اثرات دمای دوران انکوباسیون و لاروی بر روی تغییرات بافت ماهیچه ای لارو ماهی آزاد دریای خزر(Salmo trutta caspius Kessler, 1877)

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق اثرات دما بعنوان یکی از مهمترین عوامل زیست محیطی و آثار احتمالی آن در مراحل مختلف زندگی ماهی آزاد دریای خزر با شبیه سازی شرایط انکوباسیون طبیعی و مقایسه با درجه حرارت سرد و گرم در سه دستگاه انکوباتور مداربسته با سه تیمار در دماهای ثابت 4، 8 و 12 درجه سانتیگراد برای تخم های سبز مولدین وحشی و سه تیمار با دماهای فوق برای تخم های سبز مولدین پرورشی مورد مطالعه قرار گرفت.  دوره انکوباسیون در شرایط تاریکی و با استفاده از آب برداشت شده از محل طبیعی تخم ریزی این ماهی و با پایش دیجیتال دما و اکسیژن محلول در آب در طول مدت انکوباسیون تا پایان جذب کیسه زرده و شروع مرحله لاروی انجام شد. تعداد و قطر رشته های ماهیچه ای سفید اختلاف معنی داری بین سه تیمار سرد، شاهد و گرم در هر دو گروه وحشی و پرورشی نشان داد. تعداد مقاطع ماهیچه ای در تیمار گرم بیشترین میانگین (54/72 عدد) و قطر رشته های ماهیچه ای سفید کمترین میانگین (46/8 میکرون) و در تیمار سرد بیشترین قطر رشته های ماهیچه ای سفید با کمترین تعداد بترتیب با میانگین های59/20 میکرون و 72/50 عدد ملاحظه گردید. با محاسبه موفقیت در تفریخ تلفات قابل توجه تخم در دمای سرد ثبت و بهترین دما در انکوباتور شاهد (°C8) در نسل وحشی ماهی آزاد دریای خزر ملاحظه گردید. دمای انکوباسیون با ایجاد تأثیر معنی داری در رشته های ماهیچه ای سفید بعنوان نشانگر مهمی از وضعیت عضلات تشکیل دهنده گوشت ماهی و تغییرات شکلی شناخته شد که می تواند در ملاحظات بازسازی ذخایر طبیعی و برنامه های اهلی سازی این ماهی مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of incubation and larval rearing temperature on histological changes of muscles in Caspian trout (Salmo trutta caspius Kessler, 1877) larvae

نویسندگان [English]

  • H.R. Alizadeh Sabet
  • M.R. Kalbassi
  • M. Pourkazemi
  • M. Sadeghizadeh
چکیده [English]

Out of considerable environmental factors, temperature and its possible effects on life stages of Caspian trout investigated by natural incubation (8 ͦC) condition simulation comparing with cold (4 ͦC) and warm (12 ͦC) constant incubation temperatures in 3 well equipped incubators by water recycling systems. Green eggs triple treatments of wild and F1 cultured brooders were incubated. Incubation implemented in dark by using REDD water and DO–pH –temperature digital monitoring ended to yolk sac absorption and entering larval stage. Numbers and diameters of white fiber muscles measured and significant differences considered between three thermal treatments (P<0.05) in both wild and cultured stocks. The numbers of white fiber muscles in warm treatment by highest means (72.54) and lowest diameter (8.46 micrometer) compared with Cold treatment white fiber muscles diameter (20.59 micrometer) and numbers (50.72) which were the highest diameter and lowest numbers means between treatments. Hatching success stated considerable mortality for cold treatments and 8°C incubator improved the best temperature in wild treatment. Incubation temperature induced significant effect on white fiber muscles stated considerable index for flesh precursor muscles condition which is subject of natural stocks rehabilitation and domestication projects considerations.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Caspian trout
  • temperature
  • White fiber muscle
  • Domestication
  • Stocks rehabilitation