بررسی مقایسه جایگزینی طیف غذای مصنوعی دستساز و وارداتی با غذای زنده در تغذیه مراحل زوآی 1 تا پست لارو 15 میگوی پاسفید غربی

نویسندگان

چکیده

غذاهای زنده از ضروریات تغذیه مراحل لاروی اکثر آبزیان دریایی و بخصوص میگو است که در سالهای اخیر و بدلیل هزینه‌های بالای تولید آنها، تلاش در جهت جایگزینی با غذاهای مصنوعی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه نیز با توجه به فراگیر شدن پرورش میگو وانامی در کل کشور در همین راستا است. در این تحقیق میگوی پاسفید غربی از مرحله زوآی 1 تا مایسیس و سپس  تا پست لارو 15 در ظروف پلاستیکی 20 لیتری، با 10 لیتر آبگیری در شروع دوره و با تراکم 100 لارو در لیتر پرورش داده شدند. تحقیق با 9 تیمار  غذایی هر کدام در 3 تکرار  در تانک‌های پرورشی مجهز به سنگ هوا در هر ظرف و در آب باشوری 2±30 قسمت در هزار و با 4 بار غذادهی در شبانه‌روز انجام شد. تیمارهای غذایی شامل طیف کامل غذای زنده (ریز جلبک  کیتوسروس و ناپلیوس آرتمیا)، ترکیب غذای زنده با غذای مصنوعی  و طیف کامل غذای مصنوعی طی مراحل لاروی مورد استفاده قرار گرفت. منظور از غذای مصنوعی، غذای دست‌ساز در این پروژه و مقایسه آن با غذای وارداتی است که در تیمارهای مختلف مورد توجه قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که میانگین افزایش وزن و درصد بازماندگی در زمان تغذیه توام از وضعیت مطلوبتری نسبت به گروه‌های دیگر تیماری برخوردار بودند و تغذیه از غذای مصنوعی، دست‌ساز یا وارداتی در کل دوره پرورش، موجب تلفات شدید لاروها گردید. همچنین مشخص شد که در صورت تامین غذای زنده در مرحله زوآ، امکان جایگزینی 100 درصد غذای مصنوعی آزمایشی در مرحله مایسیس تا پست لارو در مورد این میگو وجود ندارد بطوریکه در این  تیمارها در شاخص‌های رشد تنزل معنی‌دار نسبت به سایر تیمارها مشاهده گردید(P

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Replacing of live food with artificial diet on growth and survival rates of white leg shrimp (Litopenaeus vannamei) larvae

نویسندگان [English]

  • R. Ghorbani Vagheie
  • A. Matinfar
  • Kh. Aeinjamshid
  • M. Hafezieh
  • R. Ghorbani
چکیده [English]

Replacing live food with artificial diets in aquatic larviculture, especially in shrimp larvae
not only is caused convenience feeding, but also in economical view is very important. With
this object, in this survey, a density of 100.L-1 white leg shrimp larvae in 9 nutritional
treatments each with three replicates were cultured in 20L tanks each one was held with 10L
of 30% salty water using one air stone. The larvae were fed 4 times.day-1 with different diets,
including live foods (Cheatoceros gracilis and Artemia nauplii), artificial diets (handmade
and imported) and different combinations. The results showed that the growth rate and
survival percentage in larvae fed with combination feed treatments, were more desirable than
those fed with food and feed treatments and feeding with homemade and imported feeds
alone, raised high mortality in shrimp larvae during the experiment. Also, it was denoted that
even if the zoea larvae has been fed with live food, feeding with 100% artificial diets for the
resting larviculture period won't be possible because of decreasing significantly in growth
rate, total length and survival percent of shrimp larvae, compare to the other treatments. In
addition, replacing partly of live food with artificial diet without adverse affects on growth
and survival rates of white leg shrimp larvae will be possible and the observation supported
that the handmade feed with given formulation, had more suitable results comparing to the
imported one for mixing with live food economically. Therefore, we recommend that a
mixture the formulated diet and algae plus Artemia nauplii is used for culturing white shrimp
larvae.
*Corresponding author

کلیدواژه‌ها [English]

  • White leg shrimp
  • Larval feeding
  • LIVE FOOD
  • artificial diet