@article { author = {Najafi, Z. and Ouraji, H. and Yegane, S. and Keramat, A.}, title = {The effect of alfalfa (Medicago sativa) alcoholic extract on growth performance, feed intake, body composition and blood biochemical parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {1-9}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.117848}, abstract = {This study was conducted to evaluate the effects of alfalfa (Medicago sativa) extract on growth performance, feed intake, body composition and some of the serum parameters of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). In this study, a total of 240 rainbow trout were weighted average 8/36±0.2(g) and randomly distributed in four treatments (control), 0.5, 1, 1.5% of extract per (kg) of diet with three replications in plastic tanks. Fish were placed and fed with extract containing food for 60 days. During this time, physicochemical factors of water were measured. At the end of the period, growth index and serum parameters calculated. The results showed that growth performance in treatments that fed with 1% alfalfa extract had a significant difference compared to control treatment (p<0/05). In the indexes of body compositions, an increase in the amount of fat was observed in 1% treatment of the extract, while there was a significant difference with the control group (p<0/05). Serum parameters showed that there were significant differences between fish fed with alcoholic extract of alfalfa and control group (p<0/05). The lowest cholesterol and triglyceride levels and the highest level of protein were observed in the 1.5% extract group. Also, the highest amount of glucose was observed in control treatment. The results of this study showed that the addition of alcoholic extract of alfalfa (1 -1.5 %) to fish diet can improve the growth performance and blood biochemical parameters of rainbow trout.}, keywords = {Rainbow trout,alfalfa alcoholic extract,Growth performance,serum parameters}, title_fa = {تأثیر عصاره‌ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه‌های سرمی بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین-کمان(Oncorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {این پژوهش به منظور بررسی اثرات عصاره­ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه­های سرمی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. در این راستا تعداد 240 عدد بچه ماهی با میانگین وزن2/0±36/8 گرم در حوضچه‏های پلاستیکی 100لیتری در 4 تیمار غذایی به ترتیب شامل، صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 درصد عصاره در کیلوگرم جیره با سه تکرار  به مدت 60 روز تغذیه شدند. اندازه­گیری فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب در طول دوره پرورش انجام شد. نتایج فاکتورهای رشد (وزن نهایی، شاخص رشد ویژه و رشد روزانه) و کارایی تغذیه (ضریب تبدیل غذا و کارایی پروتئین) در انتهای دوره پرورش نشان داد، تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی 1 درصد عصاره­ی الکلی یونجه نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی داری بهبود یافته بود (05/0p<). همچنین افزایش مقدار چربی لاشه در تیمار 1 درصد عصاره مشاهده شد، ضمن اینکه اختلاف معنی­داری با گروه­ شاهد ملاحظه گردید (05/0p<). بررسی فراسنجه­های سرمی نشان داد، بین ماهیان تغذیه شده با عصاره­ی الکلی یونجه و گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<) بطوریکه کمترین مقدار کلسترول و تری­گلیسرید و بیشترین سطح پروتئین در گروه 5/1 درصد عصاره مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار گلوکز را تیمار شاهد به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می‏توان اذعان نمود، افزودن عصاره الکلی یونجه به میزان 1 تا حداکثر 5/1 درصد جیره، می­تواند عملکرد رشد و فراسنجه­های بیوشیمیایی سرم خون بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین کمان را بهبود بخشد.  }, keywords_fa = {قزل‌آلای رنگین کمان,عصاره الکلی یونجه,عملکرد رشد,فراسنجه‌های سرمی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117848.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117848_fe1380b8bb6b4f6e8a8b21c3e220c80d.pdf} } @article { author = {Hafezieh, M. and Farabi, S.M.}, title = {Determination of effective parameters on final cost of rainbow trout production in marine cage culture of Mazandaran province}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {11-18}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.117857}, abstract = {Mariculture of trout fish in cage, which is a new approach of Iranian fisheries organization was followed by the last decade draining years and estimation limitation of fresh water fish production in Iran, harvested  more than 2700 MT. of trout fish which is the successful choice of cage cultured fish species in three northern provinces - Caspian Sea. Final costs of fish production affected by different financial parameters such as fixed and current investments, in cage condition determined using industrial cost accounting or final production cost. In order to obtain final costs of each kg trout fish cultured in cages of Mazandaran coastal water, questionnaire from 5 trout fish cages were gathered during 2016 in that province. All data and costs are based on a cage with 15 MT capacities. Overall, initial fish biomass for releasing to the cage with the highest costs(41%) of total costs, followed by feed 37%, maintenance and 5 years amortization fixed investment (10%), Insurance(5%) and labor costs(0.018%) are the main factors final costs  of the cage fish production. In this study this final production cost of one Kg fish cultured in cages  system of Mazandaran province was calculated 129764 , which is 10 % lower than the price of fish cultured in raceway  system(142740 Rials).  }, keywords = {Final production coast,Economy,Rainbow trout fish,marine cage culture,Mazandaran province}, title_fa = {تعیین عوامل موثر بر قیمت تمام شده ماهی قزل آلای رنگین کمان در قفس های دریای استان مازندران}, abstract_fa = {با رویکرد جدید سازمان شیلات مبنی بر پرورش ماهی در آبهای دریایی، متعاقب خشکسالی دهه ی گذشته  وکاهش احتمالی تولید در آبهای شیرین داخلی، در سال 1395 حدود 2700 تن ماهی قزل آلای رنگین کمان  به عنوان تنها گزینه موفق پرورش ماهی در قفس در دریای خزر از سه استان شمالی کشور برداشت گردیده است. قیمت تمام شده محصول ماهی در شرایط قفس که متاثر از مولفه های مختلف سرمایه ای شامل هزینه های ثابت و سرمایه در گردش می باشد. از طریق حسابداری صنعتی یا حسابداری بها تمام شده محاسبه گردید. به منظور دستیابی به قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی قزل آلا پرورشی در قفس های ساحلی استان مازندران، آمارگیری میزان، هزینه ها و سود آوری تولید در قالب پرسشنامه از 5 مزرعه پرورش ماهی در قفس در استان مازندران طی سال 1395 انجام گردید. کلیه اعداد و ارقام بر پایه یک قفس 15 تن تولید تهیه شده است. هزینه تهیه ماهی اولیه (با متوسط وزن 200 گرم) جهت ذخیره سازی با بیشترین سهم 41% و هزینه غذا با ضریب تبدیل غذایی 5/1 رتبه دوم با 37%، تعمیر و نگهداری با استهلاک 5  ساله سرمایه ی ثابت با 10 درصد ، بیمه محصول با 5% و هزینه کارگری با 018/0 درصد به ترتیب در رتبه های بعدی قیمت تمام شده ی محصول نقش آفرینی می نمایند. در این مطالعه، قیمت تمام شده هر کیلو ماهی در قفس در استان مازندران 129764 ریال که 10 درصد ارزانتر از قیمت تمام شده هرکیلو ماهی قزل آلا در سیستم پرورش چرخشی آب جاری در همان استان (142740 ریال) می باشد.}, keywords_fa = {قیمت تمام شده ماهی قزل آلا,پرورش در قفس,استان مازندران}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117857.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117857_307ee5d1e67eaf66164a818fa3575fad.pdf} } @article { author = {Shenavar Masouleh, A. and Pourkazemi, M. and Soltani, M. and Yarmohammadi, M. and Yazdani, M. and Alizadeh, M. and Jalilpour, J. and Bazari Moghaddam, S. and Masoumzadeh, M. and Hoseynifar, S.H. and Esmaeilii, P. and Baniesmaeilii, Y.}, title = {Isolation and molecular diagnosis of lactic acid bacteria in intestine of Siberian sturgeon (Acipenser baerii)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {19-28}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.117875}, abstract = {Caspian Sea sturgeons, are the most valuable species due to the production of meat and caviar. Sturgeon cultures as like other fish rearing, the outbreak of all kinds of infectious diseases in the farms can be expected and in this regard, isolation, identification and consumption of the local probiotics can be very important in the health promotion and growth indices. For this purpose, sampling has been done from 38 fish, in addition to culturing and counting aerobic and facultative anaerobic bacteria (AFAB) on Triptic Soy Agar, and lactic acid bacteria (LAB) were also isolated and counted on MRS Agar. In Siberian sturgeon, the average number of LAB were 2.72±0.11 (Log CFU g-1) and the average of AFAB were 6.79±0.19 (Log CFU g-1). Through 16SrRNA gene sequencing, LAB including Weissella confusa, Lactococcus lactis, and L. garvieae were molecular identified in the Siberiansturgeon intestines. Complete laboratory and field studies for use of these bacteria as probiotics is required.}, keywords = {Probiotic,Sturgeon,Aquatic animals,intestine,food}, title_fa = {جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک از روده تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)}, abstract_fa = {ماهیان خاویاری به سبب تولید گوشت و خاویار، از ارزشمندترین گونه های دریای خزر هستند. در پرورش ماهیان خاویاری، همانند سایر گونه های پرورشی در کشور، بروز و افزایش انواع بیماریهای عفونی مورد انتظار بوده است و دراین راستا جداسازی، شناسایی و بکارگیری پروبیوتیک­های اختصاصی، می تواند در بهبود سلامت و شاخص های رشد بسیار موثر باشد. بدین منظور از گونه تاسماهی سیبری به تعداد 38 قطعه نمونه برداری شد و علاوه بر کشت و شمارش باکتری­های هوازی و بی هوازی اختیاری روده در  محیط کشت TSA، باکتری­های  اسید لاکتیک نیز با استفاده از محیط کشتMRS  جداسازی و مورد شمارش قرار گرفتند. در تاسماهی سیبری میانگین شمارش باکتری های اسید لاکتیک  11/0± 72/2 و شمارش کل باکتریایی  19/0± 79/6 بر حسب لگاریتم تعداد کلنی در هر گرم بوده است. با استفاده از تعیین  توالی ژنrRNA  S16، باکتریهای اسید لاکتیک در روده در تاسماهی سیبری شامل Weissella confusa، Lactococcus garvieae و  Lactococcus lactisمورد شناسایی مولکولی قرار گرفتند. تکمیل مطالعات آزمایشگاهی و میدانی جهت بکارگیری این باکتریها به عنوان پروبیوتیک مورد نیاز می باشد.}, keywords_fa = {پروبیوتیک,ماهیان خاویاری,آبزیان,روده,غذا}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117875.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117875_2caa2a93bd5ac34499c618db1cfb6cb0.pdf} } @article { author = {Najafi, A. and Delangizan, S. and Almasi, M. and Gharra, K.}, title = {Assessment of productivity of warm water fish production factors in Kermanshah province farms}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {29-38}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {(DOI): 10.22092/ISFJ.2018.117850}, abstract = {Fish is one of the domestic products that is unmatched in terms of protein and unsaturated fat, and its importance as a healthy food is known to all. Keeping in mind, resource scarcity, economic method of increasing this product is the optimum use of the factors of production. The aim of this research was to estimate production function and calculation of productivity of warm water fish production factors in Kermanshah province. The statistical population in this reaserch were all of active, fish farms which were studied in full details. A part of required data of this research was collected from official statistic books of government and another part from interview with farmers and experts of fishery department of Kermanshah through distribution of 46 questionnaires. The production function has been estimated with help of Eviews and with OLS approach and through priority model of Cobb-Douglas was finally selected. Result showed that area under cultivation (land), concentrate and maize, fodder, lime stone, labour, experience of manager of the farm, use of air purifier machine and geographical condition of the region had significant effect on production (p<0.05). Total coefficient of independent variable in estimated production function was approximately 1.1 which was an indication of increasing return to scale. Elasticity of production of area under cultivation was more than other inputs which indicated that the area under cultivation must expand and more area go under cultivation of this product. In addition coefficient of labour was estimated 0.31 which indicated more employment of labour force must be done in order to approach towards optimum product. According to obtained results of this research, education did not have a significant effect on production, while experience had a positive and significant effect on it and this showed that the level of technology in this industry was not so high. The finding also showed that geographical region and use of air purifier had a significant effect on the production of warm water fish. Therefore on this base the farms under review were divided into three categories and the average productivity, marginal productivity and total factors productivity were calculated for each one of these categories. Just in small number of farms, related to one of the categories the measure of VMPxi / Pxi for descriptive variable was equal to 1 and for other two categories this measure was not equal to one. Which means that the inputs were underemployed? Therefor it seems in order to improve efficiency in input consumption, the fish farm owner can attain maximum profit by using substitution principle.}, keywords = {Production Function,Productivity,Aquaculture,Warm Water Fish,Kermanshah Province}, title_fa = {ارزیابی بهره وری عوامل تولید ماهیان گرمابی در مزارع پرورشی استان کرمانشاه}, abstract_fa = {گوشت ماهی از جمله تولیدات داخلی است که به لحاظ پروتئین و چربی غیراشباع، اهمیت آن به‎عنوان یک غذای سالم بر کسی پوشیده نیست. با توجه به محدودیت منابع، روش اقتصادی افزایش این محصول، استفاده بهینه از عوامل تولید است. هدف از این پژوهش تخمین تابع تولید و محاسبه بهره­وری عوامل تولید ماهیان گرمابی استان کرمانشاه بود. جامعه آماری در این پژوهش در برگیرنده مزارع فعال پرورشی بود که به روش تمام شماری مطالعه شد. بخشی از داده­های مورد نیاز این تحقیق از آمار رسمی منتشر شده بود و بخش دیگر به­وسیله انجام مصاحبه حضوری با مزرعه­داران و کارشناسان اداره کل شیلات استان کرمانشاه و ازطریق 46 عدد پرسشنامه جمع­آوری گردید. سپس توسط نرم­افزار Eviews و با روش حداقل مربعات معمولی (OLS)، به برآورد توابع تولید پرداخته شد و از طریق آزمون برتری مدل، در نهایت تابع تولید Cobb–Douglas انتخاب گردید. نتایج نشان داد که سطح زیرکشت (زمین)، کنسانتره و ذرت، علوفه، آهک، نیروی­کار، تجربه مدیر مزرعه، استفاده از دستگاه­های هواده و شرایط جغرافیایی منطقه بر میزان تولید تأثیر معنی­دار داشته­اند (05/0p<). جمع ضرایب متغیرهای مستقل در تابع تولید برآورد شده حدود 1/1 بود که نشان­دهنده وجود بازدهی فزاینده نسبت به مقیاس بود. کشش تولیدی سطح زیرکشت بسیار بیشتر از نهاده‎های دیگر بود و نشان داد که بایستی وسعت مزارع را افزایش داد و از اراضی بیشتری برای این فعالیت اقتصادی استفاده کرد. همچنین ضریب نیروی کار 31/0 برآورد گردید که گویای نیاز به استخدام نیروی کار بیشتر، جهت رفتن به سمت بهینه تولید می­باشد. طبق نتایج حاصل از این تحقیق، تحصیلات روی تولید اثر معنی­داری نداشت درحالی­که تجربه دارای تأثیر مثبت و معنی­داری روی تولید بود و این نشان داد که سطح تکنولوژی در این صنعت چندان بالا نیست.همچنین نتایج نشان داد منطقه جغرافیایی و استفاده از دستگاه­های هواده روی تولید ماهیان گرمابی اثر معناداری داشتند. لذا براین اساس، مزارع مورد بررسی به سه گروه تقسیم گردید و میانگین بهره­وری­های متوسط، نهایی و کل عوامل تولید، برای هرکدام از گروه­ها محاسبه و با یکدیگر مقایسه گردید. به طوری که فقط در تعداد اندکی از مزارعِ مربوط به یکی از گروه­ها معیار VMPxi / Pxi برای متغیرهای توضیحی برابر واحد بود و در دو گروه دیگر برای هیچکدام از متغیرها معیار مذکور برابر واحد نبود. این بدان معنی است که از نهاده­ها به طور کاملاً کارا استفاده نشده است، بنابراین به نظر می­رسد به منظور بهبود کارایی در مصرف نهاده­ها، پرورش­دهندگان ماهی با استفاده از اصل جایگزینی نهاده­ها، می­توانند به سود بالاتری دست یابند.  }, keywords_fa = {تابع تولید,بهره‌وری,آبزیان,ماهیان‌گرمابی,استان کرمانشاه}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118225.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118225_23971eec89b3fc0b09fef5434619045c.pdf} } @article { author = {Zarehgashti, Gh. and Etemadian, Y. and Khanipour, A.A. and Bourani, M. and Rahnama, M. and Ghandi, A.D. and Khodabandeh, F. and Noghani, F. and Fahim, A. and Ahmadi, M.}, title = {Estimation of shelf-life and quality of shrimp-rich (Macrobrachium nipponense‎) soup powder with new formulation during 6 months of storage at room temperature}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {39-48}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.117978}, abstract = {In this research, Macrobrachium nipponense small and non-native shrimp of the Anzali Lagoon, after catching and washing, were immersed in 10% salt solution at a ratio of 1 to 2 at 80 °C for 3 minutes. Then, drained samples were dried at 70 °C for 7 hours in a vacuum oven dryer. 4% of dry meats were used to enrich the soup powder with a new formulation. Prepared soup powders were packed in a vacuum metallic polyethylene films and stored for 6 months at room temperature. The nutritional value of shrimp-rich soup powder showed that this product contains protein (10%) and high unsaturated fatty acids. During the storage period, based on chemical experiments, the moisture content of soup powder (8.55-9%) was less than 10% and in terms of fat oxidation, proxide values (0.11-2.54 meq oxygen/1000g oil) and thiobarbituric acid (0.34-0.76 mg malonaldehyde/1000 g sample), samples were under favorable conditions up to six months. In The microbial evaluation, the fourth month was the end of the shelf-life of shrimp-rich soup powder; because in this month the total number of bacteria in the soup was counted for 4 CFU/ g of sample and the number of mold and yeast increased to 3 CFU/g of sample. Also, the results of sensory evaluation showed that the overall acceptance of soup powder decreased from 4 to 2.5 scores with increasing time. This score reduction in soup powder was consistent with the results of microbial evaluation in this study. As a general result, soup powder enriched with 4% M. nipponense dried shrimp meats under vacuum, due to its unique flavor, can be produced and used as a functional food in the industry by people all over the country.}, keywords = {Soup powder,Qualitative changes,M. nipponense small shrimp}, title_fa = {ارزیابی ماندگاری و کیفیت پودر سوپ صنعتی غنی‌شده با میگوی Macrobrachium nipponense طی فرمولاسیون نوین و 6 ماه نگهداری در دمای اتاق}, abstract_fa = {در این تحقیق، میگوهای ریز و غیربومی Macrobrachium nipponenseتالاب بندر انزلی پس از صید و شستشو، در محلول نمک 10 درصد به نسبت 1 به 2 در دمای 80 درجه سانتی­گراد به مدت 3 دقیقه غوطه­ور شدند. تمام نمونه­ها پس از آبکشی در دستگاه خشک­کن آون خلاء، به مدت 7 ساعت در دمای 70 درجه سانتی­گراد خشک شدند. سپس از گوشت فرآورده خشک به میزان 4 درصد در غنی­سازی پودر سوپ با فرمولاسیون جدید استفاده شد. پودرهای سوپ آماده درون فیلم­های پلی­اتیلنی متالایز، به صورت خلاء بسته­بندی و به مدت 6 ماه در دمای اتاق نگهداری شدند. ارزش تغذیه­ای پودر سوپ غنی­شده با میگو­ نشان داد که این فرآورده­ حاوی پروتئین (10 درصد) و اسیدهای چرب چند غیر اشباع بالایی است. همچنین در طول دوره نگهداری بر اساس آزمایش­های شیمیایی، مقدار رطوبت (9-55/8 درصد) پودر سوپ  کمتر از 10 درصد بود و از نظر اکسیداسیون چربی و سنجش مقادیر پراکسید (54/2-11/0 میلی­اکی­والان اکسیژن بر 1000 گرم روغن) و تیوباربیوتوریک اسید (76/0-34/0 میلی­گرم مالونالدهید بر1000 گرم نمونه) نمونه­ها در شرایط مناسبی تا ماه ششم قرار داشتند. در ارزیابی میکروبی، ماه چهارم، پایان دوره نگهداری پودر سوپ غنی­شده با میگو بود؛ چون در این ماه شمارش تعداد باکتری­های کل در سوپ به CFU/g 4 و تعداد کپک و مخمر به   CFU/g3 نمونه افزایش یافت. همچنین نتایج حاصل از ارزشیابی حسی نشان داد که پذیرش کلی پودر سوپ با افزایش زمان از امتیاز 4 به امتیاز 5/2 کاهش یافت. این کاهش امتیاز در پودر سوپ با نتایج حاصل از ارزیابی میکروبی در این مطالعه مطابقت داشت. به عنوان یک نتیجه کلی، پودر سوپ غنی­شده با 4 درصد گوشت میگوهای ریز M. nipponenseخشک شده با آون خلاء به دلیل طعم بی نظیر آن می­تواند به عنوان یک فرآورده غذایی فراسودمند در صنعت، تولید و مورد استفاده مردم سراسر کشور قرار گیرد.  }, keywords_fa = {پودر سوپ,تغییرات کیفی,میگوی ریز M. nipponense}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117978.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117978_ff97a36ee7d0cf44f162107b7a35c667.pdf} } @article { author = {Ettefaghdoost, M. and Alaf Noveirian, H.}, title = {Assessment and comparison of heavy metal concentrations in muscle tissue of Oriental river prawn (Macrobrachium nipponense De Haan, 1849) in the Siah Darvishan River, Guilan province, Iran}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {49-59}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.117995}, abstract = {In this research, concentration of eleven elements (As, Fe, Hg, Zn, Pb, Se, Cd, Cr, Cu, Mn, Ni) in the muscle tissue of 40 Oriental river prawn (Macrobrachium nipponense) collected by bait trap from the Siah Darvishan River, Guilan province, Iran were determined using Varian Atomic absorption spectroscopy. The lowest and highest mean concentrations of metals were observed, as follows: Zinc 39.6-46.7, Copper 24.2-28.3, Iron 15.27-18.19, Manganese 3.36-3.82, Selenium 0.78-0.84, Arsenic 0.61-0.74, Lead 0.34-0.41, Nickel 0.34-0.41, Chromium 0.16-0.20, Cadmium 0.12-0.15 and Mercury 0.069-0.078 (μg g–1d.w.), respectively. According to the results of this study, mean concentrations of all elements in the muscle tissue of Oriental river prawn, except for Arsenic and Manganese were less than threshold limit value recommended by FAO/WHO international standard.}, keywords = {Heavy metals,Oriental river prawn,Siah Darvishan River,Bioaccumulation}, title_fa = {ارزیابی و مقایسه غلظت فلزات سنگین در بافت عضله میگوی رودخانه ای شرق (Macrobrachium nipponense De Haan, 1849) در رودخانه سیاه درویشان استان گیلان}, abstract_fa = {در این تحقیق، میزان غلظت یازده عنصر (آرسنیک، آهن، جیوه، روی، سرب، سلنیوم، کادمیوم، کروم، مس، منگنز و نیکل) در بافت عضله 40 عدد میگوی رودخانه ای شرق (Macrobrachiumnipponense) جمع آوری شده بوسیله تله از رودخانه سیاه درویشان استان گیلان، توسط دستگاه طیف سنجی جذب اتمی Varian مورد بررسی قرار گرفتند. میزان کمترین و بیشترین غلظت فلزات سنگین به ترتیب: روی 6/39-7/46، مس 2/24-3/28، آهن 27/15-19/18، منگنز 36/3-82/3، سلنیوم 78/0-84/0، آرسنیک 61/0-74/0، سرب 34/0-41/0، نیکل 34/0-41/0، کروم 16/0-20/0، کادمیوم 12/0-15/0 و جیوه 069/0-078/0 میکروگرم بر گرم وزن خشک، مشاهده گردید. با توجه به نتایج این پژوهش، میانگین غلظت تمام عناصر در بافت عضله میگوی رودخانه ای شرق به جز آرسنیک و منگنز، کمتر از حد مجاز پیشنهاد شده توسط استاندارد جهانی FAO/WHO بودند.}, keywords_fa = {فلزات سنگین,میگوی رودخانه ای شرق,رودخانه سیاه درویشان,تجمع زیستی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117995.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_117995_f7b3a69b38cb79b4c96b398e30f907ad.pdf} } @article { author = {Ajdari, A. and Peyghan, R. and Ghorbanpour, M. and Ahangarzadeh, M. and Mirbakhsh, M.}, title = {Isolation and molecular identification of Vibrio harveyi from cultured asian seabass in farms located south provinces of IRAN}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {61-69}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.118012}, abstract = {Vibrio harveyi is one of the opportunistic marine environment bacteria that is considered as one of the main causes of Asian seabass vibriosis diseases in many marine cage farms in the world. The aims of this study were isolation and identification of this bacteria in cultured Asian seabass in farms, located southern provinces of IRAN (Khuzestan, Bushehr and Hormozgan). In this study, a total number of 110 Asian seabass (80, with clinical sings of disease and 30, apparently healthy fish) with different body weight ranging 50-700g were sampled. Isolation was done from internal organs (kidney, heart, spleen and liver) in common method of bacterial isolation and isolates subjected to phenotypic and molecular characteristics using duplex PCR amplification of the 16SrDNA & vhh genes respectively genus & species-specific gene. The results of PCR showed that of the 95 phenotypically identified isolates, only 65 isolates belong to the genus vibrio and 46 (70.76%) of them were identified as Vibrio harveyi. These results indicate a high present of Vibrio harveyi in cultured Asian seabass in studied farms. Results of the biochemical characteristics of the isolates confirmed with PCR, showed isolates have different reaction in several biochemical tests. Accordingly, the duplex PCR method presented in this study was introduce as an accurate and rapid method for diagnosis of V. harveyi.}, keywords = {Vibrio harveyi,Asian seabass,cage culture,Vibriosis,PCR}, title_fa = {جدا سازی و شناسایی مولکولی ویبریو هاروی از ماهی باس دریایی آسیایی پرورشی در مزارع استان‌های جنوبی کشورـ ایران}, abstract_fa = {ویبریو هاروی (.Vibrio harveyi)یکی از عوامل اصلی ایجاد بیماری ویبریوزیس ماهی باس دریایی آسیایی در بسیاری از مزارع پرورش ماهیان دریایی در قفس در دنیا محسوب می­شود. هدف از تحقیق حاضر، جداسازی و شناسایی این باکتری از ماهی باس دریایی پرورشی در مزارع استان­های جنوبی کشور (خوزستان، بوشهر و هرمزگان) بود. درمجموع تعداد 110 قطعه ماهی (80 قطعه ماهی بیمار و تعداد 30 قطعه ماهی به‌ظاهر سالم) در دامنه وزنی 700-50 گرم نمونه‌برداری گردید. جداسازی به روش معمول جداسازی کشت باکتریایی انجام شد و جدایه‌ها ازنظر ویژگی‌های بیوشیمیایی و ملکولی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن‌های 16S rDNA و vhh به ترتیب اختصاصی جنس و گونه به روش واکنش زنجیره پلیمراز دوگانه ( Duplex PCR ) دوگانه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج PCR، نشان داد که از 95 جدایه­ شناسایی‌شده به روش بیوشیمیایی، تنها 65 جدایه متعلق به جنس ویبریو بود که از این تعداد 46 جدایه (76/70%) به‌عنوان ویبریو هاروی تأیید شد. این نتایج نشان‌دهنده‌ی میزان حضور بالای ویبریو هاروی در ماهی باس دریایی آسیایی پرورشی در مزارع موردبررسی است. همچنین نتایج ویژگی‌های بیوشیمیایی جدایه‌های ویبریو هاروی که به روش PCR تأییدشده بودند، نشان دادند که جدایه‌ها نسبت به چندین آزمایش بیوشیمیایی واکنش متفاوتی دارند. بنابراین استفاده از روش Duplex PCR که در این تحقیق بکار گرفته شد، به‌عنوان یک روش دقیق و سریع در تشخیص ویبریو هاروی معرفی می‌گردد.}, keywords_fa = {ویبریو هاروی,باس دریایی آسیایی,پرورش در قفس,ویبریوزیس,PCR}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118012.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118012_5841dfc82c4c766c97cd8aa961f447ac.pdf} } @article { author = {Enayati, Sh. and Javanshirkhoei, A. and Rafiei, Gh. and Porbagher, H. and Moradinasab, A.A.}, title = {Effects salinity on growth, chlorophyll and β-carotene concentration in Dunaliella sp. isolated from Chabahar Gulf}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {71-82}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {(DOI): 10.22092/ISFJ.2018.118033}, abstract = {Dunaliella sp. is from division of chlorophyte algae that has a global distribution and is abundantly reported in the coastal waters of Chabahar Bay.This algae is a euryhalin species which may support high temperatures and lack of Nitrogen conditions in the sea. Also as a response to environmental stresses it fluctuates pigment reserves specially the Beta-Carotene.The aim of this study was effects of salinity on growth, chlorophyll and β-carotene concentration in Dunaliella sp. In this study in beyond the separation and purification of Dunaliella sp. from seawater, the impact of different levels of salinity (0.5, 0.75, 1, 1.5, 2, 3 and 4 mol NaCl) on growth, the amount of chlorophyll and β- carotene were measured during a period of 4 weeks. Chlorophyll a, b and β-carotene contents were determined spectrophotometrically from algal pellets using 80% (v/v) acetone/water mixture. Results showed that the Dunaliella sp. in treatments of 0.5, 0.75, 1, 1.5, 2, 3 and 4 mol NaCl could grow, but the maximum growth of this algae and the maximum amount of β-carotene were observed in salinities between 1.5 to 2 mol NaCl (p<0.05). Parallel to growth of the algae the production of chlorophyll a and b was increased in all salinities treatments but their production causes a decrease in β- carotene production.}, keywords = {Salinity,Growth,chlorophyll,Dunaliella sp,Chabahar Gulf}, title_fa = {تاثیر شوری بر رشد، غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار}, abstract_fa = {جلبک sp. Dunaliella از شاخه جلبک­های سبز است که دارای پراکنش جهانی می­باشد و در آب­های ساحلی خلیج چابهار نیز به وفور گزارش شده است. از ویژگی­های منحصر به فرد این جلبک، قدرت سازش در شوری و دمای زیاد است. این جلبک در مقابل کمبود نیترات مقاوم است و در پاسخ به تنش­های محیطی با افزایش غلظت رنگدانه­ها خصوصاً رنگریزه بتاکاروتن و گلیسرول پاسخ می­دهد. هدف از این تحقیق، تاثیر فاکتور شوری بر نرخ رشد سلولی، میزان تولید و ذخیره­سازی کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکDunaliella sp.بود. در این پژوهش ضمن جداسازی و خالص­سازی جلبک sp. Dunaliella، تاثیر شوری­های مختلف (5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3 و 4 مولار کلرید سدیم) بر رشد و تکثیر جلبک، میزان تولید کلروفیل a، b و بتاکاروتن طی مدت چهار هفته مورد بررسی قرار گرفت. میزان تولید کلروفیل (a و b) و بتاکاروتن با اسپکتروفتومتری با کمک استون اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که جلبک  Dunaliella sp.در غلظت­های 5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3 و 4 مولار کلرید سدیم قادر به رشد است؛ ولی بیشترین رشد و تکثیر سلولی و همچنین بیشترین میزان تولید بتاکاروتن این جلبک بین شوری­های 5/1 تا 2 مولار کلرید سدیم می­باشد (05/0p<). با افزایش رشد و تکثیر جلبک، میزان تولید کلروفیلa  و  bدر تمام شوری­ها افزایش یافت ولی به علت تولید بتاکاروتن، میزان غلظت این رنگریزه­ها کاهش نشان داد.    }, keywords_fa = {شوری,رشد,کلروفیل,جلبکsp. Dunaliella,خلیج چابهار}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118226.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118226_e523c5841570736f13def762e9769608.pdf} } @article { author = {Bagheri, M. and Mansouri, P. and Talebi, M.A. and Karami, M. and Farzan, M.}, title = {Investigation of water quality of the Kaj and Sendegan rivers for rainbow trout culture in Chaharmahal and Bakhtiari province}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {83-92}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.118079}, abstract = {Water quality parameters of Kaj and Sendegan rivers in Chaharmahal and Bakhtiari province were assessed for rainbow trout culture. For Kaj and Sendegan rivers, 6 and 5 sampling stations were selected, respectively. The water samples were collected once a month from May to October (2015) and were sent to laboratory for assessing: Nitrite, Ammonium, Soluble Phosphate, BOD5, COD, TSS, TDS, Cu, Zn, Hg, Cl-, organophosphate toxins, pH, Malachite green and EC. The Nitrite concentration in Sendegan River (0.106 mg/l) was equal to standard (p>0.05) and in Kaj River (0.079 mg/l) was lower than standard (p<0.009). The soluble Phosphate concentration was higher than standard (p<0.0007) in the studied rivers (0.162 and 0.152 mg/l for Kaj and Sendegan, respectively). Measured TDS for Kaj (225 mg/l) and Sendegan (335 mg/l) rivers were higher than standard (p5 and COD concentrations were lower (p<0.0001) than its standards for two rivers (2.67 and 5.56 mg/l for Kaj River and 2.16 and 4.22 mg/l for Sendegan River, respectively). Amount of Malachite green in the last station of Kaj River was 0.003 mg/l (p>0.05) and in the last station of Sendegan River was 0.065 mg/l (p<0.05). The EC of Sendegan River (562 µs/cm) was higher than standard (p<0.0003). Other parameters in the both rivers, were lower than the standard (p<0.0001). Generally, water quality of Kaj and Sendegan rivers were not suitable for rainbow trout culture.}, keywords = {Rainbow trout,Water quality,River,Chaharmahal and Bakhtiari province}, title_fa = {بررسی کیفیت آب رودخانه‌های کاج و سندگان جهت پرورش ماهی قزل‌آلا در استان چهارمحال و بختیاری}, abstract_fa = {پارامترهای کیفی آب دو رودخانه­ کاج و سندگان در استان چهارمحال و بختیاری برای پرورش ماهی قزل­آلا، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای رودخانه کاج، 6 ایستگاه و برای رودخانه سندگان، 5 ایستگاه نمونه­برداری انتخاب شدند. از آب هر ایستگاه یک بار در هر ماه و از اردیبهشت تا مهرماه 1393، نمونه­برداری شد و نمونه­ها برای تعیین میزان نیتریت، آمونیوم، فسفات محلول، BOD5، COD، TSS، TDS، Cu، Zn، Hg، کلرور، سموم ارگانوفسفره، PH، مالاشیت گرین و EC، به آزمایشگاه منتقل شدند. غلظت نیتریت در آب رودخانه سندگان (mg/l 106/0) در حد استاندارد (05/0p) بود. در رودخانه­های تحت بررسی، غلظت فسفات محلول (162/0 و 152/0 میلی­گرم در لیتر به ترتیب در رودخانه کاج و سندگان) بیش­تر از مقدار استاندارد بود (0007/0>p). مقدار کل مواد جامد محلول در آب رودخانه کاج (mg/l 225) و سندگان (mg/l 335) بیش­تر از استاندارد بود (به ترتیب، 03/0>p و 0001/0>p). غلظت BOD5 و COD در هر دو رودخانه (به ترتیب برای رودخانه کاج 67/2 و 56/5 و برای رودخانه سندگان 16/2 و 22/4 میلی­گرم در لیتر)، کم­تر از مقدار استاندارد (0001/0>p) بود. مقدار مالاشیت گرین در ایستگاه آخر رودخانه کاج، 003/0 میلی­گرم در لیتر (05/0p) بود. هدایت الکتریکی در رودخانه سندگان (562 میکروزیمنس بر سانتیمتر) بیش­تر از مقدار استاندارد بود (0003/0>p). سایر پارامترها در آب هر دو رودخانه،­ کم­تر از میزان استاندارد بود (0001/0>p). به طور کلی، آب رودخانه­های کاج و سندگان برای پرورش ماهی قزل­آلا مناسب نیست.}, keywords_fa = {ماهی قزل‌آلا,کیفیت آب,رودخانه,استان چهارمحال و بختیاری}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118079.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118079_6bb61a5d099b873e6b0511171455e48b.pdf} } @article { author = {Fakher Nasab, E. and Yavari, V. and Zakeri, M.}, title = {The effect of water physicochemical factors of culture ponds on the survival rate of Litopenaeus vannaemi in shrimp culture farms of Abadan-Choebdeh}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {93-102}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.118072}, abstract = {This study was performed to survey the relationship between water physicochemical factors and determination the effective parameters on Litopenaeus vannaemi  survival in three ponds of three different farms with same stocking (250000 pl) and same storage time during 109 days (Days of culture), from June to September, in  shrimp culture ponds of Abadan-Choebdeh. The results showed that the highest correlation between salinity and temperature, as well as salinity and pH is established. Nitrate and phosphate values ​​recorded during the culture period were outside of the standard range. The results of correlation between chemical feature and survival showed  in all of three farms, the nitrate and ammonia had the maximum effect on shrimp survival which this relationship was expressed inverse. According to the results, the mean of primary weight, final weight and weight gain was observed in T3 more than T1 and T2 , and survival rate in T3 and T2 was more than T1 at the end of the culture period. It seems that the level of protein in diets play an important role in the nitrate and ammonia scale and finally in survival.}, keywords = {survival,Ammonia,Nitrate,Physicochemical factors,Litopenaeus vannaemi}, title_fa = {تأثیر فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب استخر مزارع پرورش میگو بر میزان بازماندگی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannaemi) در مجتمع پرورش میگو چوئبده آبادان}, abstract_fa = {این تحقیق به منظور بررسی ارتباط میان فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب با یکدیگر و تعیین پارامترهای مؤثر بر بازماندگی میگوی وانامی (Litopenaeus vannaemi) در 3 استخر از 3 مزرعه با تراکم 250000 قطعه و با زمان ذخیره سازی یکسان در مجتمع پرورش میگو چوئبده آبادان به مدت 109 روز، از خرداد تا شهریور ماه 1395 انجام گرفت. تیماربندی استخرها براساس نوع جیره تجاری به 3 تیمار، استخر T1 با غذای t1، استخر T2 با غذای t2 و استخر T3 با غذای t3، تقسیم شد. اندازه گیری فاکتورهای مورد آزمایش در هر تیمار با سه بار تکرار انجام شد که در نتایج مقادیر بصورت میانگین بیان شده است. نتایج بررسی ها نشان داد که بیشترین ارتباط معنی دار بین دو فاکتور شوری و دما، و همچنین شوری و pH برقرار بود. مقادیر نیترات و فسفات ثبت شده در طی دوره پرورش خارج از محدوده استاندارد بود. نتایج حاصل از آزمون همبستگی میان خصوصیات شیمیایی آب و میزان بازماندگی نشان داد که در هر سه مزرعه نیترات و آمونیاک بیشترین تأثیر را بر روی بازماندگی میگوها داشت که این رابطه به صورت عکس بیان شد. طبق نتایج بدست آمده میانگین وزن اولیه، وزن نهایی و افزایش وزن بدن، در T3 بیش از T1 و T2 مشاهده شد و میزان بازماندگی در انتهای دوره در T3 و T2 بیش از T1 ثبت گردید. به نظر می رسد سطح پروتئین موجود در جیره های غذایی نقش مهمی در میزان نیترات و آمونیاک و در نهایت بازماندگی ایفا می کند.}, keywords_fa = {بازماندگی,آمونیاک,نیترات,فاکتورهای فیزیکوشیمیایی,میگوی سفید غربی}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118072.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118072_5d1a5554fe4ecc0a058187fe11bcd9f3.pdf} } @article { author = {Jenabi Haghparast, R. and Sarvi Moghanlou, K. and Mohseni, M. and Imani, A.}, title = {Effect of soybean lecithin on growth indices, body composition, digestive enzymes activities and intestinal histomorphometery of Caspian Salmon (Salmo trutta caspius)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {103-113}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2018.118073}, abstract = {The present study conducted to evaluate the effects of soybean lecithin on growth indices, body composition, digestive enzymes activities and intestinal histomorphometry of Caspian salmon. Ninety fish (350g ± 10) were randomly divided into three treatments with three respective replicates. The first treatment (control group) was fed with commercial feed, while the second group received diet supplemented with 12% soybean oil, and the third one received feed supplemented with 6% soybean oil and 6% soybean lecithin for 90 days. Weight gain was indicative of the statistical superiority of treatment 3 over control group and treatment 2. In addition, FCR of treatment 3 was only significantly different from control group (p≤0.05). There were significant differences regarding moisture content of treatments 2 and 3 in compare to control group (p≤0.05), however, protein and lipid contents of treatments were not significantly different (p≤0.05). Furthermore, energy contents of treatments 2 and 3 were significantly different (p≤0.05). Digestive enzymes activities (protease, lipase and amylase) of treatment 3 significantly differed from treatment 2 and control group (p≤0.05). Morphometric characteristics of intestine including epithelium thickness and external muscle thickness of treatments 2 and 3 were significantly different from those of control group (p≥0.05). In conclusion, supplementing Caspian salmon diet with 6% soybean lecithin improved growth and some physiological parameters of the fish.}, keywords = {lecithin,Growth,Digestive enzymes,intestinal histomorphometery,Salmo trutta caspius}, title_fa = {اثر لسیتین سویا بر شاخص‌های رشد، ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و ریخت‌سنجی روده ماهی آزاد خزر (Salmo trutta caspius)}, abstract_fa = {مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر لسیتین سویا بر شاخص­های رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنزیم­های گوارشی و ریخت­سنجی ­روده پیش مولدین ماهی آزاد دریای خزر انجام شد. برای این منظور تعداد 90 عدد ماهی آزاد (10±350گرم) بصورت تصادفی در سه تیمار (هر کدام با 3 تکرار) تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) با غذای پایه مرکز، گروه دوم غذای پایه به همراه 12% روغن سویا، گروه سوم غذای پایه بعلاوه 6% روغن سویا و 6% لسیتین به مدت 90 روز تغذیه شدند. شاخص افزایش وزن بیانگر برتری آماری تیمار 3 نسبت به تیمارهای شاهد و 2 بود. همچنین شاخص ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار 3 فقط با تیمار شاهد اختلاف معنی­داری داشت (05/0≥p). رطوبت لاشه ماهیان تیمارهای 2 و 3 با شاهد دارای اختلاف معنی­داری بود (05/0≥p)، ولی در محتوای پروتئین و چربی بین تیمارها اختلاف معنی­داری نداشت (05/0 0.05).}, keywords = {Probiotic,Bacillus subtilis,Rainbow trout,Growth parameters}, title_fa = {بررسی تأثیر غذای غنی شده با پروبیوتیک بر فراسنجه های رشد ماهی پرورشی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)}, abstract_fa = {پروبیوتیک­ها در بعد وسیعی در آبزی پروری نوین استفاده می‌شوند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر بکارگیری باکتری باسیلوس سوبتیلیس بر پارامترهای رشد ماهی قزل‌آلای رنگین کمان و تعیین میزان مطلوب مصرف این باکتری انجام شد. در این پژوهش، تأثیر باسیلوس سوبتیلیس IS02 در قالب[sj1]  یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی شامل تیمار اول فاقد مکمل پروبیوتیک، تیمار دوم حاوی 106 ، تیمار سوم با 107 و تیمار چهارم با CFU/g 108 از باسیلوس سوبتیلیس در جیره غذایی به مدت 30 روز برروی برخی از شاخص­های رشد (میزان و درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، نسبت بازده چربی، ارزش تولیدی پروتئین، ارزش تولیدی چربی، ضریب چاقی، غذای دریافتی توسط ماهی، کارآیی تغذیه و شاخص رشد روزانه)  بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون Bonferroni صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمار چهار با غلظت  CFU/g 108 تأثیر معنی داری (001/0 =p) بر افزایش ارزش تولیدی پروتئین(PPV) داشته است اما در سایر پارامترهای رشد  تاثیر آماری معنی داری مشاهده نگردید (05/0 p>). نتایج این پژوهش می تواند کاربرد گسترده­ای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاه‌های نوین در شرایط پرورشی و افزایش ارزش غذایی آن داشته باشد.  }, keywords_fa = {پروبیوتیک,باسیلوس سوبتیلیس,قزل‌آلای رنگین کمان,سنجش رشد}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118089.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118089_49fe9277e416d9e2799b4ae556627d95.pdf} } @article { author = {Aghamirkarimi, Sh. and Mashinchian Moradi, A. and Sharifpour, I. and ,Jamili, Sh. and Ghavam Mostafavi, P.}, title = {Effect of copper nanoparticles in the Caspian Roach (Rutillus rutillus caspicus ), changing antioxidant activities and liver histopathology}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {125-134}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118088}, abstract = {The current study has determined the toxicity effects of copper nanoparticles (CuNPs) on the some vital organs such as gill, liver and kidney of Caspian Roach; Rutillus rutillus caspicus. For this purpose, 120 fishes were used as experimental fishes and exposed to 0.1, 0.2 and 0.5 mg/L of Cu nanoparticles for 21 days, and 30 fishes as control. The mean water temperature of the aquaria was 22±2 ºC, dissolved oxygen 5.2 mg/L, pH at 7±0.004 and the concentration of Calcium Carbonate was 270 ppm. On the 7, 14 and 21 days after exposing the fishes to CuNPs, three fish were randomly selected from each aquaria, sacrificed and samples from their liver and blood were taken. Changing in antioxidant enzymes level were determined by evaluation of superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) activities in the blood of fish. In first week, the samples that exposed to 0/1 mg/L of CuNPs concentration had more activities in SOD and CAT levels (p<0.01) but other treatments (0.2 & 0.5 mg/L) didn’t have any increase in enzyme activities. The liver microscopic sections were prepared and stained by H&E method and examined by light microscope which showed histological alternations in the liver tissues. Histological changes in liver included blood congestion in the central veins, cytoplasmic vacuolation of the hepatocytes, cellular hypertrophy, congestion in the blood sinusoids and necrosis of the hepatocytes and nuclear pyknosis. The degree of damages was more intensive at higher CuNPs concentrations. Evaluation of these changes could be useful in estimating the harmful effects of CuNPs. The result of the study showed that CuNPs could cause decrease in antioxidant enzyme activities and severe damages in the liver tissues of Caspian roach; Rutillus rutillus caspicus and have lethal effects for fish.}, keywords = {Copper nanoparticle,Histopathology,Superoxide dismutase,catalase,Rutillus rutillus caspicus}, title_fa = {تاثیر نانوذرات مس بر ماهی کلمه دریای خزر (Rutillus rutillus caspicus )، تغییرات آنزیمهای آنتی اکسیدان و آسیب بافت کبد}, abstract_fa = {امروزه نانوذرات مس، کاربرد گسترده ای درصنعت و تجارت یافته است. در این پژوهش به بررسی سمیت نانوذرات مس بروی ماهی کلمه دریای خزر (Rutillus rutillus caspicus) پرداختیم. بدین منظور تعداد 120 قطعه ماهی با میانگین طول 20 ±100  میلی متر و میانگین وزنی 10±30 گرم انتخاب شدند. ماهیها در معرض سه تیمار با غلظت تحت کشنده 1/0، 2/0و 5/0 میلیگرم در لیتر از نانوذرات مس به مدت 21 روز قرارگرفتند و 30 قطعه ماهی در تیمار شاهد نگهداری شدند. خصوصیات آب شاملمیانگین دمای آب آکواریم ها °c 2±22، اکسیژن محلول 2/5 میلیگرم بر لیتر، 004/0±7= pH، سختی آب ppm 270  بود. در روز 21-14-7 پس از مواجهه، سه ماهی از هر تیمار به صورت تصادفی انتخاب گردید و نمونه های سرم خون و بافت کبد از آنها استخراج شد.  تغییرات آنزیمهای آنتی اکسیدان با بررسی آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز در سرم خون ماهی کلمه انجام شد. نتایج این پژوهش حاکی از افزایش فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز در هفته اول، در سرم خون ماهیانی بود که در معرض غلظت 1/0 میلیگرم در لیتر از نانوذرات مس قرار گرفته بودند (01/0p<). ولی در غلظتهای 2/0 و 5/0روند افزایشی در فعالیت آنزیمها مشاهده نگردید. . نمونه های بافتی  کبد پس از انجام مراحل آماده سازی بافتی به روش H&E رنگ آمیزی گردید و توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. بررسی های آسیب شناسی بافت کبد، حاکی از هیپرتروفی سلولی، پرخونی در ورید مرکزی، واکوئلاسیون، نکروز، پرخونی در سینوزئید ها و پیکنوزه شدن هسته بود که با افزایش غلظت نانوذرات و مدت زمان در مواجهه، افزایش یافت. بررسی این تغییرات می تواند در جهت تعیین تاثیرات منفی ناشی از نانوذرات مس موثر باشد. یافته های این پژوهش که شامل کاهش فعالیت آنزیمی در سرم خون و آسیب سلولهای کبدی می باشد، حاکی از آن است که نانوذرات مس می تواند باعث آسیب زیستی و تاثیرات کشنده بروی ماهی  کلمه دریای خزر باشد.}, keywords_fa = {نانوذرات مس,آسیب شناسی بافتی,کاتالاز,سوپراکسید دیسموتاز,Rutillus rutillus caspicus}, url = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118088.html}, eprint = {https://isfj.areeo.ac.ir/article_118088_c97bfa66731f7638a0ec741177e2a3a8.pdf} } @article { author = {Mohseni, M. and Malekpour, M.}, title = {Replacement of fish meal with canola meal and its effects on growth performance, digestion, indicas hematological and thyroid hormones level of Siberian sturgeon (Acipenser baerii)}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, volume = {27}, number = {5}, pages = {135-148}, year = {2018}, publisher = {Agricultural Research,Education and Extension Organization}, issn = {1026-1354}, eissn = {2322-5998}, doi = {10.22092/isfj.2019.118084}, abstract = {This study was conducted to evaluate the effect of replacing dietary fishmeal with canola meal on growth performance, digestion, indicas hematological and thyroid hormones level of Siberian sturgeon (Acipenser baerii). Five isonitrogenous (45%crude protein) and isocaloric (18.53KJg-1) were formulated by replacing 0(control), 10 (CM10), 20(CM20), 30(CM30) and 40%(CM40) [M1] of fishmeal with canola meal. Fish juveniles with initial weight of 22.80±0.34 g (mean ± SD) in 5 treatments and 3 replications were fed for 10 weeks. At the end of the experiment, growth performance, digestion, hematological parameters and T3 and T4 hormone levels were measured. The results of this study showed that there were significant differences in growth indices, body composition and T4 level of fish fed different diets (p<0.05). There were no significant differences in growth performance between control, CM10, CM20 and CM30, but the lowest growth performance were observed in CM40 and there was significant differences in growth performance between CM40 with other treatments. There were no significant difference in growth performance between CM30 and CM40. There were no significant differences in hematological indices between fish fed differences diets. There were no significant differences in T3 level between of fish fed differences diets, but significant differences were observed in T4 level in fish fed different diets. The lowest level of T4 was observed in CM40 and there were significant differences with control, CM10 and CM30. There were no significant differences in T4 level between CM20 with CM30 and CM40,but were significant differences between CM20 with control and CM10. There were no significant differences in T3:T4 ratio between fish fed different diets. The results of the present study showed that 30%fish meal can be replaced by canola meal without negative effect on growth performance, body composition, hematological parameters and thyroid hormone levels of Siberian sturgeon.  [}, keywords = {Canola meal,Siberian sturgeon (Acipenser baerii),Digestibility,Thyroid hormones}, title_fa = {جایگزینی پودر ماهی با کنجاله کانولا و تاثیر آن بر عملکرد رشد، قابلیت هضم، برخی پارامترهای خونی و سطح هورمون های تیروئیدی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)}, abstract_fa = {تحقیق حاضر به ­منظور جایگزینی کردن سطوح مختلف کنجاله کانولا جای پودر ماهی و تأثیر آن بر عملکرد رشد، قابلیت هضم، برخی پارامترهای خونی و سطوح هورمون­های تیروئیدی (تری­یدوتیرونین و تیروکسین) تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii) طراحی و اجرا گردید. ماهیان با وزن اولیه 34/0±80/22 گرم (میانگین± انحراف معیار) در قالب پنج تیمار و سه تکرار به مدت 10 هفته با جیره محتوی سطوح مختلف کنجاله کانولا  شامل 0 (شاهد)، 10 (10CM)، 20 (20CM)، 30 (30CM) و 40 (40CM) درصد (جایگزین شده با پودر ماهی)، به ترتیب دارای پروتئین و انرژی یکسان (45 درصد و 53/18 کیلوژول بر گرم) تا حد سیری تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، بالاترین مقادیر متوسط وزن نهایی بدن، وزن کسب شده، نرخ رشد ویژه و نرخ کارایی پروتئین در ماهیان تغذیه شده با تیمارهای شاهد، 10CM و 20CM ملاحظه شد که با ماهیان 40CM دارای اختلاف معنی دار آماری بود (05/0 P<).[M1]  اضافه کردن کانولا در جیره، منجر به ایجاد تفاوت معنی‎دار در مقادیر متوسط هماتوکریت، گلبول قرمز، گلبول سفید، منوسیت و ائوزینوفیل نسبت به تیمار شاهد نشد. با افزایش سطوح مختلف کنجاله کانولا در تیمارهای غذایی مختلف اختلاف معنی­داری در سطح هورمون T3 مشاهده نشد. کمترین میزان هورمون T4 در تیمار 40CM مشاهده شد که با ماهیان تغذیه شده با تیمار شاهد، 10CM و 30CM دارای اختلاف معنی­دار آماری بود. قابلیت هضم ظاهری پروتئین در ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد بطور معنی داری از ماهیان 30CM و 40CM بالاتر بود. قابلیت هضم ظاهری چربی ماهیان تغذیه شده با جیره 40CM  بطور معنی داری پایئن­تر از سایر تیمارها بود. با توجه به نتایج مطالعه حاضر، می‏توان تا 20 درصد کنجاله کانولا را در جیره غذایی تاس ماهی سیبری، بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد، قابلیت هضم، پارامترهای خونی و هورمون تیروئیدی جایگزین پودر ماهی نمود، بطوریکه علاوه بر کاهش میزان مصرف آرد ماهی، از لحاظ اقتصادی نیز برای پرورش دهندگان مقرون به صرفه باشد.  [M1]سطح معنی داری مشخص نیست.(p