مقایسه ترکیبات شیمیایی آرتمیا ارومیانا غنی شده با منابع و سطوح مختلف اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره (HUFA) در زمانهای مختلف

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



کیفیت غذایی سویه های تجاری آرتمیا از نظر میزان آراشیدونیک اسید ARA، ایکوزاپنتانوئیک اسید EPA و مخصوصا دکوزاهکزانوئیک اسید DHA نسبتا فقیر می باشند و لازم است این غذاهای زنده با کمک امولسیونها یا روغن های خاص غنی شوند.
به منظور بهبود در محتوای EPA ، DHA، نسبت DHA/EPA و ARA ناپلیوس آرتمیا ارومیانا، امولسیون تجاری ICES30/4 ساخت بلژیک، روغن بذر کتان بعنوان روغن گیاهی، روغن کبد ماهی کاد و روغن تخمدان ماهی خاویاری بعنوان دو روغن حیوانی که در آنها میزان EPA بترتیب 29/6، 03/0، 39/11 و 55/7 و میزان DHA بترتیب 90/20، 00/0، 64/7 و 76/2 میلی گرم در لیتر وزن خشک می باشد با سه غلظت (100 ،200 و 300 واحد در میلیون) در دو زمان مختلف (12 و 24 ساعت) بعنوان ماده غنی ساز مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج نشان دادند که امولسیون روغن گیاهی در سطوح و زمانهای مختلف تاثیر چندانی در افزایش محتوای اسیدهای چرب فوق غیراشباع و نسبت DHA/EPA ندارند ولی روغن های حیوانی و امولسیون در غنی سازی این اسیدها تاثیر مثبت داشته، روغن تخمدان ماهی خاویاری ضعیفترین نسبت DHA/EPA (40/0 در سطح 300 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت) و امولسیون تجاری بهترین نسبت DHA/EPA (20/1 در سطح 300 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت) را سبب شدند. روغن کاد (53/0 در سطح 100 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت) بهترین روغن می باشد که با توجه به قیمت و قابلیت دستیابی می تواند برای بهبود نسبت جایگزین امولسیون تجاری گردد. بطور کلی میزان HUFA در سطح 200 واحد در میلیون و زمان 24 ساعت افزایش یافت. همچنین تمام روغن های مورد استفاده باعث افزایش درصد پروتئین و چربی در ناپلیوس آرتمیا ارومیانا گردیدند. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

A COMPARATIVE STUDY OF PROXIMATE COMPOSITION OF ARTEMIA URMIANA ENRICHED WITH DIFFERENT SOURCES

نویسندگان [English]

  • M. Hafezieh
  • S. Kamarodin
  • Ch. Roz ben sad
  • M. Kamal abd sattar
  • N. Agh
  • H. Hossein por
چکیده [English]

The nutritional quality of commercially available Artemia strains is relatively poor in Eicosapentaenoic acid (EPA), Arachidonic acid (ARA) and especially Docosahexaenoic acid (DHA). Hence, it is essential and common practice to enrich this live prey with emulsions of special oils. One commercial ICES30/4 (Belgium), Linseed oil as a vegetable oil, Cod liver oil and Sturgeon ovary oil as two animal oils with EPA amounts in these oils were 6.29, 0.03, 11.39, 7.55 and the DHA amounts were 20.90, 0.00, 7.64, 2.76 respectively with three concentrations (100, 200 and 300ppm) during two enrichment periods (12 and 24h) were tested in order to improve the HUFA content, the DHAIEPA ratio and ARA content of Artemia urmiana nauplii.
The results showed that Artemia enriched with different levels of vegetable oil and enrichment periods was poor in relation to either HUFA content and DHAIEPA ratio but the fish oils and emulsion resulted in HUFA incorporation. Sturgeon ovary oil caused the poorest DHAIEPA ratio enrichment (0.40 in 300ppm-24h) but the commercial emulsion (ICES30/4) was found as the best for DHA/EPA ratio enrichment (1.20 in 300ppm-24h). Cod liver oil (0.53 in 100ppm-24h) can be a good internal source substitute for improving the DHAIEPA ratio enrichment compared to ICES30/4 due to price and availability. As a result, HUFA content was increased with enrichment level 200ppm during 24h. Also, all oil sources improved lipid and protein percentages in A. urmiana nauplii.

کلیدواژه‌ها [English]

  • HUFA
  • Artemia urmiana
  • Proximate composition