اثر بسته بندی های مختلف بروی ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و حسی فیله ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niluticus Linnaeus, 1758) نگهداری شده در دمای یخچال

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق اثر بسته‌بندی‌های مختلف شامل بسته‌بندی در شرایط خلاء، بسته‌بندی در شرایط اتمسفر اصلاح شده و بسته‌بندی هوا بر ویژگی‌های میکروبی، شیمیایی و حسی فیله ماهی تیلاپیا نیل نگهداری شده در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌ها شامل سه تیمار و سه تکرار بود که به مدت 10 روز در دمای یخچال نگهداری و از نظر تغییرات برخی خصوصیات شیمیایی شامل: Totalو pH و بارمیکروبی(شمارش باکتری‌های مزوفیل هوازی) و حسی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که نمونه‌های بسته‌بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده در پایان دوره‌ی نگهداری، نسبت به بسته‌بندی در شرایط خلاء و بسته‌بندی هوا کیفیت بهتری داشتند. تغییرات فاکتورهای شیمیایی و همچنین رشد بار میکروبی نیز در نمونه‌های بسته‌بندی شده در اتمسفر اصلاح شده در مقایسه با دو نوع بسته‌بندی دیگر کندتر بود. با توجه به نتایج می‌توان نتیجه‌گیری کرد که بسته‌بندی فیله ماهی تیلاپیا نیل تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده باعث افزایش زمان ماندگاری شده و مدت نگهداری و عرضه فیله تازه ماهی را افزایش می دهند. Volatile Nitrogen (TVN), Peroxide Value (PV) 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of different packaging methods on microbial, chimerical and sensory properties of Nile (Tilapia Oreochromis niluticus Linnaeus, 1758) fillets during refrigerator storage

نویسندگان [English]

  • F. Mashayekhi
  • Y. Morady
  • A Ashraf Gohari
  • M. Jafar
  • G. Zarea
  • Alireza R.G.
چکیده [English]

The effect of three different packaging methods including Modified Atmosphere
Packaging (MAP), Vacuum Packaging and normal Packaging was investigated on the quality
of Nile tilapia fresh fillets stored in the refrigerator's temperature. The packaged samples were
examined for 10 days with regard to the changes in chemical (TVN, PV, pH), microbial (total
viable count) and sensory evaluations. The results indicated that the samples packed in MAP
condition had higher quality than that of other methods at the end of the storage period. In
addition, the slower destructive impacts and microbial growth was observed in MAP. The
results of present study suggest that packaging tilapia under MAP conditions results in the
increase in the durability, storing, and distribution period for fillets.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Marine food industry
  • Fish quality
  • PROCESSING