فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز(Cuminum cyminum) و نیسین در مهار باکتری Streptococcus iniaeدر محیط آزمایشگاه و فیله قزل آلا

نویسنده

چکیده

اثر ضد باکتریایی غلظت های متفاوت اسانس زیره سبز(0، 005/0، 015/0، 045/0، 135/0، 405/0 درصد) و نیسین(0، 125/0، 25/0، 5/0، 75/0 میکروگرم بر لیتر) در محیط آزمایشگاه و مدل غذایی (فیله ماهی قزل آلا) برای مهار باکتری Streptococcus iniae طی 15 روز در دمای 8 درجه سانتی گراد در سال 1392 بررسی گردید. برای این منظور، ابتدا با استفاده از روش رقت لوله ای حداقل غلظت بازدارندگی(MIC)(MBC)MIC)MBC) اسانس زیره و نیسین به ترتیب 015/0، 005/0 درصد و 25/0، 125/0 میکروگرم بر میلی لیتر بود. پس از 15 روز نتایج نشان دادند که غلظت های مختلف اسانس زیره و نیسین برای کنترل رشد باکتری در فیله ماهی مورد نظر با گروه شاهد دارای اختلاف معنی دار بودند. نتایج حاکی از آن بود که ماده نگهدارنده نیسین تا روز سوم و اسانس زیره تا روز ششم (در بالاترین غلظت اسانس) و در ترکیب با هم تا روز ششم توانستند مانع رشد باکتری شوند. بیشترین تاثیر اسانس زیره سبز با نیسین در تیمار 135/0 و 405/0 درصد اسانس با 75/0 میکروگرم بر میلی لیتر نیسین اتفاق افتاد. نیسین همراه با اسانس زیره سبز توانستند تاثیر مثبتی در کنترل باکتری فوق در فیله ماهی قزل آلا داشته باشند. و( نیسین و اسانس زیره در آزمایشگاه بدست آمد و سپس برای استفاده در مدل غذایی بکار گرفته شد. نتایج نشان داد که ( و حداقل غلظت باکتری کشی

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Antibacterial activity of Cuminum cyminum essential oil and Nisin on Streptococcus inaie in lab and fillets of rainbow trout

نویسنده [English]

  • L. Roomiani
چکیده [English]

The antibacterial activity of different concentrations of Cuminum cyminum essential oil (0, 0.005, 0.015,
0.045, 0.135, 0.405%) and nisin (0, 0.125, 0.25, 0.75 μg/ml) was explored in lab and food model (fillets
of rainbow trout) in controling Streptococcus iniae for 15 days at 8 ºC. The micro-dilution method was
used to determine MIC and MBC for nisin and the essential oil, so used for food model. Results showed
that MIC and MBC for essential oil and nisin were 0.015, 0.005% and 0.25, 0.125 μg/ml, respectively.
For the duration of 15 days no statistical significance was recorded between the different concentrations
of nisin and essential oil and control treatment. Results showed that the bacterial growth was delayed in
different samples being treated with nisin and essential oil from 3 to 6 days for the given compounds
and 6 days for nisin and essential oil in combination. The highest synergistic effect of nisin with essential
oil was found in 0.135 and 0.405% concentrations for essential oil and 0.75 μg/ml for nisin at 8 ºC.
*Corresponding

کلیدواژه‌ها [English]

  • Nisin
  • Cuminum cyminum
  • essential oil
  • Streptococcus iniae
  • Rainbow trout