موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Effect of Echinacea purpurea extract on the immune system of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and its resistance to Streptococcusis
اثر عصاره سرخار گل (Echinacea purpurea) بر برخی شاخص های ایمنی و بازماندگی قزل آلای رنگین کمانOncorhynchus mykiss) ) در برابر با استرپتوکوک
1
12
110128
10.22092/isfj.2017.110128
FA
رضا
پورغلام
مصطفی
شریف روحانی
رضا
صفری
علی اصغر
سعیدی
محمد
بینایی
راحله
نجفیان
زهرا
بانکه ساز
محمد جواد
تقوی
ابوالفضل
سپهداری
Journal Article
2017
06
19
In this study, some non-specific immune responses and hematological parameters in
rainbow trout juveniles (16g mean weight) and their resistance to Streptococcusis were
invetigated following dietary administration of 3 concentrations (0.5, 1, 1.5g/kg of feed) of
Echinacea purpurea extract. The non-pecific immune response and hematological parameter
compared with control group for 60 days. Evaluated parameters included were of C3, C4,
(complement components), superoxide ions (respiratory burst), lysozyme activity, number of
WBC, percentage of blood lymphocytes, monocytes and neutrophils. At the end of trial, the
relative survival rate (RSR) of fish was evaluated against S. iniae. The results showed that the
levels of C3, lysozyme activity, superoxide ions, number of WBC and percentage of
neutrophils in the experiment groups (the highest concentration, 1.5g/kg of feed) were
increased significantly compared to the control group. Whereas, no significant difference was
found in the value of C4 and the percentage of monocytes and lymphocytes in comparison to
the control group. The relative survival rates of fish following challenge with Streptococcus
iniae, were 91.11 and 44.44 percent in experiment (Echinacea purpurea, concentration of
1.5g/kg of feed) and control group, respectively.
In conclusion, the results of the present study demonstrated that Echinacea purpurea.
extract enhanced the non-specific immune system and fish resistance against streptococcusis,
suggesting that this extract might be used as immunostimulant in fish feed.
در این تحقیق از عصاره گیاه سرخارگل (Echinacea) به منظور ارزیابی برخی از شاخصهای ایمنی شناسی و خونشناسی در بچه ماهیان قزلآلا (باوزن متوسط 16گرم و در دمای 20-14 درجه سانتیگراد) و مقاومت آنها در برابر استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) استفاده گردید. سه غلظت از عصاره سرخارگل (5/0، 1 و 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا) به جیره غذایی ماهیان مذکور اضافه شد و با گروه کنترل (جیره فاقد سرخارگل) به مدت 60 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخصهای مورد بررسی شامل تغییرات اجزا کمپلمان (C3، C4)، رادیکال آزاد اکسیژن، لیزوزیم، تعداد گلبولهای سفید، درصد لنفوسیت، مونوسیت و نوتروفیل بوده و در انتهای کار نیز آلوده کردن با باکتری استرپتوکوکوس اینیایی انجام و درصد بقاء و ماندگاری ماهیان مورد آزمایش، ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که مقادیرC3 ، لیزوزیم، رادیکال آزاد اکسیژن، تعداد کل گلبولهای سفید و درصد نوتروفیل پس از 60 روز افزایش معنیداری در تیمارهای حاوی سرخارگل نسبت به گروه کنترل داشته (05/0P
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
ارزیابی صید و ذخایر ماهی کیلکای معمولی(Clupeonella cultriventris caspia ) در سواحل ایرانی دریای خزر طی سالهای 1375 الی 1390
13
22
110129
10.22092/isfj.2017.110129
FA
علی اصغر
جانباز
حسن
فضلی
رضا
پور غلام
داود
کر
شهرام
عبدالملکی
Journal Article
2017
06
19
در این تحقیق وضعیت صید و ذخایر کیلکای معمولی طی سالهای 90-1375 مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار گرفته و امکان بازسازی ذخایر این ماهی در دریای خزر بررسی شد. نتایج نشان می دهد صید این ما هی که در سالهای 1379 الی 1382 بین 5000 تا 9000 تن در نوسان بود از سال 1383 افزایش یافته و پس از آن تا سال 1390 بین 14000 تا 27000 تن متغیر بوده است. میزان صید در واحد تلاش که در سالهای 1375 الی 1389 بین 4/3- 07/0 تن بازاء هر شناور در شب در نوسان بود. در سال 1390به 7/2 تن رسید. میزان زیتوده کل که در سالهای 1375 الی 1388 بین 97000- 16580 تن برآورد شده بود پس از کاهش شدید به 51280 تن در سال 1390 رسید. میزان زیتوده مولدین نیز در سالهای 1375 الی 1388 بین 38932- 7513 تن بوده ولی درسال 1390 به 28609 تن کاهش یافت. در ترکیب سنی صید ابتدا ماهیان کلاس سنی +2 تا +4 سال غالب بودند اما از سال 1380 به بعد با غالب شدن ماهیان +3 و +4 ساله در صید ، ماهیان جوان +1 ساله و مسن +6 ساله نیز کمتر از 1 در صد صید را تشکیل می دادند. با محدودیت دامنه سنی و ادامه روند آن ممکن است در سالهای آتی آسیب جدی به ذخایر این گونه وارد گردد
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Extraction and Identification steroids in two species marine algae, Sargassum oligocystum and Nizamudiinia zanardinii in Persian Gulf and Oman Sea
استخراج و شناسایی استروئیدهای دو گونه جلبک دریایی Sargassum oligocystum و Nizamudiinia zanardinii دریای عمان و خلیج فارس
23
30
110130
10.22092/isfj.2017.110130
FA
شهلا
جمیلی
احمدرضا
گوهری کاخکی
سودابه
سعیدنیا
پریسا
پرمه
جمیله
فیروزی
بایرام محمد
قرنجیک
منصور
صدریان
Journal Article
2017
06
19
Sargassum oligocystum and Nizamudiinia zanardinii are the most abundant algae distributed
in the north of Persian Gulf and Oman Sea. In this study after sampling and preparation of S.
oligocystum by Chroform-Etanol (3-1) solvent and N. zanardinii by methanol has been
extract. Separation and purification of the compounds was carried out using thin layer, general
and inverse column chromatography, Cephadex and high-performance liquid chromatography
(HPLC ).. Structural elucidation of the constituents was based on the data obtained from HNMR,
13C-NMR, HSQC, HMBC, DEPT and Cephadex LH-20. The steroids compounds
separated from above algae were identified as 22-dehydrocholesterol (1) cholesterol (2)
fucosterol (3) 29-hydroperoxystigmasta-5,24(28)-dien-3β-ol (4) 24-hydroperoxy-24-
vinylcholesterol (5) a mixture of 24(S)-hydroxy-24-vinylcholesterol (6) and 24(R)-hydroxy-24-
vinylcholesterol (7) and ostreasterol (8) based on their spectral data and from comparison with
those previously reported in the literature.
جلبکهای قهوهای Sargassum oligocystum و Nizamudiinia zanardiniiاز فراوانترین جلبکهای سواحل شمالی دریای عمان و خلیج فارس میباشند. در این تحقیق جلبکهای قهوه ای مذکور بعد از جمع آوری و آماده سازی اولیه گونه S. N. zanardinii توسط حلال متانول مورد عصاره گیری قرار گرفتند . با کمک روش های متعدد کروماتوگرافی از قبیل: کروماتوگرافی لایه نازک، کروماتوگرافی ستونی فاز معمولی و معکوس ، سفادکس و نیز کروماتوگرافی مایع تحت فشار بالا(HPLC) ، با استفاده از روش های کروماتوگرافی TLCو CC با فاز ساکن سیلیکاژل فازنرمال و سفادکس LH-20 ترکیبات استروئیدی: کلسترول ، فوکواسترول ،بتاسیتواسترول ،استیگما استرول و24-هیدروکسی24- وینیل کلسترول ، 22- دهیدروکلسترول، 29-hydroperoxystigmasta-5,24(28)-dien-3β-ol ، مخلوط 24(S)-hydroxy-24-vinylcholesterol و 24(R)-hydroxy-24-vinylcholesterol ،جداسازی و شناسایی شدند. استرااسترول ترکیبات عصاره اولیه جدا و خالص شد.توسط حلالهای کلروفرم-متانول (1-3) و گونه oligocystum
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Evaluation of feeding indices of catfish Arius dussumieri in Oman Sea (Sistine & Baluchistan)
شاخص های تغذیهای گربه ماهی خاکی (Arius dussumieri) دریای عمان (سیستان و بلوچستان)
31
40
110131
10.22092/isfj.2017.110131
FA
مهدیه
چراغی شوی
تورج
ولی نسب
محمود
حافظیه
Journal Article
2017
06
19
Due to study the food regime of Arius dussumieri, a total of 132 specimens were collected
from Oman sea waters, Sistine & Baluchistan province. The stomach content, were taken into
consideration and it was found that the amount of full, semi-full and empty stomachs were 31,
33 and 36 percent, respectively of which the highest frequency was in winter (74%) and the
lowest was in summer (24%). On the other hand, the fullness index was studied with the
highest and lowest value for spring (44%) and winter (5%), respectively. The GaSI shows
that A.dussumieri, has better feeding in spring and summer but feeding (up in male) was
decreased in autumn and winter. The Food Preference (FP) Index was estimated as: Fishes
(39%), Crustacean (40%) and Molluscs (20%) namely all of them are considered as minor
food in all four seasons. The most important food items were identification as fishes:
Carangidae, Engraulidae & Leiognathidae crabs: Portunidae & Porcellanidae shrimp:
Alpheidae cephalopods: Loliginidae & Opisthoteuthidae gastropods: Muricidae & Naticidae.
مطالعه رژیم غذایی گربه ماهی خاکی (Arius dussumieri) با بررسی 132 عدد ماهی صید شده از آب های دریای عمان، استان سیستان و بلوچستان، به مدت یک سال (91-1390) انجام گرفت. در بررسی معده نمونه ها، 31% معده ها پر، 33% نیمه پر و 36% خالی تشخیص داده شد. شاخص خالی بودن معده (VI) در فصول مختلف نشان می دهد، بالاترین درصد در فصل زمستان با 74 درصد و پایین ترین درصد در فصل تابستان با 24 درصد می باشد. شاخص پری معده (FI)، – بدنی (GaSI) نشان می دهد، در فصل بهار و تابستان، تغذیه مطلوب تر بوده و در فصل پاییز و زمستان میزان تغذیه به خصوص در جنس نر کاهش یافته است. شاخص ترجیح غذایی (FP)،Carangidae، Engraulidae، Leiognathidae؛Portunidae و Porcellanidae؛Alpheidae؛Loliginidae و Opisthoteuthidae و از شکم پایان Muricidae و Naticida می باشند.e از سرپایان از میگوها از خرچنگها برای ماهیان 39 درصد، سخت پوستان 40 درصد، و نرم تنان 20 درصد بدست آمد، که نشان دهنده فرعی بودن تمام اقلام در مجموع 4 فصل می باشد؛ مهمترین اقلام غذایی شناسایی شده از ماهیان خانواده بیشترین درصد را در فصل بهار با 44 درصد و کمترین درصد را در فصل زمستان با 5 درصد، دارا می باشد. شاخص معدی
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Chemical indicators of spoilage and shelf-life of the consolidated burgers (Kilka â Silver carp ) during cold storage at -18ë
بررسی شاخص های شیمیایی فساد و تعیین عمر ماندگاری برگر تلفیقی (ماهی کیلکا- کپور نقره ای) در طول مدت نگهداری در سردخانه 18- درجه سلیسیوس
41
49
110132
10.22092/isfj.2017.110132
FA
علی اصغر
خانی پور
س
فتحی
ی
فهیم دژبان
Journal Article
2017
06
19
Silver carp fish and Kilka burgers fusion product is a mixture of minced meat ,
fish , Tofu and Silver carp , flavors , fillers , various herbs and spices .This study was
designed to investigate corruption indicators and integrated manner burgers shelf- life
during cold storage and was performed at a temperature of -18 ° C.To this end , 4
treatments and Tofu burger meat mixed with various percentages of Silver carp was
chosen .Indicators of determination include TVN,TBA, was over 4 months of PV at -18
°C was investigated and the results show that the zero â phase testing of volatile
nitrogen in meat fish , Tofu , have been rather than in meat, Fish TVN,TBA and ph
silver carp h .The changes in peroxide measurements over 4 month s, increase and this
increase of 100 % in treatments 1 and Tofu fish used and the greatest increase with
3/53 ±0,057 average increase was significant at the 95 % level (p
برگر تلفیقی ماهی کیلکا و کپور نقره ای فرآورده ای است که از مخلوط گوشت چرخ شده ماهی کیلکا و کپور نقره ای، طعم دهنده ها ، پر کننده ها ، سبزیجات و ادویه های مختلف تهیه می گردد. این تحقیق جهت تعیین شاخص های فساد و عمر ماندگاری برگر تلفیقی در طول مدت نگهداری در سردخانه با برودت 18- درجه سیلسیوس انجام پذیرفته است. بدین منظور 4 تیمار برگر تلفیقی با درصدهای مختلفی از گوشت کیلکا و کپور نقره ای انتخاب گردید. شاخص های فساد شامل میزان TVN، TBA، pv PHpدر فاز صفر و سپس در طی 4 ماه نگهداری در دمای 18- درجه سیلسیوس بررسی گردید. نتایج حاکی از آن است که در آزمایشات فاز صفر میزان TVN،TBA و PHp در گوشت ماهی کیلکا بیشتر از گوشت ماهی کپور نقره ای بوده است. روند تغییرات در اندازه گیری پراکسید در طول4 ماه افزایش داشته است. این افزایش در تیمار 1 که از 100 درصد گوشت ماهی کیلکا استفاده شده و بیشترین افزایش با میانگین 057/0 ± 53/3 این افزایش در سطح 95 درصد معنی دار بوده است (P
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Antibacterial activity of Cuminum cyminum essential oil and Nisin on Streptococcus inaie in lab and fillets of rainbow trout
فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز(Cuminum cyminum) و نیسین در مهار باکتری Streptococcus iniaeدر محیط آزمایشگاه و فیله قزل آلا
50
59
110133
10.22092/isfj.2017.110133
FA
لاله
رومیانی
Journal Article
2017
06
19
The antibacterial activity of different concentrations of Cuminum cyminum essential oil (0, 0.005, 0.015,
0.045, 0.135, 0.405%) and nisin (0, 0.125, 0.25, 0.75 μg/ml) was explored in lab and food model (fillets
of rainbow trout) in controling Streptococcus iniae for 15 days at 8 ºC. The micro-dilution method was
used to determine MIC and MBC for nisin and the essential oil, so used for food model. Results showed
that MIC and MBC for essential oil and nisin were 0.015, 0.005% and 0.25, 0.125 μg/ml, respectively.
For the duration of 15 days no statistical significance was recorded between the different concentrations
of nisin and essential oil and control treatment. Results showed that the bacterial growth was delayed in
different samples being treated with nisin and essential oil from 3 to 6 days for the given compounds
and 6 days for nisin and essential oil in combination. The highest synergistic effect of nisin with essential
oil was found in 0.135 and 0.405% concentrations for essential oil and 0.75 μg/ml for nisin at 8 ºC.
*Corresponding
اثر ضد باکتریایی غلظت های متفاوت اسانس زیره سبز(0، 005/0، 015/0، 045/0، 135/0، 405/0 درصد) و نیسین(0، 125/0، 25/0، 5/0، 75/0 میکروگرم بر لیتر) در محیط آزمایشگاه و مدل غذایی (فیله ماهی قزل آلا) برای مهار باکتری Streptococcus iniae طی 15 روز در دمای 8 درجه سانتی گراد در سال 1392 بررسی گردید. برای این منظور، ابتدا با استفاده از روش رقت لوله ای حداقل غلظت بازدارندگی(MIC)(MBC)MIC)MBC) اسانس زیره و نیسین به ترتیب 015/0، 005/0 درصد و 25/0، 125/0 میکروگرم بر میلی لیتر بود. پس از 15 روز نتایج نشان دادند که غلظت های مختلف اسانس زیره و نیسین برای کنترل رشد باکتری در فیله ماهی مورد نظر با گروه شاهد دارای اختلاف معنی دار بودند. نتایج حاکی از آن بود که ماده نگهدارنده نیسین تا روز سوم و اسانس زیره تا روز ششم (در بالاترین غلظت اسانس) و در ترکیب با هم تا روز ششم توانستند مانع رشد باکتری شوند. بیشترین تاثیر اسانس زیره سبز با نیسین در تیمار 135/0 و 405/0 درصد اسانس با 75/0 میکروگرم بر میلی لیتر نیسین اتفاق افتاد. نیسین همراه با اسانس زیره سبز توانستند تاثیر مثبتی در کنترل باکتری فوق در فیله ماهی قزل آلا داشته باشند. و( نیسین و اسانس زیره در آزمایشگاه بدست آمد و سپس برای استفاده در مدل غذایی بکار گرفته شد. نتایج نشان داد که ( و حداقل غلظت باکتری کشی
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Logistic regression of some risk factors underlying the outbreak of streptococcusis in rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) farms in Haraz River, Mazandaran Province, Iran
تاثیر عوامل خطر محیطی در بروز استرپتوکوکوزیس در مزارع پرورش ماهی قزلآلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) رودخانه هراز به روش Logistic Regression
60
73
110134
10.22092/isfj.2017.110134
FA
ابوالفضل
سپهداری
علی اصغر
سعیدی
شاپور
کاکولکی
فرشیده
حبیبی کوتنایی
علیرضا
باباعلیان
Journal Article
2017
06
19
Streptococcusis is the one of the most important bacterial fish diseases with outbreak in
rainbow trout farms in Iran. The fish farmers have been largely suffered from huge economic
losses due to the Streptococcusis outbreaks in different rainbow trout farms in Iran. The present
study assessed the effects of some environmental risk factors on incidence of streptococcusis in
rainbow trout farms in Haraz River in Mazandaran Province, Iran. A suit of environmental
factors including water temperature, nitrite, nitrate, ammonium, water turbidity, DO, water Debi
and total count of bacteria were explored as influential factors. Fish and water samples were
randomly collected from 10 farm on a monthly basis throughout a year. Isolation and
recognition of strep strains were made using biochemical and PCR tests and the data were
analyzed by logistic regression method. According to the results, 20% of the differences were
explained by the logistic model. Management of these factors might decline the rate of disease
outbreak.
استرپتوکوکوزیس یک بیماری عفونی باکتریایی است که در اکثر مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردابی (قزلآلای رنگین کمان) کشور مشاهده شده است. در بروز و همه گیری این بیماری عواملی از جمله حرارت، نیتریت، نیترات، آمونیوم، کدورت آب، اکسیژن محلول، دبی، شمارش کلی باکتریائی و.. در بروز بیماری نقش دارند. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل خطر محیطی و ارزیابی میزان تاثیر گذاری آنان در بروز استرپتوکوکوزیس وارائه پیشنهادهای اجرایی برای کنترل بیماری در شرق استان مازندران اجرا گردید. این تحقیق در 10 مزرعه منتخب از مجموعه مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی استان مازندران، با بکارگیری طرحهای آماری استاندارد، در یک بازه زمانی یک ساله و با فواصل ماهانه به ثبت عوامل اپیدمیولوژیک مؤثر بر بروز بیماری اقدام گردید. به منظور جداسازی، شناسایی و تشخیص بیماری ضمن بررسی علائم و مشاهدات کلینیکی از آزمونهای تشخیصی بیوشیمیایی و PCR استفاده شد. نتایج نشان میدهد عواملی از جمله میزان نیتریت، دمای آب، اکسیژن محلول در آب و ماههای سال به میزان 20 درصد بروز بیماری استرپتوکوکوزیس افزایش میدهند. مدیریت عوامل مذکور میتواند تا حد زیادی درکاهش میزان بروز و شیوع این بیماری در شرق استان مازندران مؤثر باشد.
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Apparent lipid and fatty acid digestion, retention of lipid and growth performance in Caspian salmon (Salmo trutta caspius) fry fed dietary n-3 highly unsaturated fatty acids and vitamin E.
قابلیت هضم چربِی و اسیدهای چرب، ابقاء چربی و عملکرد رشد در ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) تغذیه شده با سطوح مختلف اسیدهای چرب بلند زنجیره و ویتامین E
74
90
110135
10.22092/isfj.2017.110135
FA
ابراهیم
ستوده
عبدالمحمد
عابدیان کناری
صابر
خدابنده
Journal Article
2017
06
19
A 10-week feeding experiment was conducted to investigate the effect of dietary n-3 highly
unsaturated fatty acids (n-3 HUFA) and vitamin E interaction on growth, apparent digestibility,
apparent retention and utilization of lipid in Caspian salmon fry. Six experimental diets combining
three different dietary levels of n-3 HUFAs (L: low: 1+0.5, DHA+EPA, M: medium 2+1, DHA+EPA,
H: high 4+2 DHA +EPA g/100g diet) with two different levels of vitamin E (L: low 300 and H: high
1000 mg/kg diet): LL, LH, ML, MH, HL and HH (HUFA/vitamin E) were investigated. Fry with
initial mean (±SD) body weight of 600 ± 25 (mg) were randomly distributed in tanks and fed to
apparent satiation. Increase in dietary HUFA and vitamin E markedly improved larval growth. The
results showed that the survival of Caspian salmon fry was not affected by dietary omega-3 HUFA and
vitamin E. C20:5n-3 and C22:6n-3 fatty acids content of polar and neutral lipids positively correlated
with their concentration on diets. Apparent digestibility and apparent retention of total lipid was
significantly affected by dietary HUFA. The results showed that n-3 highly unsaturated fatty acids and
vitamin E had positive effects on growth performance, lipid metabolism and apparent digestibility of
Caspian salmon fry.
به منظور بررسی اثر ترکیبی مقادیر مختلف اسیدهای چرب ضروری امگا 3 HUFA و سطوح ویتامین E جیره بر رشد، قابلیت هضم و ابقاء ظاهری اسیدهای چرب و بکارگیری چربی در بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر، HUFA و سطوح ویتامین E جیره بر رشد، قابلیت هضم و ابقاء ظاهری اسیدهای چرب و بکارگیری چربی در بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر انجام شد. شش جیره حاوی مقادیر مختلف اسیدهای چرب امگا 3 HUFA شامل نسبتهای مختلف اسید چرب (DHA) C22:6n-3 به C20:5n-3(EPA) بصورت 1+5/0 (پایین، Low)، 2+1 (متوسط، Medium) و 4+2 (بالا، High) درصد جیره و هر یک از این مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین، Low) و 1000 (بالا، High) میلیگرم ویتامین E در کیلوگرم جیره تهیه شد (به اختصار: LL، LH، ML، MH، HL و HH). بچه ماهیان نورس با میانگین (±SD) . با افزایش مقدار HUFA و ویتامین E جیره رشد بچه ماهیان به طور معتی داری افزایش یافت (05/0>P). نتایج این مطالعه نشان داد که بازماندگی بچه ماهیان آزاد دریای خزر تحت تاثیر میزان ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 3 HUFA قرار نمیگیرد. میزان اسیدهای چرب C20:5n-3 و C22:6n-3 چربیهای خنثی و قطبی همبستگی مثبتی با میزان آنها در جیره داشتند. قابلیت هضم ظاهری و ابقاء چربی کل جیره بطور معنی داری تحت تاثیر HUFA جیره قرار گرفت (05/0>P). در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب HUFA و ویتامین E اثر مثبتی بر عملکرد رشد، متابولیسم و قابلیت هضم ظاهری چربی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر دارد. در این تحقیق وضعیت صید و ذخایر کیلکای معمولی طی سالهای 90-1375 مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار گرفته و امکان بازسازی ذخایر این ماهی در دریای خزر بررسی شد. نتایج نشان می دهد صید این ما هی که در سالهای 1379 الی 1382 بین 5000 تا 9000 تن در نوسان بود از سال 1383 افزایش یافته و پس از آن تا سال 1390 بین 14000 تا 27000 تن متغیر بوده است. میزان صید در واحد تلاش که در سالهای 1375 الی 1389 بین 4/3- 07/0 تن بازاء هر شناور در شب در نوسان بود به 7/2 تن در سال 1390کاهش یافت. میزان زیتوده کل که در سالهای 1375 الی 1388 بین 97000- 16580 تن برآورد شده بود پس از کاهش شدید به 51280 تن در سال 1390 رسید. میزان زیتوده مولدین نیز در سالهای 1375 الی 1388 بین 38932- 7513 تن بوده ولی درسال 1390 به 28609 تن کاهش یافت .در ترکب سنی صید ابتدا ماهیان کلاس سنی +2 تا +4 سال غالب بودند اما از سال 1380 به بعد با غالب شدن ماهیان +3 و +4 ساله در صید ، ماهیان جوان +1 ساله و مسن +6 ساله نیز کمتر از 1 در صد صید را تشکیل می دادند. با محدودیت دامنه سنی و ادامه روند آن ممکن است در سالهای آتی آسیب جدی به ذخایر این گونه وارد گردد. وزن اولیه 25±600 (میلیگرم) بطور تصادفی در تانک های پرورشی تقسیم شدند و تا سیری سیر شدن کامل با هر یک از جیرهها تغذیه شدند یک آزمایش 10 هفتهای به منظور بررسی اثر ترکیبی مقادیر مختلف اسیدهای چرب ضروری امگا 3
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Effect of long-term starvation and restricted feeding on growth performance and body composition of juvenile Siberian sturgeon (Acipenser baerii Brandt 1869)
تأثیر اعمال دورههای طولانی مدت گرسنگی و محدودیت غذایی بر عملکرد رشد و ترکیب بدن در بچه تاسماهی سیبری (Acipenser baerii Brandt 1969)
91
102
110136
10.22092/isfj.2017.110136
FA
سکینه
شیروان
بهرام
فلاحتکار
حمید
علاف نویریان
علیرضا
عباسعلیزاده
Journal Article
2017
06
19
The present study was designed and performed to investigate the eefect of long-term some feeding
strategies (starvation, restricted feeding at rate of 1% biomass per tank and satiate feeding as control)
on growth performance and body composition of juvenile Siberian sturgeon (Acipenser baerii Brandt
1869) for 8 weeks. In this regard, 270 juveniles Siberian sturgeon (average weight 54 ± 6/27 g and
density 1.5 g/l) were distributed in three treatments (with three replicates) in 9 fiberglass tanks (1050
l). For all fish in each tank, body weight and total length were individually recorded at a biweekly
interval. At the termination of the experiment period, five fish per replicate were caught randomly for
proximate composition. Results showed that growth performance of Siberian sturgeon was affected
significantly by starvation and restricted feeding periods. Moisture and lipid contents were differed
significantly in all treatments which the highest moisture and lipid contents were observed in starved
and control fish, respectively. Protein content in starved fish was significantly lower than other groups,
whereas ash contents were not significantly different among the treatments. In general, weight loss and
other growth factors of juveniles siberian sturgeon during the food shortage were refered to mobilizing
the body lipid reservesand then body protein sources and replacing with water. In fact, juvenile
Siberian sturgeon can conserve body protein stores better than lipids during the food shortage period
مطالعه حاضر جهت بررسی پاسخ بچه تاسماهیان سیبری (Acipenser baerii) به دورههای گرسنگی، محدودیت غذایی و غذادهی کامل به مدت 8 هفته انجام گردید. در این تحقیق 270 عدد بچه ماهی در قالب سه تیمار (به همراه سه تکرار) در 9 مخزن فایبرگلاس توزیع شد. در ابتدا و انتهای آزمایش از هر تکرار 5 قطعه ماهی به صورت تصادفی جهت آنالیز ترکیب شیمیایی لاشه نمونهبرداری شد. نتایج نشان داد که پارامترهای رشد در تاسماهی سیبری به صورت معنادار تحت تأثیر دورههای گرسنگی و محدودیت غذایی قرار میگیرند (05/0P < ). درصد رطوبت و چربی به صورت معناداری در تیمارهای مختلف اختلاف داشت (05/0P < )؛ به نحویکه بالاترین درصد رطوبت و چربی به ترتیب در تیمار گرسنه و تغذیه کامل شده مشاهده گردید. محتوای پروتئین در تیمار گرسنه به صورت معناداری کمتر از سایر تیمارها بود (05/0P < ) در حالیکه در محتوای خاکستر لاشه اختلاف معناداری مشاهده نگردید (05/0P > ). نتایج نشان داد که کاهش وزن تاسماهی سیبری در دوران کمبود غذایی، به علت مصرف ذخایر چربی و سپس منابع پروتئینی بدن و جایگزینی آن با آب است. به بیان دیگر، در دوران کمبود غذایی، تاسماهی سیبری ذخایر پروتئینی را نسبت به چربی ها بهتر حفظ می کنند. Brandt 1969
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
A Need Assessment of fish (cammon carp)culture Agent members in Guilan&mazandaran Province
بررسی نیازهای آموزشی اعضای تعاونیهای پرورشدهندگان ماهیان گرم آبی (مطالعه موردی استان گیلان و مازندران)
103
116
110137
10.22092/isfj.2017.110137
FA
حسن
علیپور
محمد رضا
تورجی
Journal Article
2017
06
19
The main objective of this study is an investigation of educational needs of fish is cammon carp
Proudation cooperatives and effective factors on mentioned educational needs .This research was
applicable from objective point of view and descriptive-correlation method considering its
method, which has been done with survey approach. The statistical population is the members of
the fish is cammon carp Proudation cooperatives in Guilan&mazandaran Province which were
included 2235 persons. Among this population, 160 persons were selected using Cochran formula
and proportional stratified random sampling method. . Managers production Which were 19
production cooperatives in the province, was census through the survey method Meanwhile, the
total number of 38 experienced experts in fishculture of Guilan & mazandaran provinces
Fisheries Researeach organization .The main tool for data collection was questionnaire and its
reliability was calculated by Cronbachâs alpha coefficient, The main tool for data collection
survey questionnaire and its reliability by a panel of experts confirmed were valid questionnaire
study using the alpha coefficient to mean parts inventory intensive manufactures 73% and
surveys of experts and managers of cooperatives by Cronbachâs alpha coefficient of 78% was
calculated
More than 70 percent of the average of the current knowledge of warm water fish production in
Guilan and Mazandaran is moderate to high. Educational needs of producers fish in warm- water
showed a significant relationship between income level and their knowledge. Results showed that
the management of health and diseases in warm-water fish farms, fish farms, water management,
and site selection and construction of warm water from the producers' point of view, experts and
managers of cooperatives is the educational priority.
هدف اصلی این تحقیق بررسی نیازهای آموزشی اعضای تعاونیهای تولید ماهیان گرم آبی و عوامل موثر بر نیازهای آموزشی مزبور میباشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- همبستگی بوده که با رویکرد پیمایشی اجرا شده است. حجم جامعه آماری اعضای تعاونیهای تولیدماهیان گرم آبی در استانهای مازندران و گیلان در مجموع 2235نفر میباشند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و تعداد160 نفر(92 نفر از گیلان و 68 نفر از مازندران) بعنوان حجم نمونه از طریق روش نمونهگیری تصادفی طبقهبندی انتخاب گردید. مدیران عامل تعاونیهای تولید که در مجموع 19 تعاونی تولید در دو استان میباشد از طریق روش سرشماری از آنان نظرخواهی شد. کارشناسان مطلع و متخصص در زمینه ماهیان گرم آبی در مراکز تحقیقات شیلات استانهای گیلان و مازندران و ادارات کل شیلات استان در مجموع 38 نفر که از طریق روش سرشماری از آنان نظر خواهی شد. ابزار اصلی جمعآوری اطلاعات تحقیق پرسشنامه بود و روایی آن توسط پانل متخصصان احراز گردید و پایایی پرسشنامههای تحقیق نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب میانگین بخشهای پرسشنامه ویژه تولیدکنندگان 73 درصد و پرسشنامه کارشناسان و مدیران تعاونیها میانگین ضریب کرونباخ آلفا78 درصد محاسبه شد. نتایج نشان داد که میانگین دانش فنی فعلی بیش از 70 درصد تولیدکنندگان ماهیان گرم آبی در استانهای گیلان و مازندران در حد متوسط به بالا میباشد. نیازهای آموزشی تولید کنندگان ماهیان گرم آبی با میزان درآمد و دانش و آگاهی آنان رابطه معنیداری نشان داد. نتایج تحقیق نشان داد که مدیریت بهداشت و بیماریها در مزارع پرورش ماهیان گرم آبی، مدیریت آب و مکان یابی و احداث مزارع پرورشی ماهیان گرم آبی از دیدگاه تولیدکنندگان، کارشناسان و مدیران تعاونیها از اولویت آموزشی بالای برخوردار است.
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Anthropogenic factors and spatio-temporal conditions affecting occupational accidents in fishery sector, Iran (2007-2011)
بررسی عوامل انسانی و موقعیت زمانی و مکانی موثر بر وقوع حوادث شغلی در صنعت ماهیگیری در ایران (1390-1386)
117
125
110138
10.22092/isfj.2017.110138
FA
سید شمسالدین
علیزاده
سید باقر
مرتضوی
محمد مهدی
سپهری
Journal Article
2017
06
19
The high occupational accident rate in fishery sector is a worldwide issue. The aim of present
study was to investigate the characteristics of occupational accident in fishery sector of Iran
during 2007- 2011.
In the present study, a total of 1076 fishery occupational accidents being recorded during 2007-
2011 by the Ministry of Labor and Social Affair were invetigated. A Chi-square test was used to
investigate the association between factors influencing accidents.
The most victims aged less than 35 years old (45.47%), with elementary and secondary
educations (64.58%), married (75.84%) and based in south of Iran (46.1%). The most accidents
occurred on summer (27.23%), during 8-12 hours of day (32.78%) and among workers with less
than 1 year experience (44.89%). Significant associations were found between accident time
(season), educational levels of victims, age of victims, geographical location and victimâs
experience with accident occurrence.
The accident control programs, especially related occupational accidents, identifying groups at
risk and factors' affecting the accidents were the crucial issues to be identified. There are some
possible management actions that most likely would reduce occupational accident rate in fishery
sector including: raising safety awareness, encouraging workers to participate in safety programs,
encouraging workers to use protective equipment during fishery.
*Corresponding
ماهیگیری تجاری در تمام جهان صورت می گیرد و در آن نرخ بالای حوادث منجر به فوت و آسیب های شدید شغلی غیر فوتی رخ می دهد. هدف از این مطالعه، بررسی حوادث رخ داده در صنعت ماهیگیری می باشد. این مطالعه توصیفی- مقطعی بوده و با استفاده از اطلاعات ثبت شده حوادث شغلی در پایگاه داده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته است. جامعه آماری، 1076 حادثه شغلی رخ داده طی سال های 1386 تا 1390 در صنعت ماهیگیری بوده، برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و جهت تعیین رابطه بین عوامل مختلف از آزمون کای دو استفاده شد. می توان با استفاده از بررسی های بیشتر، فرهنگ سازی، آموزش کارگران و تشویق آنها به مشارکت در برنامه های ایمنی و استفاده از وسایل حفاظت فردی تا حدودی از وقوع حوادث کاست. در این تحقیق وضعیت صید و ذخایر کیلکای معمولی طی سالهای 90-1375 مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار گرفته و امکان بازسازی ذخایر این ماهی در دریای خزر بررسی شد. نتایج نشان می دهد صید این ما هی که در سالهای 1379 الی 1382 بین 5000 تا 9000 تن در نوسان بود از سال 1383 افزایش یافته و پس از آن تا سال 1390 بین 14000 تا 27000 تن متغیر بوده است. میزان صید در واحد تلاش که در سالهای 1375 الی 1389 بین 4/3- 07/0 تن بازاء هر شناور در شب در نوسان بود به 7/2 تن در سال 1390کاهش یافت. میزان زیتوده کل که در سالهای 1375 الی 1388 بین 97000- 16580 تن برآورد شده بود پس از کاهش شدید به 51280 تن در سال 1390 رسید. میزان زیتوده مولدین نیز در سالهای 1375 الی 1388 بین 38932- 7513 تن بوده ولی درسال 1390 به 28609 تن کاهش یافت .در ترکب سنی صید ابتدا ماهیان کلاس سنی +2 تا +4 سال غالب بودند اما از سال 1380 به بعد با غالب شدن ماهیان +3 و +4 ساله در صید ، ماهیان جوان +1 ساله و مسن +6 ساله نیز کمتر از 1 در صد صید را تشکیل می دادند. با محدودیت دامنه سنی و ادامه روند آن ممکن است در سالهای آتی آسیب جدی به ذخایر این گونه وارد گردد. عمده مصدومان کمتر از 35 سال (47/46%)، دارای تحصیلات ابتدایی و راهنمایی (58/64%) و متاهل (84/75%) هستند. بعلاوه بیشتر حوادث در فصل تابستان (23/27%)، بین ساعت 8 الی 12 (78/31%) و بین افراد دارای سابقه کمتر از یک سال (89/44%) و در سواحل جنوبی کشور (1/46%) رخ د اده اند. رابطه بین عوامل مختلف با استفاده از آزمون کای دو بررسی شد. وضعیت تاهل و ساعت وقوع حادثه رابطه معنی داری با وقوع حادثه نداشتند اما گروه سنی حادثه دیدگان، تحصیلات و سابقه کار آنها، موقعیت جغرافیایی و نیز فصل وقوع حادثه با وقوع حادثه رابطه معنی داری داشتند. در تمام برنامه های کنترل حادثه، به ویژه حوادث شغلی، شناسایی گروه های در ریسک و عوامل موثر بر وقوع حادثه بسیار کلیدی و مهم است.
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Biological Monitoring of heavy metals (Pb, Cd, Fe, Zn, Ni, Cu) by tissues of Capoeta damascina from Sezar river, Lorestan province
پایش زیستی فلزات سنگین (Pb, Cd, Fe, Zn, Ni, Cu) توسط بافت های مختلف سیاه ماهی فلس ریز (Capoeta damascina) در رودخانه سزار، استان لرستان
126
131
110139
10.22092/isfj.2017.110139
FA
اردوان
فرهادی
وحید
یاوری
Journal Article
2017
06
19
This study was carried out in order to measure and compare heavy metals levels (Pb,Cd,Fe, Zn, Ni and
Cu) in gill and muscle of Capoeta damascina. 60 fish were caught from 3 stations in Tangeh haft zone
from Sezar river. Heavy metals were measured by Atomic Absorption spectrophotometery. The
highest concentrations of heavy metals Fe>Zn>Pb>Ni>Cu>Cd, respectively. The average heavy
metals concentration in gill and muscle have significant different (P0.05). The results of this study showed that there were
significant difference between heavy metals concentrations in gill, liver and muscle (P
این مطالعه به منظور اندازه گیری و مقایسه میزان تجمع فلزات سنگین سرب، کادمیوم، آهن، روی، نیکل و مس در بافت های آبشش و عضله سیاه ماهی فلس ریز (Capoeta damascina) تعیین گردید. در میان فلزات سنگین بالاترین غلظت در بافت های آبشش و کبد به ترتیب مربوط به Fe>Zn>Pb>Ni>Cu>Cd می باشد. میانگین غلظت فلزات سنگین در بافت های آبشش و عضله در سیاه ماهی فلس ریز دارای اختلاف معنی دار می باشد .(P
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
The effects of slow and quick freezing methods on microstructure, drip loss, proximate compositions and sensory properties of Nil Tilapia (nilticus Oreochromis) fillets
بررسی تاثیر روش انجماد کند و انجماد تند روی ریز ساختمان ، آبچک، ترکیبات تقریبی و خصوصیات حسی فیله ماهی تیلاپیای نیل Oreochromis niloticus
132
146
110140
10.22092/isfj.2017.110140
FA
بابک
کرمی
عباسعلی
مطلبی
سیدابراهیم
حسینی
مهدی
سلطانی
Journal Article
2017
06
19
The aim of this study was to investigate the effects of slow and quick freezing on the changes in sensory properties, drip loss, microstructure and proximate compositions of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) fillets. For this reason, skined off and deboned tilapia fillets were frozen by slow and quick freezing methods. The samples were packed and stored at -18 °C for six months. Proximate composition, drip loss, and sensory evaluation of the samples were determined on a montly basis. Microstructure of the samples was studied using Scanning Electron Microscopy (SEM) every second month. Results indicated that fresh tilapia fillets had 1/30, 18/70, 1/85, 79/12 percentage of fat, protein, ash and moisture contents, respectively. The amounts of proximate compositions were changed during the storageperiod. Quick frozen samples had significantly lower changes than slow frozen samples. The percentage of the drip in the slow frozen samples was significantly higher than quick frozen samples. SEM micrographs were also showed that the changes in the microstructure of the samples were different in the slow and frozen samples. Slow freezing method resulted in the higher damage in the microstructure of the samples than quick freezing method. Sensory evaluation of the samples indicated a better acceptability for the quick frozen samples than that for slow frozen sample.
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر انجماد کند و تند روی تغییرات حسی، مقدار آبچک (Drip)، ریز ساختمان(Microstructure)و ترکیبات تقریبی فیله ماهی تیلاپیای نیل (( (SEM) بررسی شد. نتایج نشان داد که مقدار رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی در فیله تیلاپیای نیل تازه به ترتیب 12/79، 85/1، 70/18، 30/1 درصد بود که مقدار آنها طی فرایند انجماد دستخوش تغییرات گردید. تغییر ترکیبات تقریبی در نمونه های منجمد شده به روش انجماد تند بطور معنی داری کمتر از نمونه های انجماد کند بود. محاسبه مقدار آبچک نشان داد که نمونه های منجمد شده به روش کند، آبچک بیشتری از نمونه های منجمد شده به روش تند داشتند. بررسی عکس های SEM نشان داد که با افزایش مدت زمان نگهداری تخریب ریز ساختمان فیله ها افزایش می یابد. این تخریب در نمونه های منجمد شده به روش انجماد تند کمتر از نمونه های انجماد کند بود. از نظر ارزیابی حسی نیز نمونه های انجماد تند از امتیازبیشتری نسبت به انجماد کند برخوردار بودند.Oreochromis niloticusبود. برای انجام این بررسی فیله بدون پوست و استخوان ماهی تیلاپیا با دو روش انجماد تند وکند منجمد، بسته بندی و به مدت شش ماه در دمای 18- سانتیگراد نگهداری شدند. تغییرات پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت، خصوصیات حسی و مقدار آبچک فیله ها بصورت ماهانه مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات ریز ساختمان فیله ها نیز بفاصله هر دو ماه با روش عکسبرداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
Evaluation of nitrogenous compounds, microbial changes and electrophoresis pattern during fermentation of Mahyaveh, the Iranian traditional fish sauce
بررسی تغییرات ترکیبات نیتروژنی، میکروبی و الگوی الکتروفورز در حین فرآیند تخمیر مهیاوه، سس ماهی سنتی ایرانی
147
163
110141
10.22092/isfj.2017.110141
FA
سیده فاطمه
مویدی
مرضیه
موسوینسب
Journal Article
2017
06
19
Mahyaveh, the Iranian traditional fish sauce is a product with distinct flavor that is produced by
fermentation of small and underutilized fish species in the presence of high salt concentration. Fish
sauce is mainly used as food flavoring and seasoning in the southern provinces of Iran such as
Hormozgan and Fars. In this research, the process of Mahyaveh preparation from the Persian Gulf
anchovies was performed in the lab. Fish sauce was prepared by incubating mixtures of anchovies and
saturate brine in the pottery containers at 37 ? C during 54 days of fermentation. The total changes in
bacterial count and nitrogenous compounds were investigated in all of six stages of fermentation. The
results showed that the total nitrogenous compounds including formaldehyde nitrogen, amino acid
and volatile nitrogen increased sharply during the periods of fermentation but trimethylamine contents
dramatically reduced in the final stage after increasing moderately in the early stages of fermentation.
High Pearson correlation (r=0.8) between total bacterial count and trimethylamine confirmed the
existence of relationship between these variables in the process of fish sauce fermentation. The results
of SDS-PAGE pattern showed that the number and intensity of protein bands were reduced during
fermentation time.
مهیاوه، نام سس ماهی سنتی ایرانی است، محصولی با عطر و طعم مشخص که از تخمیر ماهیان ریز و کممصرف آنچوی و ساردین در حضور غلظت بالای نمک حاصل میشود و عمدتا به عنوان طعم دهنده و چاشنی غذایی در استانهای جنوبی ایران از جمله هرمزگان و فارس مورد استفاده قرار میگیرد. در تحقیق حاضر فرآیند تهیه مهیاوه در آزمایشگاه شبیهسازی شد. سس ماهی با گرمخانه گذاری مخلوط ماهی آنچوی و آب نمک اشباع در ظروف سفالی به نسبت 2:5:5 به مدت 54 روز در انکوباتور با دمایC ͦ 37 تهیه شد، سپس تغییرات شمارش کلی باکتریها و تغییرات ترکیبات نیتروژنی در طی شش مرحله تخمیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش زمان تخمیر میزان ترکیبات نیتروژنی کل، فرمالدهیدی، اسیدآمینهای و نیتروژنی فرار در تمامی مراحل افزایش یافت. وجود ضریب همبستگی پیرسون بالا (0.8 R2r=) بین تغییرات شمارش کلی باکتریها و تریمتیلآمین تایید کننده وجود رابطه بین تغییرات میزان باکتریها بر روی غلظت تریمتیلآمین در حین فرآیند تخمیر سس ماهی است. نتایج حاصل از الگوی SDS-PAGE نشان داد با افزایش زمان تخمیر از تعداد و شدت باندهای پروتئینی کاسته شده است.
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مجله علمی شیلات ایران
1026-1354
22
3
2013
05
22
The first report of shrimp Mcrobrachium nipponense Alagol, Almagol and Ajigol Lagoons golesta Province
یافته علمی کوتاه: اولین گزارش میگوی Macrobrachium nipponense در تالاب های آلاگل،آلماگل و آجی گل استان گلستان
164
170
110142
10.22092/isfj.2017.110142
FA
غلامعلی
بندانی
حسینعلی
خوشباور رستمی
فرهاد
کیمرام
امید
صدیقی
داود
میرشکار
Journal Article
2017
06
19
For the first time, Oriental river prawn Mcrobrachium nipponense were investigated in three
international lagoons the (Aalgol, Ajigol and Almagol) in ٢٠٩-٢١٠sampling take place monthly
using collapsible traps (Funnel Trap). In this study the max ٢٣١٠male and ١٧٧٩ female specimens
and min ٥٩٩ male and ٦٦٧ female specimens were caught, and, ٦٦٧ in the Alagol and Ajigol
respectively. In the three lagoons, females were smaller than males. Comparing the average mean
length males and females showed significant difference among the Ajigol with the other lagoons and
the Alagol with the other lagoons respectively.