اثر لسیتین جیره بر شاخص‌های رشد و ویژگی‌های خونی بچه تاسماهی سیبری (Acipenser baeri Brandt 1869)

نویسندگان

چکیده

این مطالعه بمنظور بررسی اثرات لسیتین جیره بر برخی شاخص‌های رشد و خونشناسی بچه تاسماهی سیبری (baeri  (Acipenser انجام گرفت. ماهی هایی با میانگین (± انحراف معیار) وزن اولیه 3/0±9/32 گرم با پنج جیره (سه تکرار) دارای انرژی و پروتئین یکسان و مقادیر مختلف لسیتین شامل صفر، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد به مدت 8 هفته و 5 وعده در روز بر مبنای درصد وزن بدن غذادهی شدند. نتایج  نشان داد که  بکارگیری لسیتین تا 5/7 درصد در جیره این ماهی باعث افزایش برخی شاخص های رشد از جمله درصد افزایش وزن بدن (BWI)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، وزن نهایی (Wf)، فاکتور وضعیت (CF) و نرخ بازده پروتئین (PER)  می‌گردد. افزایش سطح لسیتین جیره به 10 درصد سبب کاهش معنی‌دار شاخص‌های رشد گردید. همچنین نتایج مربوط به شاخص های هماتولوژیک نشان داد که میزان هموگلوبین در تیمارهای 5 و 5/7 درصد لسیتین در مقایسه با سایر تیمارها بطور معنی داری دارای مقادیر بالاتری بودند. میزان هماتوکریت تیمار 5/7 درصد لسیتین بصورت معنی داری بالاتر از تیمارهای کنترل و 5/2 درصد لسیتین بود. سایر شاخص های خونی مانند تعداد گلبول‌های سفید و قرمز،MCV ، MCHC و MCH تغییرات معنی‌داری در بین تیمارها نشان نداد. نتایج این مطالعه نشان‌دهنده تاثیر مثبت افزودن لسیتین به جیره غذایی بچه تاسماهی سیبری بویژه در سطوح 5 و 5/7 درصد بر عملکرد رشد و شاخص های هماتولوژی این ماهی می‌باشد. بنابراین بکار بردن لسیتین در این سطوح در جیره غذایی بچه تاسماهی سیبری برای افزایش رشد و بهبود وضعیت سلامت توصیه می گردد. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of lecithin on growth and hematological indices in juveniles of Siberian sturgeon (Acipenser baeri Brandet 1869)

نویسندگان [English]

  • E. Najafipour Moghadam
  • B Falahatkar .
  • M.R. Kalbassi
چکیده [English]

This study was carried out to evaluate the effects of dietary lecithin on growth performance
and hematological indices in juveniles of Siberian sturgeon (Acipenser baeri). Fish with initial
average weight of 32.9±0.3 grams were fed five isoproteic and isolipidic formulated diets
with different soybean lecithin levels including 0, 2.5, 5, 7.5 and 10% in triplicate groups for
8 weeks. Results showed that lecithin supplementation to 7.5% significantly increased some
growth indices such as body weight increase (BWI), specific growth rate (SGR), feed
conversion ratio (FCR ) final weight (Wf), condition factor (CF) and protein efficiency ratio
(PER). Also, increasing dietary lecithin to the level of 10% significantly decreased growth
indices. According to the results of hematological assays, hemoglobin (Hb) in treatments of
5% and 7.5% in comparison to other treatments had higher value. Hematocrit (Hct) in fish fed
with 7.5% lecithin was higher than those fed with 0 and 2.5% lecithin in the diets. Other
hematological indices such as WBC, RBC, MCV, MCH and MCHC showed no significant
differences among the treatments. In conclusion, the results of this study indicated that
Siberian sturgeon juveniles have a relatively moderate lecithin requirement (between 5 and
7.5 percent of the diet) and these levels of lecithin in diet induces increase of growth
performance and improves health status of this species.
*Corresponding author

کلیدواژه‌ها [English]

  • Diet
  • Food items
  • Siberian sturgeon
  • Growth
  • Hematology