TY - JOUR ID - 119747 TI - تأثیر استفاده از پروبیوتیک Lactococcus lactis (PTCC 1403) و کیتین در جیره بر فاکتورهای خونی، بیوشیمیایی سرم و باکتری‌های دستگاه گوارش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L.) JO - مجله علمی شیلات ایران JA - ISFJ LA - fa SN - 1026-1354 AU - برغمان, حسین AU - یگانه, سکینه AU - کرامت امیرکلایی, عبدالصمد AD - Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 28 IS - 5 SP - 143 EP - 156 KW - کپور معمولی KW - Lactococcus lactis KW - کیتین KW - شاخص‌های خونی KW - بار باکتریایی روده DO - 10.22092/isfj.2019.119747 N2 - هدف از این تحقیق بررسی اثر استفاده از پروبیوتیکLactococcus lactis subsp. lactis  و کیتین بر فاکتورهای خونی، سرمی و باکتری­های دستگاه گوارش در جیره غذایی ماهی کپور معمولی بود. برای این منظور تعداد 360 قطعه بچه‌ماهی با وزن 5/1±12 گرم به صورت تصادفی در تانک‌های آزمایشی با تیمارهای طراحی شده بر اساس ترکیب کیتین با سطوح مختلف صفر، 1 و 2 درصد و پروبیوتیک صفر و 2 درصد (g/CFU107 × 1) در جیره غذایی توزیع و به مدت 8 هفته (56 روز) پرورش داده شدند تیمارهای آزمایش شامل شاهد (تیمار 1)، پروبیوتیک 2 درصد (تیمار 2)، کیتین 1 درصد (تیمار 3)، کیتین 2 درصد (تیمار 4)، پروبیوتیک 2 درصد+کیتین 1 درصد (تیمار 5) پروبیوتیک 2 درصد+کیتین 2 درصد (تیمار 6) بود. در پایان آزمایش، فاکتورهای خونی شامل گلبول قرمز (RBC)، میانگین حجم گلبول قرمز (MCV)، میانگین هموگلوبین در گلبول قرمز (MCH)، میانگین غلظت هموگلوبین در گلبول قرمز (MCHC)، هماتوکریت (Hb)، هماتوکریت (HCT)، گلبول سفید (WBC)، لنفوسیت، ائوزینوفیل، منوسیت، فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون شامل پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسرید و بار باکتریایی روده تعیین شدند. نتایج نشان داد که در RBC، MCV، MCH، MCHC، هموگلوبین، هماتوکریت، منوسیت در بین تیمارها اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (05/0p). بار باکتریایی روده ماهیان در تیمارهای مختلف به جز تیمار 6 بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p)، که بیشترین بار باکتریایی در تیمار 4 (CFU/g  17/25±33/653) مشاهده شد. به طور کلی می‌توان گفت که استفاده از 2 درصد پروبیوتیک و یک درصد کیتین و استفاده توام آن­ها می‌تواند گلبول سفید و بار باکتریایی روده را بهبود بخشد.  UR - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119747.html L1 - https://isfj.areeo.ac.ir/article_119747_f001b068ba77fb8cfc036f1c7671f46a.pdf ER -