TY - JOUR ID - 110268 TI - اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - حسینی, عالی AU - ستوده, ابراهیم AD - دانشگاه خلیج فارس Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 25 IS - 3 SP - 167 EP - 179 KW - پروبیوتیک KW - لاکتوباسیلوس KW - رشد KW - فلور باکتریایی KW - کپور معمولی KW - ماهی شیربت DO - 10.22092/isfj.2017.110268 N2 - این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر تغذیه­ای باکتری­های ­Lactobacillus plantarum ، Lactobacillus bulgaricus­ جدا شده از روده ماهی شیربت بر روی عملکرد ­رشد، بازماندگی و ­فلور­ میکروبی ­روده­ کپور ­معمولی ­انجام شد. 480 قطعه بچه ماهی کپور ­معمولی ­(با میانگین­ وزن اولیه 6±40 گرم)­ به طور تصادفی­ در 4 تیمار (با سه تکرار) تقسیم و­ با­ جیره های حاوی L. plantarum  (گروه 1)،­ Lactobacillus bulgaricus (گروه 2)، Lactobacillus casei (گروه 3) با تراکم 107×­5CFU/g   و­ جیره­ی ­فاقد ­مکمل ­پروبیوتیکی (شاهد)­ به مدت 60­ روز ­صورت دستی تغذیه شدند. جهت ­ارزیابی ­میزان ­حضور ­باکتری ­و ­تاثیر ­روی ­فلور­ میکروبی دستگاه گوارشی، تغذیه از روز­60 تا 75 با جیره­ی ­فاقد­ پروبیوتیک ­صورت­گرفت. در ­روز ­75 ­آزمایش ­ضریب ­رشد ویژه­ ماهی ­تغذیه ­شده­ با­ جیره­ی­ حاوی L. bulgaricus بطور­ معنی ­داری ­در­ مقایسه ­با­ گروه­ شاهد افزایش ­یافت ­(05/0P<). در ­روز­ 60­ و 75   آزمایش ضریب­ تبدیل ­غذایی ­ماهیان تغذیه ­شده­ با­ جیره­ی­ حاوی باکتریL. casei  ­بطور معنی ­داری ­نسبت­ به­ گروه­ شاهد پایین تر بود ­(05/0P<). از طرفی میزان ­بازدهی ­پروتئین و نرخ رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با این باکتری ها در زمان های مختلف ­آزمایش ­نسبت­ به ­گروه ­شاهد بالاتر بود. نتایج ارزیابی فلور باکتری دستگاه گوارش ماهیان ­نشان­داد ­مقدار­ Lactobacillus­ ­های ­روده ­در ­روز­30­ و60 آزمایش بطور ­معنی­داری ­در ­مقایسه ­با ­ماهیان گروه­ شاهد­ افزایش ­پیدا­ کرده است­ (05/0P<).­ در­ روز­30 آزمایش ­گروه­ 2 و 3 بیشترین مقدار­ باکتری Lactobacillus­ در­ مقایسه­ با­ گروه ­شاهد ­نشان­ دادند­ (05/0P<). ­درمجموع ­نتایج ­مطالعه حاضر ­نشان ­داد ­افزودن ­باکتری های ­Lactobacillus ­های جدا شده از روده ماهی شیربت ­در­­ جیره­­ی ماهی­کپور ­­معمولی­­ باعث­­ افزایش ­­جمعیت ­باکتری­های ­­سودمند ­­فلور­­ میکروبی ­روده گردیده و­ نهایتاً عملکرد ­رشد و تغذیه  این ­ماهی ­را­ بهبود ­می­بخشد.­ UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_110268.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_110268_1e1023384bd679adeec2422e1c017c1f.pdf ER -