Liver superoxide dismutase and glutathione peroxidase activities of fish fed 350 and 650 mg kg-1 diets were significantly higher than those of fish fed other diets. The dietary L-carnitine level of 350mg kg-1 diet could improve growth performance, feed utilization, protein-sparing effects of lipid, immune response, antioxidant defence system and reproductive success.}, keywords = {}, title_fa = {اثر سطوح مختلف ال–کارنیتین جیره غذایی بر روند رشد و تنش اکسیداتیو (Oxidative stress) فیل‏ماهی جوان پرورشی (Huso huso) و مقایسه آن با جیره وارداتی (بیومار)}, abstract_fa = {این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ال–کارنیتین جیره غذایی (50، 150، 350، 650، 950، 1250 میلی‏گرم در هر کیلوگرم غذا) بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و وضعیت آنتی‏اکسیدانت (Oxidative stress) در فیل‏ماهی (Huso huso) جوان پرورشی (6/15±1247 گرم، میانگین، mean± SD) طراحی و انجام شد. نتایج با جیره شاهد (خوراک بیومار فرانسه) مقایسه شدند. ماهیان در 21 وان فایبرگلاس (10 عدد ماهی در هر وان) با یکی از 7 جیره غذایی به مدت 17 هفته تا حد سیری تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، متوسط وزن کسب شده کارایی غذا، میزان کارایی پروتئین و ضریب چاقی ماهیان تغذیه شده با تیمار محتوی 350 میلی گرم ال–کارنیتین در کیلوگرم جیره غذایی به میزان قابل توجهی بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 50، 150،950 و 1250 میلی‏گرم ال–کارنیتین بود (P<0.05). همچنین متوسط افزایش وزن، کارایی غذا، میزان کارایی پروتئین و ضریب چاقی در فیل‏ماهیان تغذیه شده با تیمار 650 میلی‏گرم و جیره شاهد، به طور معنی‎داری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با جیره‏های 50، 950 و 1250 میلی‏گرم ال–کارنیتین، بودند. مقادیر پروتئین بافت ماهیچه و لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد، تیمارهای 350 و 650 میلی گرم در کیلوگرم جیره بطور معنی‏داری نسبت به ماهیان تغذیه شده با تیمارهای 50، 950 و 1250 میلی گرم ال–کارنیتین، بالاتر بود. فعالیت های سوپراکسید دسیموتاز (SOD)، گلوتاتیون (GSH) و پراکسیداز گلوتاتیون (GPX) در ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 350 و 650 میلی‏گرم در کیلوگرم ال-کارنیتین، به طور معنی‏داری نسبت به سایر تیمارها حتی نسبت به جیره شاهد بالاتر بود، در صورتیکه کمترین مقادیر متوسطTBARS  ((Thiobarbiturice acid reactive substances  در ماهیان تغذیه شده با جیره 350 میلی‏گرم ملاحظه گردید که به استثناء تیمار 650 میلی‏گرم با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی‏دار آماری بود. با توجه به نتایج حاصله می‏توان اذعان نمود سطح ال-کارنیتین در جیره به میزان 350 میلی‏گرم در کیلوگرم می‏تواند باعث بهبود عملکرد رشد، مصرف غذا، صرفه جویی در مصرف پروتئین به واسطه منابع چربی، کیفیت بافت ماهیچه و لاشه، سیستم دفاعی و آنتی اکسیدانت در فیل‏ماهی جوان پرورشی شود.}, keywords_fa = {وضعیت آنتی اکسیدانت,فیل ماهی,ترکیب بدن,عملکرد رشد,ال-کارنیتین}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113558.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113558_811cf4f78beb2eb9cef44f4143b77fa7.pdf} } @article { author = {Mohammad Salehi, A and Velayatzadeh, Velayatzadeh and Karami Rad, N}, title = {Bioaccumulation of heavy metals, Ni, Cd and Pb in muscle, liver and caviar of farmed Acipenser baerii from Khuozestan Province}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {185-192}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113559}, abstract = {The presence of heavy metals in our environment has been of great concern because of their toxicity when their concentration is more than the permissible level. These metals enter in the environment by different ways e.g. industrial activities. This study was carried out to determine and comparison of heavy metals Cd, Pb and Ni in muscle, liver and caviar of farmed Acipenser baerii from Khuozestan Province, 2014. 30 samples of Acipenser baerii were prepared randomly from five ponds of Hantoshzadeh breeding. Heavy metal levels in fish samples were analyzed by Perkin Elmer 4100 zl atomic absorption. Data analysis was performed with the software SPSS17 and comparison of the mean to T-test. The highest concentration of Ni, Cd and Pb were 1.10±0.23, 0.041±0.002 and 0.35±0.02 µ/Kg in liver of Acipenser baerii. The lowest concentration of this metals were obtained 0.08±0.003, 0.017±0.002 and 0.11±0.02 µ/Kg in caviar this species. Concentration of heavy metals in the liver of Acipenser baerii was higher than muscle and caviar. In this study concentration of Ni, Cd and Pb in muscle and caviar of Acipenser baerii were lower than comparison of WHO, FDA, MAFF and NHMRC standards.}, keywords = {}, title_fa = {تجمع زیستی فلزات سنگین نیکل، کادمیوم و سرب در عضله، کبد و خاویار تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) پرورشی در استان خوزستان}, abstract_fa = {تاسماهیان (Acipenseridae) گونه­هایی از ماهیان با ارزش از رده ماهیان غضروفی ـ استخوانی با دو جنس تاسماهی و فیل ماهی هستند. گونه­های بومی جنس تاسماهی در آب­های ایران شامل ازون­برون (Acipenser stellatus)، تاسماهی ایرانی (قره­برون) (Acipenser persicus)، چالباش (تاسماهی روسی) (Acipenser gueldenstaedtii)، ماهی شیپ (Acipenser nudiventris) و استرلیاد (Acipenser ruthenus) بوده و تنها گونه جنس فیل ماهی، گونه فیل ماهی (Huso huso) است (سالنامه آماری شیلات ایران، 1393). تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) یکی از گونه­های غیربومی خانواده تاسماهیان در کشور می­باشد که در سال­های اخیر مورد توجه پژوهشگران و پرورش دهندگان قرار گرفته است و در سال 1385 از کشور مجارستان وارد ایران شد (حسنعلی پور اربوسرا و همکاران، 1391؛ دروی قاضیانی و همکاران، 1393؛ نجفی­پور مقدم و همکاران، 1394؛ عباسی و همکاران، 1394).}, keywords_fa = {تجمع زیستی,فلزات سنگین,عضله,خاویار,تاسماهی سیبری}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113559.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113559_1b7088833d222ade230e003da117c17a.pdf} } @article { author = {Khanipour, A.A. and Amini, M and Noori, A. and Kamrani, E}, title = {Comparison of three different traps for catching oriental river prawn (Macrobrachium nipponense)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {26}, number = {3}, pages = {193-196}, year = {2017}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2017.113560}, abstract = {One of the comparison methods for evaluating fishing gears efficiencies is based on Catch per Unit Effort (CPUE). In this study, we used three different types of traps for catching oriental river prawn (Macrobrachium nipponense). Capture efficiencies and catch rates of cylindrical pot, opera house trap, and Hokkaido pot were compared with each other during the investigation in Anzali Lagoon. The results indicated that there is a significant difference (P˂0/05) among the amounts of CPUE of cylindrical pot (0.24±0.12 gr), opera house trap (4.17±0.84 gr) and Hokkaido pot (1.58±0.41 gr). There was a significant difference between the results of length frequencies of captured prawns that was trapped by cylindrical pot and opera house trap (P<0.05). Hokkaido, cylindrical and opera house traps were not significantly different from each other for length frequencies. The results indicated that opera house trap was an appropriate fishing gear for catching oriental river prawn because it had higher catch rates and caught prawns with higher length frequencies.}, keywords = {}, title_fa = {مقایسه سه نوع تله صیادی ویژه صید میگوی آب شیرین (Macrobrachium nipponense)}, abstract_fa = {تالاب انزلی در موقعیت جغرافیایی "10'26˚49 تا "17'16˚49 طول شرقی و "49'30˚37 تا "36'25˚37 عرض شمالی با مساحت حدود 193 کیلومتر مربع در استان گیلان و ساحل جنوبی دریای خزر در کشور ایران واقع شده است (De Grave and Ghane, 2006). در سال 2006، حضور میگوی آب شیرین Macrobrachium nipponenseدر تالاب انزلی گزارش شد و عنوان گردید که جمعیت زیادی از این گونه در تالاب انزلی (در طول جنوبی دریای خزر) گسترش یافته است  (De Grave and Ghane, 2006). با توجه به شرایط اکولوژی منطقه و تحقیقات پیشین که بر گونه‌های مشابه و رفتارشناسی میگوی آب شیرین انجام شده (مشک آبادی و همکاران، 1396) سه نوع تله شامل تله­ استوانه­ای (Cylindrical Pot)، تله­ نیم­کروی (Opera House Traps) و تله کوزه­ای (Hokkaido Pot) برای صید میگوی آب شیرین در تالاب انزلی ساخته شد و در سال 1394 مورد ارزیابی قرار گرفت.}, keywords_fa = {تالاب انزلی,میگوی آب شیرین Macrobrachium nipponense,تله صیادی,CPUE}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113560.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_113560_52a2a1ddbaa89b1ddcb6454fd1bbb956.pdf} }