TY - JOUR ID - 119396 TI - اثر عصاره پلی ساکارید جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei) JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - اکبری, پریا AU - فدایی راینی, رها AD - Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 28 IS - 4 SP - 151 EP - 162 KW - آنزیم‌های گوارشی KW - جلبک الوا KW - فراسنجه های بیوشیمیایی KW - میگوی پاسفید غربی KW - پلی ساکاریدهای محلول در آب DO - 10.22092/isfj.2019.119396 N2 - این مطالعه به بررسی اثر عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک الوا (Ulva rigida) بر فعالیت آنزیم­های گوارشی و فراسنجه های بیوشیمیایی میگوی پاسفید غربی (Litopeneaus vannamei) پرداخته است. پست لارو میگوها با متوسط وزن 1/0±1 گرم با 4 رژیم غذایی ( با سه تکرار) حاوی 0، 5/0، 1و 5/1 گرم جلبک الوا بر کیلوگرم غذا به ­مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره پلی ساکارید جلبک الوا بر فعالیت آنزیم­های گوارشی موثر است. بهترین فعالیت آنزیم­های گوارشی در میگوهای تغذیه شده با 5/1 گرم عصاره جلبک الوا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در رژیم­های حاوی سه سطح عصاره جلبک الوا میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز بصورت معنی­داری کاهش یافت (05/0>p). سطح پروتئین تام و گلوبولین در میگوهای تغذیه شده با 1 و 5/1 گرم عصاره جلبک بر کیلوگرم غذا به­طور معنی­دار بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). از این رو، استفاده از عصاره پلی ساکارید محلول در آب جلبک الوا در سطح 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا برای بهبود عملکرد آنزیم­های گوارشی، متابولیسم چربی و قند و سیستم ایمنی غیر اختصاصی در میگوی پاسفید غربی پیشنهاد می­گردد.  UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119396.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119396_e01b89de5ffd76baee3bccdb2739de20.pdf ER -