@article { author = {Afsharnasab, M. and Dashtiannasab, A. and Yeganeh, V.}, title = {ASSESSING PATHOGENESIS OF THE WHITE SPOT SYNDROME VIRUS (WSSV) IN THE WHITELEGED SHRIMP (LITOPENAEUS VANNAMEI)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {1-8}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114925}, abstract = {The pathogenesis of the white spot syndrome virus (WSSV) was studied experimentally with challenge exposure of one hundred post larvae Litopenaeus vannamei each aged 40 days.The shrimp L. vannaemi larvae were first examined with Shrimp PCaRe Simplex detection kit and found to be free of WSSV. The Fenerropenaeus indicus tissues that showed the clinical signs and were PCR positive for the white spot disease (WSD) were used as the source of WSSV. The challenge exposure was accomplished by feeding minced tissue of the F. indicus to L. vannaemi for 24 hours. Based on the results, the L.vannamei revealed the clinical sign of WSD after three days, the PCR was positive and all the shrimp specimens were died after ten days. The control group of the shrimp did not show any sign of WSD and their PCR was negative during the experiment.  }, keywords = {Litopenaeus vannamei,WHITE SPOT DISEASE,White spot syndrome virus}, title_fa = {بررسی بیماریزایی ویروس سندرم و لکه سفید ( White Spot Syndrome Virus ) در میگوی پاسفید ( Litopenaeus wannamei )}, abstract_fa = {بیماریزایی ویروس لکه سفید (WSSV) در میگوی پاسفید با در معرض قرار دادن یکصد عدد میگوی چهل روزه عاری از بیماری در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. در میگوهای مورد آزمایش با انجام Polymerase Chain Reaction (PCR) با کیت تشخیص بیماری لکه سفید (White Spot Disease) بنام Shrimp PCaRe Simplex و مشاهده علایم بالینی، از عدم وجود ویروس در آنها اطمینان حاصل شد. این ویروس با استفاده از بافت میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus) که علایم مشخص بیماری لکه سفید را نشان داده بود (با PCR نیز وجود ویروس در آنها تایید شده بود)، بصورت خوراکی و به مدت 24 ساعت به میگوهای سالم داده شد. نتایج آزمایش نشان داد که میگوهای پاسفید بعد از سه روز علایم بالینی بیماری لکه سفید را نشان داده که با PCR بیماری در آنها تایید گردید. کلیه میگوهای مورد آزمایش بعد از ده روز از بین رفتند. در میگوهای پا سفید شاهد که در معرض ویروس قرار نگرفته بودند هیچگونه علایمی از بیماری و مرگ و میر مشاهده نگردید.}, keywords_fa = {میگوی پاسفید,Litopenaeus vannamei,بیماری لکه سفید,ویروس سندرم لکه سفید (WSSV)}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114925.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114925_736fc889277e924c3d83261a10309376.pdf} } @article { author = {Babaei, H. and Kkodaparast, H. and Abedini, A.}, title = {CONTAMINATION OF SEDIMENTS WITH HEAVY METALS CD, CN, FE, PH IN THE EAST OF ANZALI LAGOON}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {9-16}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114926}, abstract = {The surface layer of sediments in the east of the Anzali Lagoon was surveyed for heavy metal contamination during the year 2004 at the National Inland Water Aquaculture Institute. Samples were obtained by sediment sampler (Eckman Grab) from Pirbazar River, Pasikhan and Selkeh. The samples were dried and treated by wet digestion (HNO3, H2SO4, HCLO4) under open reflux condition. Concentration of Pb, Fe, Cu and Cd were 7.92, 0.2775%, 25.8 and 1.645 mg/g dry weight respectively. The Fe and Cu have the highest concentration. We found that in the study area, Pirbazar was the most contaminated with the selected heavy metals.}, keywords = {Heavy metals,Pb,Fe,Cu,CD,Anzali lagoon,Iran}, title_fa = {سنجش فلزات سنگین ( Cd , Cu , Fe , Pb ) در رسوبات سطحی تالاب انزلی}, abstract_fa = {در این بررسی بخشی از تالاب شیجان به منظور تعیین میزان غلظت فلزات سنگین در رسوبات سطحی انتخاب گردید. این تحقیق در سال 1383 در پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور صورت پذیرفت. نمونه های رسوب از مناطق رودخانه پیربازار، پسیخان و سلکه برداشته شد. خشک کردن و پودر نمودن نمونه های به روش هضم تر (HNO3، H2SO4، HClO4) تحت رفلاکس باز صورت پذیرفت و بوسیله دستگاه جذب اتمی شعله تعیین غلظت گردید. نتایج حاصل نشان داد که میانگین غلظت فلزات سرب، آهن، مس و کادمیم بترتیب 25.8، 0.2775، 7.92 و 1.645 میکروگرم بر گرم وزن خشک بوده است. غلظت فلز آهن و پس از آن غلظت مس بیشترین مقادیر را داشتند. در ایستگاه رودخانه پیربازار فلزات دارای مقادیر بیشتری نسبت به ایستگاه های دیگر بودند که احتمالا بدلیل ورود پساب های صنعتی، کشاورزی و خانگی می باشند.}, keywords_fa = {فلزات سنگین,سرب,آهن,مس,کادمیم,تالاب انزلی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114926.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114926_45e23afef14bd6b8188c60dff355e860.pdf} } @article { author = {Taghavi motlagh, A. and Ghaltaei, A. and Emadi, H.}, title = {ESTIMATION OF GROWTH PARAMETERS AND MORTALITY RATES OF KINGFISH (SCOMBEROMORUS COMMERSON) IN THE NORTH PERSIAN GULF (KHUZESTAN PROVINCE)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {17-28}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114927}, abstract = {Length composition data from monthly catches of Scomberomorus commerson landed in Choebdeh and Hendijan fish landing places in Khuzestan province, north Persian Gulf, were collected from 2004 to 2005. We used the data to estimate growth parameters and mortality coefficients of the fish. Response surface analysis produced by the ELEFAN program provided a complete set of Von Bertalanffy growth parameters estimation. We found L¥= 120cm (fork length), K = 0.49 per year and to = -0.11 year for the fish. The length-weight relationship was estimated as W = 0.022 * L2.7575 with r2= 0.978S. Based on the calculated b, we conclude that the fish has an isometric growth pattern.The total, natural and fishing mortality coefficients were estimated as, Z = 1.58, M = 0.58 and F = 1.0, respectively. Exploitation ratio (E) for this species was estimated as 0.63 per year. The E-value indicates that the kingfish in this part of the Persian Gulf has been overexploited. Current fishing pattern in the Khuzestan province shows that 97.07 % of the cumulative length frequency and 78.18 % of the cumulative weight frequency of the landed fish are under standard size. Results of this study indicate that exploitation of kingfish does not follow an optimum trend and if this trend continues, the stock of Scomberomorus commerson in this area will be threatened.}, keywords = {SCOMBEROMORUS COMMERSON,Growth parameters,Khuzestan Province,Persian Gulf,Iran}, title_fa = {تعیین پیراسنجه های رشد و نرخ مرگ و میر ماهی شیر ( Scomberomorus commerson ) در آبهای استان خوزستان}, abstract_fa = {  پیراسنجه های رشد و مرگ و میر ماهی شیر Scomberomorus commerson با جمع آوری ماهانه داده های طولی در دو مرکز تخلیه هندیجان و چوئبده در استان خوزستان طی سال 1383 تخمین زده شد. طول چنگالی ماهی در هر بار نمونه برداری اندازه گیری و جهت آنالیز داده ها از روش آنالیز سطح پاسخ ELEFAN از برنامه FISAT و EXCEL استفاده گردید. پارامترهای رشد K، L¥ و to بترتیب 120 سانتیمتر، 0.49 در سال و -0.11 سال برآورد گردید و معادله رشد ون برتالانفی برای این گونه به صورت زیر محاسبه گردید:Lt=120 [1-exp(-0.49(t+0.11))]با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از طول و وزن، رابطه طول و وزن ماهی شیر محاسبه و مقادیر b، a و R2 بترتیب 2.7575، 0.220 و 0.9785 برآورد شد. با توجه به مقدار b محاسبه شده ماهی شیر دارای رشد ایزومتریک می باشد.مرگ و میر کل (Z)، مرگ و میر صیادی (F) و مرگ و میر طبیعی (M) بترتیب برابر با 1، 1.58 و 0.58 در سال محاسبه گردید و ضریب بهره برداری برای این گونه 0.63 در سال بدست آمد که نشان می دهد ماهی شیر در آب های استان خوزستان بیشتر از حد معمول صید شده است.}, keywords_fa = {ماهی شیر,SCOMBEROMORUS COMMERSON,رشد,استان خوزستان,خلیج فارس,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114927.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114927_64f5543f06ab826eb249b3e982e39c85.pdf} } @article { author = {Khatibhaghighi, S.}, title = {COLIFORM POLLUTION IN THE SOUTH CASPIAN SEA, GUILAN PROVINCE (ASTARA TO CHABOOKSAR)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {29-38}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114928}, abstract = {Coliform pollution brought about by the agricultural, industrial and urban sewage in the south Caspian Sea, GuilanProvince was studied. The study was carried out in coastal areas 0, 1, 2, 5 and 10 meters deep at eight stations using the routine method. The monthly sampling showed that the highest and lowest contamination levels were in the shallowest and the deepest sampled areas respectively. Also, the highest coliform count was seen during winter amounting to 11.40 coliforms in 100cm3 of sea water. We also observed the highest E. coli contamination equal to 4.87 in 100cm3 of sea water during summer period. We conclude that the present condition could be dangerous to the Caspian Sea environment and the people closely related to the sea.}, keywords = {Pollution,Sewage,COLIFORM,Guilan province,Caspian Sea,Iran}, title_fa = {بررسی میزان آلودگی کلیفرمی حوضه جنوب غربی دریای خزر استان گیلان ( از آستارا تا چابکسر )}, abstract_fa = {  در این بررسی میزان آلودگی کلیفرمی بر اساس ورود آلوده کننده های کشاورزی و فاضلاب های صنعتی و شهری در سواحل جنوبی دریای خزر بین اعماق صفر تا ده متر مورد بررسی قرار گرفت. مجموعا از 8 ایستگاه واقع در استان گیـلان (از آستارا تا چابکسر) بصورت فصـلی و از اعماق صفر، 1 متر، 2 متر، 5 متر و 10 متر نمونه برداری شد. میزان آلودگی کلیفرمی به روش MPN صورت گرفت. نتایج حاصله نشان داد که بیشترین میزان آلودگی در مناطق کم عمق بود و مناطق با عمق زیاد از آلودگی کمتری برخوردار بودند. بیشترین میزان میانگین آلودگی کلیفرمی در فصل زمستان با 11.40 تعداد در 100 سانتیمترمکعب و بیشترین میزان میانگین آلودگی باکتری اشریشیاکلی (کلیفرم مدفوعی) در فصل تابستان با 4.87 تعداد در100 سانتیمترمکعب بود.}, keywords_fa = {آلودگی,فاضلاب,کلیفرم,دریای خزر,گیلان}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114928.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114928_69e1a03e19e3fc5102cfb034fecfe2b8.pdf} } @article { author = {Khaval, A.}, title = {EXPERIMENTS ON POLYCULTURE OF SANDER LUCIOPERCA WITH CHINESE CARP}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {39-48}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114929}, abstract = {A series of experiments were conducted on the polyculture of Pike Perch Sander lucioperca with silver carp, bighead carp, grass carp and common carp. The experiments were carried out from April to November 2004 in Sefidrood Fisheries Research Station, Guilan Province of Iran. The carp density was 3000 fish individuals per hectare and stocking rates were 60% for silver carp, 10% for common carp, 10% for bighead carp and 20% grass carp.The Pike Perch fingerlings each weighting 2.1±0.254 grams, were released into the polyculture ponds at a rate of 250 individuals per hectare. We recorded survival rates 93.33% and 83.77% for the Pike Perch and the Chinese Carps respectively. During the experiments, the Pike Perch fingerlings attained an average weight of 54.40±13.23 grams. We found significant differences between the results of the Pike Perch polyculture with Chinese carps and those of the common procedures. The total polyculture production was 4446.66 kilograms per hectare as opposed to 3212.8 kilograms in the common procedures.  }, keywords = {Pike perch,CHINESE CARP,POLYCULTURE}, title_fa = {کشت توام ماهی سوف ( Sander lucioperca ) با کپور ماهیان چینی}, abstract_fa = {  ماهی سوف Sander lucioperca با کپور ماهیان چینی (فیتوفاگ، سرگنده، آمور و کپور معمولی) با تراکم 3000 عدد در هکتار از اردیبهشت ماه تا آبان ماه 1383 در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفید رود پرورش داده شدند. ترکیب کشت بچه ماهیان چینی بترتیب فیتوفاگ 60 درصد، کپور معمولی 10 درصد، سرگنده 10 درصد و آمور 20 درصد بود. ماهی سوف از خرداد ماه با تراکم 250 عدد در هکتار به ترکیب کشت توام کپور ماهیان اضافه گردید. در طول دوره پرورش عوامل فیزیکی و شیمیایی مهم آب اندازه گیری شدند. نرخ بازماندگی ماهی سوف و کپور ماهیان چینی بترتیب 93.33 و 83.77 درصد بود. بچه ماهیان سوف از وزن متوسط 2.1±0.254 گرم در ابتدای دوره پرورش به وزن متوسط 54.40±13.23 گرم رسیدند. نتایج نشان داد که اختلاف میانگین وزن نهایی کپور ماهیان چینی در کشت توام با ماهی سوف با کپور ماهیان چینی که بدون ماهی سوف بوده اند معنی دار بود (P<0.05). میانگین تولید کل ماهیان در کشت توام سوف با کپور ماهیان چینی 4446.66 کیلوگرم در هکتار و در کشت کپور ماهیان چینی بدون ماهی سوف (شاهد) 3212.8 کیلوگرم در هکتار بود.}, keywords_fa = {ماهی سوف,SANDER LUCIOPERCA,کپور ماهیان چینی,کشت توام}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114929.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114929_b758af890b393a499675f37020100168.pdf} } @article { author = {Rahmati, M. and Abedian, A. and Nazari, R.}, title = {THE EFFECT OF PHYTASE ENZYME ON APPARENT DIGESTIBILITY OF FOUR VEGETATIVE FOOD IN RAINBOW TROUT (ONCORHYNCHUS MYKISS)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {49-62}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114930}, abstract = {We investigated the effect of Phytase enzyme on phosphorus, protein, fat, dry matter and Energy digestibility of four vegetative food comprised of wheat meal (WM), corn meal (CM), wheat bran (WB), rice bran (RB) in rainbow trout feeding. A base diet including fish, soybean and meat flour, was prepared. Four diets were prepared using a mixture of 75% base diet and 25% WM or CM and 85% base diet and 15% WB or RB with similar gross energies. Chromic oxide was added as 0.5% of the diet and used as an indigestibility marker. A phytase solution was sprayed on all diets at a minimum concentration of 1000 phytase units per Kg (FTU/Kg) of dry diets. Experiments were carried out in two cubic meter tanks that were filled with 500 liters of water. Maximum and minimum of temperature, oxygen and pH were 18 and 15°C;8 and 6.8mg/l and 7.7 and 7.5 respectively.Results showed no significant effect of Phytase on the amount of bone phosphorus and protein digestibility (P>0.05), while there was an increase in these indexes with Phytase supplementation. Moreover, Phytase significantly improved digestibility of dry matter.Results also showed that kind of diets had different effects on the nutritional digestibility. The diet containing of WM was the best with those containing CM, WB and RB gradually losing their suitability in terms of the nutritional digestibility. Due to their availability and suitability, we suggest that these diets, especially that containing WM be used in Rain bow trout culture.  }, keywords = {Nutrition,Rainbow trout,Phytase}, title_fa = {اثر آنزیم فیتاز بر قابلیت هضم ظاهری 4 نوع ماده گیاهی در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان ( Oncorhynchus mykiss )}, abstract_fa = {  در این تحقیق اثر آنزیم فیتاز بر قابلیت هضم ظاهری چهار نوع ماده گیاهی (آرد گندم، آرد ذرت، سبوس گندم و سبوس برنج) در جیره غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان با وزن ابتدایی 126±6.4) گرم) مورد بررسی قرار گرفت. پنج نوع جیره غذایی با سطوح انرژی یکسان، شامل یک جیره پایه بر اساس آرد ماهی، آرد گوشت و آرد سویا تهیه گردید. چهار جیره دیگر دارای مواد گیاهی مورد آزمایش، با جایگزینی سبوس گندم و سبوس برنج به میزان 15 درصد و آرد گندم و آرد ذرت به میزان 25 درصد در جیره پایه ساخته شدند. اکسید کرم بعنوان شاخص غیرقابل هضم به میزان 0.5 درصد از غذا در نظر گرفته شد. محلول فیتاز پس از تهیه غذاها روی آنها پخش گردید تا در نهایت غذاها دارای حداقل 1000 واحد آنزیم فیتاز به ازای هر کیلوگرم باشند. ماهیان با جیره های دارای فیتاز و فاقد آن به مدت 30 روز تا 2 درصد وزن بدن تغذیه شوند. آزمایش درون مخازن 2 مترمکعبی که با 500 لیتر آب پر می شد، انجام گرفت. حداکثر و حداقل دما بترتیب 15 و 18.5 درجه سانتیگراد، اکسیژن 8 و 6.7 میلی گرم بر لیتر و pH برابر 7.7 و 7.5 تعیین گردید.افزودن فیتاز بر فسفر موجود در اسکلت داخلی و قابلیت های هضم ظاهری فسفر و پروتئین اثر معنی داری نداشت (P>0.05). اما باعث افزایش معنی دار قابلیت هضم ظاهری ماده خشک گردید (P£0.05). جیره حاوی آرد گندم دارای بیشترین میزان قابلیت هضم ظاهری ماده خشک بود (P£0.05). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن فیتاز هر چند اثر معنی داری نداشت اما باعث بهبود جذب فسفر و قابلیت های هضم فسفر، پروتئین و ماده خشک مواد گیاهی گردید. همچنین از بین مواد اولیه گیاهی آرد گندم، آرد ذرت، سبوس گندم و سبوس برنج بترتیب قابلیت هضم بالاتری از نظر مجموعه مواد مغذی داشتند که برحسب دسترسی به هر یک از آنها می توان در جیره غذایی ماهی قزل آلا استفاده نمود.}, keywords_fa = {آنزیم}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114930.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114930_da33382f48b21b0017fe00dc8387d4f5.pdf} } @article { author = {Zarei, A. and Hafezeih, M.}, title = {CHEMICAL ANALYSIS OF THE NUTRITIONAL VALUE OF THE FISH MEAL PRODUCED FROM ARTEMIA SP.}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {63-72}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114931}, abstract = {Artemia sp. samples were gathered from three regions, including Urmia Lake, earthem ponds beside Urmia Lakeand Ghom Salt Lake. After drying and grinding the samples chemical tests were implemented to determine nutritional value and the mineral composition of the samples. In the next step, under in vitro condition, protein digestibility of samples was determined with Pepsin enzyme method and active lysine was assayed by dye binding method.Results showed that nutritional value of Artemia sp. meal is variable. We found that species, region and season of harvest and biomass impurity bring about part of the variability. In Peps indigestibility test, there was a significant difference between the meal produced from Artemia sp. of Urmia Lake and other locations (P<0.05). The highest digestibility was recorded for the Artemia sp of the Ghom Salt Lake (92.74%) and the lowest was found for that of the Urmia Lake (90.47%). For active lysine value, no significant difference was found between the locations. The highest value of the active lysine belonged to the fish meal produced from Artemia sp. of the Urmia Lake (36.68 mmol/16g N) and the lowest value related to the Ghom Artemia sp. (21.65 mmol/16gN).}, keywords = {ARTEMIA SP,nutritional value,protein}, title_fa = {تعیین ارزش غذایی آرد آرتمیا با استفاده از روشهای شیمیایی}, abstract_fa = {  نمونه های آرتمیای مورد نیاز از سه منطقه شامل: دریاچه ارومیه، استخرهای خاکی پرورشی در حاشیه دریاچه ارومیه و دریاچه قم جمع آوری و پس از خشک و آسیاب کردن همراه با آرد ماهی جهت تجزیه تقریبی و تعیین میزان مواد معدنی، مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفتند. در مرحله بعد تحت شرایط in vitro قابلیت هضم پروتئین نمونه ها در آنزیم پپسین و همچنین میزان لیزین فعال آنها از طریق روش اتصال رنگ تعیین شد. نتایج بدست آمده از آنالیز شیمیایی انواع آرد آرتمیا بیانگر متغیر بودن ارزش غذایی این ماده خوراکی می باشد. نوع گونه، شرایط تغذیه آرتمیا، منطقه و فصل برداشت و ناخالصی های موجود در توده زنده جمع آوری شده در این مورد نقش مهمی دارند.در آزمایش قابلیت هضم پروتئین نمونه ها در آنزیم پپسین بین تیمار آرتمیای دریاچه ارومیه با سایر تیمارها، اختلاف معنی داری مشاهده شد (P<0.05). بیشترین درصد قابلیت هضم مربوط به تیمار آرتمیای دریاچه قم (92.74 درصد) و کمترین درصد مربوط به تیمار آرتمیای دریاچه ارومیه (90.47 درصد) بود. از نظر میزان لیزین فعال نمونه ها، بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نشد.}, keywords_fa = {آرتمیا,ارزش غذایی,پروتئین}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114931.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114931_490f43775d1cc0632b24ec3ec2b583bb.pdf} } @article { author = {Shohmohmmadi, H.}, title = {EXTRACTION AND DETERMINATION OF PSP (SAXITOXIN AND DERIVATIVES) FROM SCALLOP}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {73-60}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114932}, abstract = {Paralytic Shellfish Poison (Saxitoxin and derivatives) was extracted by HCL method from frozen scallops. The samples were collected from coastal areas of Iwate prefecture-Japan.Toxicity of the samples was determined with mouse. Bioassay method Intra-peritoneal injection was done toddy strain ♂19-21 grams male mouse, and death time was listed. In conclusion, 33.80, 38.40, 31.20 MU/g (or 777, 883, 718 STX/100gr) were obtained respectively as the toxicity of the samples of three different sampling areas. The toxicity for the areas was 9.7, 11 and 9 times more than standard level (80STX/100 g) and very dangerous for human consumption. The kind of toxin was determined by comparing HPLC graph of sample with standard saxitoxin HPLC graph.}, keywords = {BIOTOXIN,PSP,SHELLFISH POISON,SAXITOXIN,SCALLOP}, title_fa = {استخراج و اندازه گیری میزان سم ( Paralytic Shellfish Poison ( PSP در صدف دریایی خوراکی}, abstract_fa = {  سم حیاتی Paralytic Shellfish Poison (PSP) که شامل ساکسی توکسین (Saxitoxin) و مشتقات آن می باشد به کمک اسید کلریدریک از نوعی دو کفه ای خوراکی اسکالوپ صید شده در مناطق ساحلی استان Iwate ژاپن در 1998 استخراج گردید. سمیت این نمونه ها به روش آزمایش موشی Mouse Bioassay و HPLC مطابق استاندارد "AOAC 1990" در آزمایشگاه بیوشیمی دریایی دانشگاه کیتاساتو اندازه گیری شد. تزریق سم استخراجی پس از چند مرحله رقیق سازی بر روی موش های نر استاندارد 19 تا 20 گرمی نژاد ddy strain انجام و زمان مرگ موشها فهرست گردیده و سمیت نمونه های سه صیدگاه بترتیب 38.40، 33.80 و MU/g 31.20 یا 883، 777) و (mg STX/100g 718 تعیین شد که در مقایسه با حداکثر مجاز 80mg STX/100g بترتیب 11، 9.7 و 9 برابر است. نوع سم از طریق مقایسه منحنی HPLC با منحنی سم ساکسی توکسین استاندارد قطعی گردید.}, keywords_fa = {PSP,ساکسی توکسین,اسکالوپ}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114932.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114932_aae87df8799dfcf84a8d469c5748fbcb.pdf} } @article { author = {Shabanpor, B. and Keshiri, H. and Molodi, Z. and Hosseini nezhad, A.}, title = {EFFECTS OF WASHING BOUTS AND TIMES ON SURIMI QUALITY PREPARED FROM COMMON CARP (CYPRINUS CARPIO)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {81-92}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114933}, abstract = {To prepare common carp surimi, washing was done in different steps (1, 2 and 3 steps) and Times (5, 10 and 15 minutes) and the treatments were tested statistically. The results showed That the 10 minutes washing for 3 times produced surimi that was superior to minced meat in color desirability (1 for surimi versus 7 for minced meat), odor desirability (2 versus 7), flavor desirability (0 versus 5.5) and on the general properties. The process of surimi production also increased water binding capacity from 0.14 to 0.64, pH from 6.21 to 7.34 and gel forming ability from A score to AA score. Tests of moisture content, protein, fat, ash, and total volatile nitrogenous bases (TVB-N) were performed on the samples of the minced meat and the selected treatment of the produced surimi. The extent of changes of these parameters were calculated and compared with available standards. We found that the common carp surimi lacks undesirable flavor and smell of fish and has suitable rheological properties for preparation of different kinds of fish paste products.}, keywords = {common carp,Cyprinus carpio,Surimi}, title_fa = {اثرات دفعات و زمانهای مختلف شستشو بر کیفیت سوریمی تولید شده از ماهی کپور معمولی ( Cyprinus carpio )}, abstract_fa = {  به منظور بهینه سازی فرآیند شستشوی گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در تولید سوریمی، اثر دفعات 1،2) و3 مرتبه) و زمان های مختلف (5، 10 و 15 دقیقه) شستشو بر پارامترهای کیفی محصول نهایی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان دادند که 3 بار شستشوی 10 دقیقه ای موجب تولید سوریمی گردید که نسبت به گوشت چرخ شده نشسته از مطلوبیت مناسبتری برخوردار بود. بطوریکه مطلوبیت رنگ 1 امتیاز برای سوریمی در مقابل 7 امتیاز برای گوشت شسته شده و چرخ شده، مطلوبیت بو 2 در مقابل 7 امتیاز، مطلوبیت طعم، صفر در مقابل 5.5 امتیاز حاصل گردید. همچنین فرآیند تولید سوریمی موجب افزایش ظرفیت اتصال به آب از 0.14 به pH، 0.64 از 6.21 به 7.34 و قدرت تولید ژل از امتیاز A به AA گردید. آزمایشات اندازه گیری رطوبت، چربی، خاکستر و مجموع بازهای فرار ازت دار روی نمونه گوشت چرخ شده و تیمار منتخب سوریمی تولیدی انجام گرفت. نتایج نشان دادند سوریمی ماهی کپور فاقد طعم و بو و دارای خواص رئولوژیک (بافتی) مناسب برای تهیه انواع فرآورده های خمیری می باشد.کلیدواژگان: ماهی کپور، Cyprinus carpio، سوریمی}, keywords_fa = {ماهی کپور معمولی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114933.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114933_c76cd7401d293187ec8017fc3f2709d1.pdf} } @article { author = {Saber, A. and Abedian, A. and Hayati, F.}, title = {EFFECTS OF DIETARY PROTEIN AND ENERGY LEVELS ON GROWTH AND BODY COMPOSITION OF CASPIAN TROUT LARVA (SALMO TRUTTA CASPIUS)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {93-102}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114934}, abstract = {A 3 * 2 factorial feeding trial of three dietary protein levels (45, 50 and 55%) and two dietary crude energy levels (4200 and 4600cal/g) with three replications was conducted to investigate the proper dietary protein and energy levels for the growth of fingerling Caspian trout (Salmo trutta caspius). Fingerlings with average weight of 135±0.24 mg were fed the experimental diets for 45 days. Results indicated that weight gain, FCR, SGR and PER were affected significantly by dietary protein and energy levels (P<0.05). At the constant protein levels growth performance of the fishes were improved as dietary energy levels increased (P<0.05). Also, at the constant energy levels, growth indices and survival were increased significantly as dietary protein level increased (P<0.05). Growth performance of the fishes fed with 50 and 55% protein and 4600cal/g energy were significantly better than other treatments (P<0.05). Lipid content of the fishes fed with high-energy level was significantly higher than those of fed with the low dietary energy (P<0.05). Body moisture of the fishes fed with high-energy level was significantly lower than those fed with the low dietary energy (P<0.05). We suggest that for Caspian trout larva, a diet with 50% protein and 4600cal/g energy is appropriate.}, keywords = {protein,Dietary,Salmo trutta caspius,Growth}, title_fa = {تاثیر سطوح متفاوت پروتئین و انرژی جیره غذایی بر رشد و ترکیب بدن لارو ماهی آزاد دریای خزر ( Salmo trutta caspius )}, abstract_fa = {  به منظور تعیین میزان مناسب پروتئین و انرژی جیره غذایی لارو ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) یک آزمایش تغذیه ای با سه سطح پروتئین 50، 45 و 55 درصد و دو سطح انرژی کل 4200 و 4600 کالری در گرم جیره غذایی در سه تکرار انجام شد. لاروها با میانگین وزنی 135±0.24 میلی گرم به مدت 45 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه و نسبت بازده پروتئین بطور معنی داری تحت تاثیر پروتئین و انرژی جیره قرار گرفتند (P<0.05). در یک سطح پروتئین ثابت با افزایش انرژی، شاخص های رشد افزایش یافتند و در یک انرژی ثابت نیز شاخص های رشد و میزان بازماندگی با افزایش پروتئین افزایش داشتند (P<0.05). شاخص های رشد در ماهیانی که از جیره با پروتئین 50 و 55 درصد و انرژی 4600 کالری در گرم تغذیه کرده بطور معنی داری بیشتر از ماهیانی بود که از دیگر سطوح پروتئین و انرژی تغذیه شده بودند (P<0.05). میزان چربی بدن ماهیانی که از انرژی بالاتر تغذیه کرده بودند بطور معنی داری بیشتر از ماهیانی بود که از انرژی پایین تر استفاده کرده بودند (P<0.05). مقدار رطوبت بدن با افزایش انرژی غذا بطور معنی داری کاهش می یافت (P<0.05). با توجه به نتایج حاصله برای بچه ماهیان آزاد دریای خزر، جیره با میزان پروتئین 50 درصد و انرژی کل 4600 کالری در گرم پیشنهاد می گردد.}, keywords_fa = {پروتئین,جیره غذایی,ماهی آزاد دریای خزر,Salmo trutta caspius,رشد}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114934.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114934_a87ff08eabee2c60f1778ae490d8cd1b.pdf} } @article { author = {Abdolmaleki, Sh. and Ghaninezhad, D.}, title = {STOCK ASSESSMENT OF THE CASPIAN SEA IN KUTUM (RUTILUSFRISII KUTUM) IRANIAN COASTAL WATERS OF THE CASPIAN SEA}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {103-114}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114976}, abstract = {Caspian Kutum (Rutilusfrisii kutum) is one of the most important commercial bony fishes in Iranian coastal waters of the Caspian Sea that constitute more than 50% of the total annual catch of the bony fishes. In the fishing season of 2003-2004, 5 mobile working groups gathered biometry data in the regions Anzali, Kiashar, Noshahr, Babolsar and Torkmen.Catch statistics of bony fishes was gained from fishing and landing harbors. Total catch of the commercial bony fishes was estimated at 15.5 thousand tons from which the Kutum amounted to 8477 tons, 45.5% of the total. Also, catch of the bony fishes of beach seine cooperatives was estimated at 10667 tons where the Caspian Kutum comprised 5180 tons (48.65%). The catch per unit effort (CPUE) of the Caspian Kutum amounted to 93.3 kg/set with the highest value recorded in Noshahr and the lowest amount observed in Anzali and Kiashahr regions. The mean fork length of the species was 36.7±6.1 cm showing a range of 21 to 69 cm. The meanage was measured as 3.82±1.37 years with the range of 1 to 8 years. The age groups 3, 4 and5 years old comprised 87% of the total catch age composition. Von Bertalanffy growth parameters such as L¥ k and t0 were determined as 70.1cm, 0.138/year and -1.557 years, respectively. Total mortality, natural mortality and fishing mortality rates of the species were estimated at 1.1/year, 0.28/year and 0.83/year, respectively (considering a surface water Temperature of 14°C). The biomass of the fish was estimated at 25 thousand tons.  }, keywords = {Rutilus frisii kutum,STOCK ASSESSMENT,Caspian Sea,Iran}, title_fa = {ارزیابی ذخایر ماهی سفید در سواحل ایرانی دریای خزر در سال بهره برداری 1383 - 1382}, abstract_fa = {  طی این تحقیق در فصل صید سال 1383– 1382، پنج گروه سیار در مناطق انزلی، کیاشهر، نوشهر، بابلسر و ترکمن از شروع تا خاتمه صید، برای جمع آوری اطلاعات زیست سنجی مشغول فعالیت بوده اند. آمار صید و تلاش صیادی نیز از معاونت صید و بنادر ماهیگیری شیلات ایران در اختیار طرح قرار گرفت.کل صید با برآورد میزان صید قاچاق انواع ماهیان استخوانی حدود 15.5 هزار تن برآورد شد که صید کل ماهی سفید 8477 تن برآورد گردید (45.5 درصد از صید کل). از صید کل انجام گرفته، صید ثبت شده شرکت های تعاونی پره برابر 10667 تن (69 درصد از صید کل) بود و ماهی سفید با میزان صید 5180 تن (48.6 درصد)، بیشترین میزان صید را دارا بوده است.میانگین مقدار صید ماهی سفید در هر پره کشی برابر 93.3 کیلوگرم بود که بیشترین مقدار آن در ناحیه نوشهر و کمترین مقدار آن در مناطق انزلی و کیاشهر مشاهده شد. میانگین طول چنگالی ماهی سفید برابر 36.7±6.1 سانتیمتر و دامنه طولی ماهیان صید شده تـوسـط شـرکتهـای تعـاونـی پـره از 21 تا 69 سـانتـیمتـر و دامنه سنی نیز از 1 تا 8 سال با میانگین 3.82±1.37 سال بود. گروه های سنی 4، 3 و 5 ساله در مجموع 87 درصد از ترکیب سنی را بخود اختصاص دادند. پارامترهای K، L¥ و to برای ماهی سفید در سال 1383-1382 بترتیب برابر 70.1 سانتیمتر، 0.138 در سال و -1.557 سال اندازه گیری شد. میزان ضریب مرگ و میر کل (Z) برابر 1.1 در سال، ضریب مرگ و میر طبیعی 0.28 (M) در سال (با در نظر گرفتن میانگین درجه حرارت 14 درجه سانتیگراد) و ضریب مرگ و میر صیادی (F) برابر 0.83 در سال بدست آمد. مقدار زیتوده این ماهی در آبهای ایرانی دریای خزر 25 هزار تن برآورد گردید.}, keywords_fa = {ماهی سفید,ارزیابی ذخایر,دریای خزر,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114976.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114976_c6af75331feb1afed04d826bfae2923a.pdf} } @article { author = {Abdollah porbiria, H. and Abbasi, K. and Keyvan, A. and Sabkara, J.}, title = {STUDYING CASPIAN SHAD (ALOSA CASPIA CASPIA) DIET IN SOUTHWEST COASTAL AREA OF THE CASPIAN SEA, GUILAN PROVINCE WATERS}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {115-128}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114977}, abstract = {Little is known about the biological characteristics of the Caspian shad, a commercial fish of Clupeidae family living in the Caspian Sea. Monthly random samples of the fish were collected at the Guilan province shores, southwest of the Caspian Sea from October 2001 to August 2003. Beach seine and gill nets were used in the sampling. Food items, condition factor and feeding changes with the change in the fish age, sex, station and season after invasion of Ctenophore Mnemiopsis leidyi to the Caspian Sea were studied. Samples (n= 262) had fork length 88-235 (156.7±31.9) mm, weighed 8-196 (51.92±32.7) grams and aged 1-6 (2.81±0.9) years old. The Vacuity Index (CV), Intestinal Relative Length (RLG) and Index of Fullness (IF) of the specimens were determined as 10.3%, 0.52±0.03 and 102.9±114.5, respectively. Phytoplankton (specially Rhizosolenia and Spirogyra) comprised 1.8%, zooplanktons (Ostracoda, Rhizopoda, Cladocera, Rotatoria, Copepoda, Cirripedia, Mysidacea, Bivalvia larvae and bony fishes larvae and eggs) comprised 98.0% and benthic fauna (Foraminifera, Porifera, Cumacea, Amphipoda, insects larvae and Palaemonidae) comprised 0.2% of the food abundance in the fish stomach and intestine.Among the food items, orders Copepoda (Acartia spp.) and Cirripedia (cypris Balanus) were the mainfood, comprising 83.1 and 12.9% of abundance, respectively. Acartia comprised 97.3, 80.4, 48.0 and 68.3% of the food in autumn, winter, spring and summer, respectively. For cypris Balanus, these figures were 2.0, 2.6, 41.9 and 25.3% for the seasons. No significant difference was found in food diversity and its abundance between male and female fish and between different ages. Generally, Acartia spp. and Balanus were dominant food items in the male and female fish and in different sized specimens. Acartia comprised about 97.0% of the food abundance in Talesh and Kiashahr areas and 65.7%in Anzali shores. The zooplanktons, as the main food item of the fish have suffered a major decrease due to the invasion of Mnemiopsis leidyi to the southern Caspian Sea. Hence, the index of fullness (IF) and growth of the fish shows a great reduction recently.}, keywords = {CASPIAN SHAD,ALOSA CASPIA CASPIA,Diet,Caspian Sea,Iran}, title_fa = {بررسی رژیم غذایی ماهی پوزانوک خزری ( Alosa caspia caspia ) در سواحل استان گیلان}, abstract_fa = {  در این بررسی 262 نمونه ماهی پوزانوک خزری بوسیله پره و دام از سواحل جنوب غربی دریای خزر (استان گیلان) از مهر ماه 1380 تا خرداد ماه 1382 صید و مورد بررسی قرار گرفتند. ماهیان بررسی شده دارای طول چنگالی 88 تا (156.7±31.9) 235 میلیمتر، وزن 8 تا (51.92±32.7) 196 گرم و سنین 1 تا (2.81±0.90) 6 سال بودند و نتایج نشان داد شاخص تهی بودن لوله گوارش آنها 10.3 درصد، میانگین طول نسبی روده 0.52±0.03، میانگین شدت تغذیه 103.9±114.5 و میانگین نمایه فربهی 0.94±0.17 می باشد. اطلاعات نشان داد که این ماهی از تنوع غذایی نسبتا بالایی برخوردار است و فیتوپلانکتونها (بویژه جنسهای Rhizosolenia و Spirogyra) حدود 1.8 درصد، زئوپلانکتونها Cladocera، Copepoda، Cirripedia، Mysidacea، Rhizopoda، Rotatoria)، لارو Bivalvia و تخم و لارو ماهیان استخوانی) حدود 98 درصد و کفزیان هم حدود 0.2 درصد کمیت غذای درون لوله گوارش این ماهی را تشکیل می دهند. در بین طعمه های مصرفی، کوپه پودا (Acartia spp.) و سیریپدیا (Balanus) بترتیب با 83.1 و 12.9 درصد فراوانی طعمه ها، بعنوان غذای اصلی ماهی مطرح بودند. آکارتیا بترتیب 48.0، 80.4، 97.3 و 68.3 درصد و سیپریس بالانوس بترتیب 41.9، 2.6، 2.0 و 25.3 درصد غذا را در فصول پاییز، زمستان، بهار و تابستان در این ماهی تشکیل داده اند. این دو موجود بترتیب بیشترین فراوانی را در دو جنس نر و ماده و سنین مختلف ماهی داشتند. در ساحل تالش و کیاشهر، آکارتیا حدود 97 درصد فراوانی غذا و در ساحل انزلی، حدود 65.7 درصد غذا را آکارتیا و حدود 23 درصد غذا را سیپریس بالانوس تشکیل می دادند و در مجموع در تمامی فصول و سنین، زئوپلانکتونها غذای اصلی این ماهی بودند.}, keywords_fa = {پوزانوک خزری,ALOSA CASPIA CASPIA,رژیم غذایی,دریای خزر,ایران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114977.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114977_4653907e3c009e31141d65bab5d251fb.pdf} } @article { author = {Mohseni, M. and Porkazemi, M. and Bahmani, M. and Porali, H. and Sajadi, M.}, title = {EFFECT OF DIFFERENT DIETARY PROTEIN TO ENERGY RATIOS (PIE) ON GROWTH PERFORMANCE AND BODY COMPOSITION OF FARMED PERSIAN STURGEON (ACIPENSER PERSICUS)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {129-140}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114980}, abstract = {To improve Persian sturgeon nutrition and determine its nutritional requirements, a growth trial was conducted to measure optimum dietary protein to energy ratio in Persian sturgeon sub-yearlings. Four diets: H (p/E=21.33mg/kJ), N (P/E=20.24mg/kJ), L (P/E=19.22 mg/kJ) and M (p/E=18.26mg/kJ)were used in the experiment. Triplicate groups of fish were kept in 500L fiberglass tanks under homogenous culture conditions (dissolved oxygen, light and water flow rate) and fed with the experimental diets. Fish were fed to satiation four times per day during 130 days of experiment when the average water temperature and dissolved oxygen were 12.82±1.48°C and 9.55±0.18mg/l respectively. Fish in all treatments grew fast and efficiently utilized the diets. Growth rate, FE, OR, SGR and PER increased with decreasing dietary protein to energy ratios. A higher growth was observed in the fishes fed with lower PIE ratios. Food intake and fatness coefficient increased with increasing dietary energy and decreasing PIE ratios. There were no significant differences in feeding efficiency (FE) and protein efficiency ratio (PER) in fish fed with diet N (high carbohydrate and low lipid content) and diet L (low carbohydrate and high lipid content). We conclude that the Persian sturgeon is able to use lipids and carbohydrates as non-protein sources of energy. The results of the present study demonstrated that the protein content and PIE ratio for optimum growth and efficient protein utilization in Persian sturgeon is 40% and 18.3-19.2mg protein/kJ energy, respectively.}, keywords = {Persian sturgeon,PROTEIN TO ENERGY RATIO,Growth rate,SGR,FCR}, title_fa = {اثرات سطوح متفاوت نسبت پروتئین به انرژی ( P/E ) جیره غذایی بر روی رشد و ترکیب بدن تاسماهی ایرانی ( Acipenser persicus ) پرورشی}, abstract_fa = {  به منظور بهبود تغذیه و رشد تاسماهی ایرانی (A. persicus) آزمایشی جهت اندازه ‏گیری نسبت مناسب پروتئین به انرژی (P/E) در جیره غذایی تاسماهی ایرانی زیر یکسال (وزن متوسط 136.82±0.65 گرم) در قالب چهار تیمار (سه تکرار در هر تیمار) در حوضچه‏های فایبرگلاس 500 لیتری در شرایط یکسان پرورشی (اکسیژن محلول، نور، شدت جریان آب و ...) طراحی و انجام شد. از چهار جیره غذایی به نامهای H با سطح N، P/E=21.33 با سطح L، P/E=20.24 با سطح P/E=19.22 و M با سطح P/E=18.26 برحسب میلی گرم پروتئین در کیلوژول استفاده شد. ماهیان به مدت 130 روز و روزانه تا حد سیری تغذیه شدند. درجه حرارت آب بین 12.82±1.48 درجه سانتیگراد و میزان اکسیژن محلول در طول دوره پرورش 9.55±0.18 میلی گرم در لیتر در نوسان بود. در تمام تیمارها ماهیان به سرعت رشد نموده و استفاده مفیدی از جیره‏ها داشتند. در این آزمایش مشخص شد که با کاهش سطوح پروتئین به انرژی، میزان رشد، SGR، FE، PER و GR افزایش می یابد. بعبارت دیگر رشد بالاتر در ارتباط با سطح پایین‏تر P/E مشاهده گردید. میزان مصرف غذا و ضریب چاقی با میزان انرژی جیره رابطه مستقیم داشت (H>M>L>N)، یعنی با افزایش انرژی و کاهش نسبت پروتئین به انرژی (P/E) مقادیر فوق ‏الذکر دارای رابطه مثبت بودند و افزایش یافتند. مقادیر کارآیی غذا (FE) و میزان کارآیی پروتئین (PER) در ماهیانی که از جیره N (دارای کربوهیدرات بیشتر و درصد چربی کمتر) و L (دارای کربوهیدرات کمتر و درصد چربی بیشتر) تغذیه کرده بودند، برابر بود. می توان اذعان نمود که تاسماهی ایرانی می‏تواند از چربیها و کربوهیدراتها بعنوان یک منبع انرژی غیرپروتئینی استفاده کند. نتایج این مطالعه نشان داد که مقدار 40 درصد پروتئین و نسبت پروتئین به انرژی 18.3 تا 19.2 میلی گرم پروتئین در کیلو‏ژول برای رشد و کارآیی موثر پروتئین در تاسماهی ایرانی مناسب و کافی است.}, keywords_fa = {تاسماهی ایرانی,Acipenser persicus,پروتئین,انرژی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114980.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114980_1169c5f9c880b67c07ae63ec054f73c1.pdf} } @article { author = {Mokarami rostami, A. and Jamili, Sh. and Khoshbavar rostami, H. and Vosoghi, Gh. and Spoei, H.}, title = {THE EFFECTS OF CREOSOTE ON MORTALITY RATE AND BLOOD BIOCHEMICAL FACTORS OF STELLATE STURGEON (ACIPENSER STELLATUS)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {141-150}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114981}, abstract = {The effects of Creosote on Stellate sturgeon (Acipenser stellatus) juveniles each weighing 3.6±1 grams was evaluated. Acute toxicity test was undertaken in static water quality at 22°C±1 according to the OECD method at the Caspian Sea Ecology Institute in 2005. The effect was assessed based on the results of the acute toxicity test. For the test, the hematological and biochemical properties of one control and five experimental groups of the fish juveniles what were exposed to Creosote were compared. The acute toxicity test lasting 96h was performed in fully static water condition with aeration. The 96h LC50 values of Creosote for Stellate sturgeon juveniles was 1.5 mg/l. The experimental groups of Stellate sturgeon juveniles showed significantly different values (p< 0.05) of erythrocyte count (RBC), hemoglobin count (Hb), hematocrit (PCV), mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemoglobin concentration (MCRC), leukocyte count, total protein (TP), glucose, ALP, AST, ALT and LDH of blood serum compared to the control group. Changes in values of erythrocyte and leukocyte profile after exposure to Creosote may be referred to disruption of hematopoiesis as well as to decrease in non-specific immunity of the fish.}, keywords = {ACIPENSER STELLATUS,CREOSOTE,LC50,Acute toxicity}, title_fa = {بررسی تاثیر ماده نفتی کرئوزوت بر روی مرگ و میر و برخی از عوامل خونی و بیوشیمیایی بچه ماهیان ازون برون ( Acipenser stellatus )}, abstract_fa = {  به منظور ارزیابی اثرات کشندگی ماده نفتی کرئوزوت (Creosote) در بچه ماهیان ازون برون (Acipenser stellatus)، آزمایش تعیین سمیت حاد به صورت ساکن و بر اساس روش استاندارد (OECD) در مرکز تحقیقات اکولوژی دریای خزر در سال 1384 انجام گرفت. 180 عدد ماهی ازون برون جوان با میانگین وزنی 3.6±1 گرم در 6 گروه (5 گروه آزمایشی و یک گروه شاهد) پس از تعیین محدوده کشندگی (1 و 2.5 میلی گرم بر لیتر)، در معرض غلظتهای 2.2، 1.8، 1.4، 1 و 2.6 میلی گرم بر لیتر کرئوزوت قرار گرفتند. میزان متوسط غلظت کشنده (LC50) کرئوزوت بر روی بچه ماهیان موردآزمون طی 96 ساعت، 1.5 میلی گرم بر لیتر تعیین گردید. جهت مطالعات هماتولوژیک و بیوشیمیایی از ماهیانی که بمدت 96 ساعت در معرض غلظت 1.5) LC50 میلی گرم بر لیتر) کرئوزوت قرار گرفته بودند، خونگیری بعمل آمد. مقادیر شاخص های خونی RBC، WBC، Hb، MCH و MCHC در گروه آزمون نسبت به شاهد از کاهش معنی داری برخوردار بودند (P<0.05)، در حالیکه میزان PCV و MCV در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد دارای افزایش معنی دار بوده است (P<0.05). مقادیر پروتئین کل، AST، ALT، ALP و LDH در گروه آزمون نسبت به شاهد کاهش معنی داری (P<0.05) داشته است، برعکس مقدار گلوکز خون در گروه آزمون افزایش معنی دار داشت (P<0.05). در مدت اجرای آزمایش اکسیژن محلول، اسیدیته، سختی کل، هدایت الکتریکی، نیتریت، نیترات، فسفات و دمای آب همه روزه اندازه گیری و ثبت گردید و هیچ تغییری در این عوامل مشاهده نشد.}, keywords_fa = {ازون برون,ACIPENSER STELLATUS,کرئوزوت,LC50,آلودگی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114981.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114981_5852faabaa91fce56aa53d859b43a367.pdf} } @article { author = {Varedi, A. and Vahedi, F. and Olomi, Y. and Yonesipor, H. and Nasrollahtabar, A.}, title = {A SURVEY ON THREE TROUT FARMS PHOSPHORUS LOADING INTO HARAZ RIVER, NORTH IRAN}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {151-160}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114982}, abstract = {A monthly survey on phosphorous loading due to fish farm sewage was conducted from July 2003 to June 2004 in Haraz River. In total, 88 water samples from eight stations and spots up and down of the three fish farms were sampled. The measurement of the phosphorous was carried out by spectrophotometer method (Hitachi, U- 2000 Model). Results showed that the fish farms had effective role in increasing phosphoric load in Haraz River.We found a significant relationship between the orthophosphate (P<0.007) and total phosphorous (P<0.049) released up the station and the station itself. Net variation in phosphate and total phosphorus of the first farm (100 tons production capacity) was recorded as 13.9kg/day and 21.99 kg/day respectively. The same parameters for the second farm (80 tons production capacity) were 7.95kg/day and 15.08kg/day, respectively. The third farm (40 tons production capacity) showed a net variation in phosphate and total phosphorus of 2.28kg/day and 3.63 kg/day, respectively. Organic phosphorus was calculated as 40% for the first farm, 700 meters distance from the other farm, and 47% for the second farm, 300 meters down the other farm. For the third farm with a distance of 6000 meters from the other farm, the organic phosphorous was 37%. We believe that these changes are related to the farm distance, production capacity, and food type used in the farms.  }, keywords = {TROUT FARM,HARAZ RIVER,PHOSPHORUS LOAD}, title_fa = {بررسی میزان بار فسفری سه مزرعه پرورش ماهی قزل آلا به رودخانه هراز}, abstract_fa = {  این تحقیق با هدف ارزیابی تغییرات ایجاد شده در میزان بار فسفری ناشی از تخلیه پساب مزارع با نمونه برداری ماهانه از هشت ایستگاه در رودخانه هراز، از تیر ماه سال 1382 تا خرداد سال 1383 انجام گردید. ایستگاه ها از محل ورودی و خروجی مزارع (بالادست، میانی و پایین دست) و یک ایستگاه قبل و یک ایستگاه بعد از مزارع انتخاب گردیدند. 88 نمونه اندازه گیری شد. اندازه گیری ها با استفاده از روش استاندارد بوسیله دستگاه اسپکتروفتومتر هیتاچی مدل U-2000 انجام شد. بر اساس نتایج مشخص گردید که مزارع پرورشی نقش بسزایی در افزایش بارهای فسفری رودخانه دارند .میزان ارتوفسفات (P<0.007) و فسفر کل (P<0.049) مزارع بالادست بر روی مزارع میانی اثرات افزایشی معنی داری را نشان داده است. برآورد بار فسفات و فسفر کل بترتیب برای مزرعه یک 13.19 و 21.99 کیلوگرم در روز (تولید 100 تن) ، مزرعه دو (7.95 کیلوگرم در روز و (15.08 کیلوگرم در روز (تولید 80 تن) و مزرعه سه 2.28 و 3.63 کیلوگرم در روز (تولید 40 تن) بود. درصد بار فسفر آلی برای مزرعه یک 40 درصد (فاصله با مزرعه مجاور بالایی 700 متر)، مزرعه دو بمیزان 47 درصد (فاصله با مزرعه مجاور بالایی 300 متر) و برای مزرعه سه بمیزان 37 درصد (فاصله با مزرعه مجاور بالایی 6000 متر) بود. این تغییرات بنظر می رسد ناشی از تاثیرگذاری فواصل مزارع نسبت بهم، میزان تولید و نوع تغذیه مزارع باشد که باعث افزایش بار فسفر آلی رودخانه شده است.}, keywords_fa = {مزارع پرورشی,قزل آلا,رودخانه هراز,فسفر,فسفات}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114982.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114982_f664fdf78aaa3dcc26b60607e094d2fd.pdf} } @article { author = {Foroghi fard, H. and Zarshenas, Gh. and Tazikeh, E. and Gharahvi, B.}, title = {ARTIFICIAL REPRODUCTION OF SIGANUS SUTOR USING LHRHA2 AND HCG IN HORMOZGAN PROVINCE, SOUTH IRAN}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {161-168}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114983}, abstract = {Feasibility of reproduction of rabbitfish, Siganussutor, using LHRHa2 and HCG hormones were carried out during the years 2003 and 2004. Thirteen fishes were injected in April and May 2004 with LHRHa2 and HCG hormones used for males and females respectively. Injection dosage was 200mg/kg of fish body weight amounting to 500 IU fish/day. Fish larvae were fed with rotifers which were themselves fed with cultured algae.Two injected female fish and four males responded to injection and spawned in April 2004. The total number of obtained eggs was 1,404,000. Fertilization and hatching rate were %100 and %98.5 respectively. Results revealed that reproduction of Siganus sutor is possible in Hormozgan province, south Iran.}, keywords = {Siganus sutor,Reproduction,HORMOZGAN OROVINCE,Persian Gulf,Iran}, title_fa = {تکثیر ماهی صافی Siganus sutor با استفاده از هورمونهای LHRHa2 و HCG در استان هرمزگان}, abstract_fa = {  تکثیر ماهی صافی ....}, keywords_fa = {ماهی صافی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114983.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114983_83ff8b097a19fb857a467522f02a81e1.pdf} } @article { author = {Monavari, M. and Mardani, N.}, title = {ENVIRONMENTAL EFFECTS OF FISH CULTURE PONDS ON JAJROOD RIVER, TEHRAN PROVINCE}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {16}, number = {1}, pages = {169-176}, year = {2007}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2007.114984}, abstract = {Jajrood River and its drainage basin are of utmost importance to Tehran. Samplings were carried out to determine factors affecting water quality and the changes in those factors. Fish culture ponds and the sewage produced by them are one of the most important sources of water contamination in the river. Chemical tests were also conducted in four stations.Considering flow of the river and its morphology, the results show that DO, BOD, COD, NO3, NO2, PH, NH3 and PO4 are in the standard range but the amount of Coliform bacteria in all stations are more than the standard limits.}, keywords = {FISH CULTURE PONDS,Pollution,JAJROOD RIVER,Tehran}, title_fa = {بررسی اثرات زیست محیطی استخرهای پرورش ماهی بر آلودگی رودخانه جاجرود}, abstract_fa = {بررسی اثرات زیست محیطی استخرهای پرورش ماهی بر آلودگی رودخانه جاجرود}, keywords_fa = {آلودگی,جاجرود}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114984.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_114984_a14c236bc3e83ad6692318c3ba7a98f1.pdf} }