تاثیر نوکلئوتید جیره غذایی بر تغییرات ساختار روده، رشد و پروفیل اسیدهای چرب میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نویسندگان

چکیده

تاثیر نوکلئوتید جیره (2/0 درصد) بر رشد، مورفولوژی روده و پروفیل اسیدهای چرب میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) به مدت 5 هفته در استان بوشهر (دلوار) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش با 3 تکرار در مخازن پلی‌اتیلنی مدور با ظرفیت 300 لیتر انجام گرفت. هر تانک پرورشی بطور تصادفی با 25 عدد میگو با میانگین (انحراف معیار) وزن 03/0±21/3 گرم پر شد. افزودن نوکلئوتید جیره سبب بهبود معنی دار شاخص های رشد (شامل، 10 درصد افزایش وزن بدن، 97/7 درصد افزایش ضریب رشد ویژه، 32/11 درصد افزایش نرخ بازده پروتئین، 64/9 درصد کاهش ضریب تبدیل غذایی) و میزان اسیدهای چرب 5n14:1، 3n20:3 و DHA شد اما اختلاف معنی‌داری در میزان بقاء، طول حدقه‌ای کاراپاس، غذای مصرفی و میزان SFA, MUFA, PUFA, n3/n6 و EPA+DHA بین دو تیمار مشاهده نشد. همچنین طول سلولهای اپی‌تلیال روده در بند اول شکمی در تیمار نوکلئوتید بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effected by dietary nucleotide on changes in intestinal morphology, growth and fatty acid profile of whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei)

نویسندگان [English]

  • A. Oujifard
  • A. Abedian Kenari
  • A. Taheri
  • E. Ghanizadeh Kazerouni
چکیده [English]

The effects of dietary nucleotide (0.2%) on the growth, intestinal morphology as well as
fatty acid profile of the whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei was investigated in Bushehr
province (Delvar) for a 5-week feeding trial. The experiment was carried out in triplicate in
circular PVC tanks of 300L capacity. Each tank was randomly filled with 25 shrimps
weighting on average 3.21±0.03g. Added dietary nucleotide significantly improved growth
factors such as 10% weight increase, 7.97% increase in specific growth rate (SGR), 11.32%
increase in protein efficiency ratio (PER), 9.64% decrease in feed conversion ratio (FCR) and
14:1n5, 20:3n3 and DHA fatty acids. However, no significant differences were evident in
survival, carapace length gain, daily feed consumption and saturate fatty acid (SFA),
monounsaturated fatty acid (MUFA), poly unsaturated fatty acid (PUFA) content, n-3/n-6 as
well as EPA+DHA fatty acids between the two treatments. Intestine epithelium cells height
(IECH) in the abdominal first section were significantly higher in shrimp fed by dietary
nucleotide.
*Corresponding

کلیدواژه‌ها [English]

  • NUCLEOTIDE
  • Fatty acid
  • Feeding
  • Growth
  • Litopenaeus vannamei