ارزش غذایی گیاه دریایی Sargassum lentifollium خلیج چابهار (دریای عمان)- قبل و بعد از مانسون

نویسنده

چکیده

در این مطالعه، ترکیب بیوشیمیایی گیاه دریایی قهوه ای Sargassum lentifollium و برخی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب دریای عمان منطقه ساحلی خلیج چابهار آنالیز و ارتباط بین ترکیبات غذایی این گونه و پارامترهای محیطی مورد بررسی قرار گرفت. محتوای پروتئین خام در ماده خشک این جلبک 15/1±05/8 درصد و 10/1±29/12 درصد، کربوهیدرات 03/2±11/31 و 13/2±11/25 و رطوبت 00/1±21/15 و 111±22/19 به ترتیب مربوط به قبل و بعد از مانسون با وجود اختلاف معنی داربدست آمدند حال آنکه خاکستر کل از 43/2±11/26درصد تا 40/1±11/24 درصد، چربی کل از43/0±11/2 درصد تا40/0±80/1 درصد، فیبر کل از 21/2±34/10 درصد تا33/0±84/11 درصد، و آستاگزانتین بر حسب ppm از00/1±11/104تا 81/1±20/97 به ترتیب مربوط به قبل و بعد از مانسون بدون اختلاف معنی دار بدست آمدند. در مورد فاکتور های فیزیکو شیمیایی آب دریا، نتایج نشاندهنده اختلاف معنی دار در فاکتورهای شوری، اکسیژن محلول، دمای آب، نیترات، فسفات، کلروفیل های a , c قبل و بعد از مانسون می باشد و pH، سیلیکات و کلروفیل b اختلافی را نشان ندادند. بررسی ارتباطات و همبستگی پارامترهای محیطی و ترکیب بیوشیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم نشان داد که عوامل غیر زیستی نقش تعیین کننده ای را بر سنتز بیولوژیکی در این گیاه دریایی بازی می کنند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Nutritional value of Chabahar Bay (Oman Sea) Sargassum lentifollium before and after monsoon season

نویسنده [English]

  • M. Hafezieh
چکیده [English]

The proximate composition of brown seaweed Sargassum lentifollium was investigated in
this study along with analysis of some physicochemical parameters of Chabahar Bay water. The
relationship between the nutritive components of this species and environmental parameters was
established. Crude protein content varied from 8.05±1.15% of dry weight to 12.29±1.10%,
carbohydrate from 31.11±2.03% to 25.11±2.13%, humidity from 15.21±1.00% to 19.22±1.11%
with differences significantly before and after monsoon seasons, respectively while ash content
varied from 26.11±2.43% to 24.11±1.40%, total fat from 2.11±0.43 % to 1.80±0.40% , total fiber
from 10.34±2.21% to 11.84±0.33% and astaxantin content (ppm) from 104.11±1.00 to
97.20±1.18 before and after monsoon season respectively without any significant
differences(P>0.05). Regarding to physicochemical parameters of sea water, the result showed there
are differences between salinity, dissolved oxygen, water temperature, nitrate, phosphate,
chlorophyll a and c before and after monsoon season significantly while there are not in pH, silicate
and chlorophyll b. Statistical analysis computed among the environmental and biochemical
parameters suggested the potential role played by the abiotic parameters on biosynthetic pathways
of seaweed.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Sargassum lentifollium
  • Chabahar Bay
  • nutritional value
  • Abiotic parameters