استفاده از ناپلیوس آرتمیا ارومیانا Artemia urmiana غنی شده با روغن های حاوی HUFA در پرورش لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)

نویسندگان

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بررسی مقایسه ای تاثیر آرتمیا ارومیانا غنی شده با سطوح مختلف روغن های حاوی اسیدهای چرب فوق اشباع بلند زنجیره (HUFA) داخلی و امولسیون وارداتی متفاوت بر رشد و بازماندگی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) می باشد. روغن تخمدان ماهی خاویاری، روغن کبد ماهی کاد، روغن بذر کتان و یک نوع امولسیون تجاری ICES (ساخت بلژیک) در سه غلظت (100، 200 و 300 واحد در میلیون) و طی دو زمان 12 و 24 ساعت برای غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا استفاده گردید و به مدت بیست روز به عنوان غذای زنده در اختیار لارو تاسماهی ایرانی قرار گرفتند. طول کل، وزن کل بدن، SGR، CF و FCR ، همچنین آنالیزهای بیوشیمیایی روی لاروها شامل اندازه گیری پروفیل برخی اسیدهای چرب و مقادیر چربی و پروتئین کل اندازه گیری گردید. میانگین (± انحراف معیار) بیشترین طول کل 3/2±9/43 میلیمتر، وزن خشک برابر با 7/8±9/34 میلی گرم و کمترین ضریب تبدیل غذایی معادل 21/0±15/1 مربوط به تیمار روغن تخمدان ماهی خاویاری ppm200-12 ساعت؛ بیشترین رشد ویژه (6/0±4/13) در تیمار روغن تخمدان ماهی خاویاری 300-12، فاکتور وضعیت در تیمار روغن بذر کتان 300-12 (03/0±47/0) وICES 300-12 (05/0±47/0)، میزان بازماندگی (2/0±1/94 درصد) در تیمار امولسیون ICES 200-24، درصد پروتئین (05/70 درصد) درتیمار امولسیون ICES 200-12، چربی کل (14/21 درصد) در تیمار روغن تخمدان ماهی خاویاری 300-24، میزان آراشیدونیک اسید (22/0±54/1 میلی گرم در گرم وزن خشک) در تیمار روغن کبد ماهی کاد 300-24، میزان EPA (36/0±53/3 میلی گرم در گرم وزن خشک) در تیمار روغن ماهی کاد 100-24 و میزان DHA در امولسیون ICES و روغن بذر کتان 200-24 (09/0±22/3 میلی گرم در گرم وزن خشک) بدست آمد. نسبت DHA/EPA در لارو تغذیه نشده (75/1) تفاوت معنی داری با امولسیون ICES در دو سطح 100-24 و200-24 و روغن بذر کتان در دو سطح 100-24 و200-24 را نشان نداد. آنالیز واریانس گروه های تیماری نشان داد تنها در رشد طولی، فاکتور وضعیت، بازماندگی، چربی کل،ARA ،EPA و DHA اختلاف در سطح اطمینان 5 درصد معنی دار است (05/0P<).

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Using Artemia urmiana nauplii enriched with HUFA oils in Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae culture

نویسندگان [English]

  • M Hafezieh
  • H Hosseinpour
چکیده [English]

We assessed the effects of Artemia urmiana nauplii as fish food enriched with different oils on growth and survival rate of Persian sturgeon (Acipenser persicus) larvae. Sturgeon ovary oil, cod liver oil, linseed oil and a commercial emulsion (ICES, Belgium Brand)  in three levels (100, 200 and 300ppm) for two periods of 12 and 24h were used for enrichment of A. urmiana nauplii fed to Persian sturgeon larvae during 20 days. Length, weight, SGR, CF, FCR and biochemical analyses including fatty acid profiles, total lipid and protein were measured for sturgeon larvae. Maximum length (43.9±2.3mm), DW (34.9±8.7mg), and minimum FCR (1.15±0.21) for sturgeon treatment  12h-200ppm, maximum  SGR (13.4±0.6) for sturgeon treatment 12h-300ppm, CF (0.47±0.03)  for linseed treatment 12h-300pprn and ICES 12h-300ppm (0.47±0.05), survival (94.1±0.2%) for ICES 24h-200pprn, protein content (70.05%) for ICES 12h-200ppm, lipid (21.14%) for sturgeon ovary oil treatment 24h- 300ppm, Arachidonic acid (ARA) ( 1.54±0.22mg.g OW) for cod liver oil treatment 24h- 300ppm, EPA (3.53±0.36mg.g OW) for cod liver oil 24h-100ppm, and OHA (3.22 ±0.09mg.g OW) for ICES and linseed treatments 24h-200ppm were obtained. DHA/EPA ratio in sturgeon larvae before active feeding was 1.75 which showed no significant difference compared to ICES in two levels (24h-100 and 200ppm) and linseed in two levels (24h-100 and 200ppm). ANOVA of different treatments showed significant differences between length, CF, survival rate, total lipid, ARA, EPA, and DHA contents of the sturgeon larvae among treatments (P<0.05).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Enrichment
  • Oily seed
  • HUFA oils
  • Feeding