شاخص های تغذیه‌ای گربه ماهی خاکی (Arius dussumieri) دریای عمان (سیستان و بلوچستان)

نویسندگان

چکیده

مطالعه رژیم غذایی گربه ماهی خاکی (Arius dussumieri) با بررسی 132 عدد ماهی صید شده از آب های دریای عمان، استان سیستان و بلوچستان، به مدت یک سال (91-1390) انجام گرفت. در بررسی معده نمونه ها، 31% معده ها پر، 33% نیمه پر و 36% خالی تشخیص داده شد. شاخص خالی بودن معده (VI) در فصول مختلف نشان می دهد، بالاترین درصد در فصل زمستان با 74 درصد و پایین ترین درصد در فصل تابستان با 24 درصد می باشد. شاخص پری معده (FI)، – بدنی (GaSI) نشان می دهد، در فصل بهار و تابستان، تغذیه مطلوب تر بوده و در فصل پاییز و زمستان میزان تغذیه به خصوص در جنس نر کاهش یافته است. شاخص ترجیح غذایی (FP)،Carangidae، Engraulidae، Leiognathidae؛Portunidae و Porcellanidae؛Alpheidae؛Loliginidae و Opisthoteuthidae و از شکم پایان Muricidae و Naticida می باشند.e از سرپایان از میگوها از خرچنگ‌ها برای ماهیان 39 درصد، سخت پوستان 40 درصد، و نرم تنان 20 درصد بدست آمد، که نشان دهنده فرعی بودن تمام اقلام در مجموع 4 فصل می باشد؛ مهمترین اقلام غذایی شناسایی شده از ماهیان خانواده بیشترین درصد را در فصل بهار با 44 درصد و کمترین درصد را در فصل زمستان با 5 درصد، دارا می باشد. شاخص معدی

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation of feeding indices of catfish Arius dussumieri in Oman Sea (Sistine & Baluchistan)

نویسندگان [English]

  • M. Cheraghi
  • T. Valinassab
  • M. Hafezie
چکیده [English]

Due to study the food regime of Arius dussumieri, a total of 132 specimens were collected
from Oman sea waters, Sistine & Baluchistan province. The stomach content, were taken into
consideration and it was found that the amount of full, semi-full and empty stomachs were 31,
33 and 36 percent, respectively of which the highest frequency was in winter (74%) and the
lowest was in summer (24%). On the other hand, the fullness index was studied with the
highest and lowest value for spring (44%) and winter (5%), respectively. The GaSI shows
that A.dussumieri, has better feeding in spring and summer but feeding (up in male) was
decreased in autumn and winter. The Food Preference (FP) Index was estimated as: Fishes
(39%), Crustacean (40%) and Molluscs (20%) namely all of them are considered as minor
food in all four seasons. The most important food items were identification as fishes:
Carangidae, Engraulidae & Leiognathidae crabs: Portunidae & Porcellanidae shrimp:
Alpheidae cephalopods: Loliginidae & Opisthoteuthidae gastropods: Muricidae & Naticidae.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Benthic fih
  • Food item
  • Iran Oman Sea