%0 Journal Article %T مقایسه اثر جیره‌های حاوی پروبیوتیک‌های Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %J مجله علمی شیلات ایران %I موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور %Z 1026-1354 %A اینانلو, کمال %A علی نژاد, سهیل %A زحمتکش, عسگر %A امینیان فتیده, باقر %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 28 %N 3 %P 185-194 %! مقایسه اثر جیره‌های حاوی پروبیوتیک‌های Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus بر شاخص‌های رشد، خون‌شناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %K کپور معمولی %K پروبیوتیک %K شاخص‌های خونی %K ایمنی %K رشد %R 10.22092/isfj.2019.119392 %X مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر دو باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و پدیوکوکوس پنتوساسئوس بر شاخص‌های خونی، ایمنی‌شناسی و رشد بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. به این منظور تعداد 180 عدد ماهی با وزنS.D) 44/1±gr14 (در 3 تیمار ذخیره­سازی شدند. تیمار 1: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Lactobacillus acidophilusg/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و  تیمار 2: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Pediococcus pentosaceus g/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و تیمار 3 یا شاهد با استفاده از غذای تجاری بدون پروبیوتیک، به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش، تعداد 15 ماهی از هر تیمار نمونه گیری و شاخص­های رشد، خون­شناسی و ایمنی اندازه­گیری شد. بر اساس نتایج، درصد افزایش وزن، درصد نوتروفیل و مونوسیت، لایزوزیم و C3 در تیمار 1 به شکل معنی‌داری بیشتر از تیمارهای 2 و 3 بود. مقادیر هماتوکریت، گلبول قرمز خون، هموگلوبین، MCV، MCH در تیمار 2 به شکل معنی‌داری بیشتر از سایر تیمارها بود. مقادیر MCHC و درصد لنفوسیت در تیمار 3 بیشترین مقدار را نشان داد. مقادیر IGM و C4 در بین تیمارها تفاوت معنی‌دار آماری نشان ندادند. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از جیره حاوی پروبیوتیک­های Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus می­تواند تاثیرات مثبتی بر فراسنجه­های رشد، خون­شناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی داشته باشد. %U https://isfj.areeo.ac.ir/article_119392_8530f84a7a88a9ee71e8d4aef13b9afb.pdf