یافته علمی کوتاه:بررسی اثرات آرد هسته دانه انار (pomegranate (Punica granatum بر فراسنجه-های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

نویسندگان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، دانشکده ی علوم وفنون دریایی

چکیده

                      امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین افزایش جمعیت، سبب نیاز روز افزون جوامع بشری به استفاده از مواد غذایی با کیفیت و دارای ارزش غذایی بالا و به دنبال آن امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین افزایش جمعیت، سبب نیاز روز افزون جوامع بشری به استفاده از مواد غذایی با کیفیت و دارای ارزش غذایی بالا و به دنبال آن افزایش تقاضا برای دسترسی بیشتر به این مواد شده است. در این میان گوشت سفید آبزیان دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد و کلیه دست اندرکاران صنعت شیلات از جمله فعالان قسمت­های خصوصی و دولتی و هم چنین محققین این صنعت درصدد برآمدند تا با انجام فعالیت های جدید پژوهشی، از جمله تغذیه ی مناسب ،سبب بهبود و افزایش کیفیت آبزیان پرورشی گردند(صالحی، 1390). ماهیان پرورشی معمولاً به دو گروه ماهی های آب های سرد و ماهی های آب های گرم تقسیم می گردند که قزل آلا و ماهی های آزاد جزء گروه اول محسوب می شوند و تغذیه ی آبزیان پرورشی دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد(عمادی، 1387). طبق بررسی های انجام شده، تاکنون هیچ گونه فعالیتی تحت عنوان اثرات آرد هسته دانه انار بر روی رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان و ماهی های دیگر، در ایران و هیچ یک از کشورهای جهان انجام نگرفته است.البته طی تحقیقاتی که در آمریکا روی یک گوساله انجام گرفت، دانـشمندان آمـریکایی دریافتند که اثر عصاره ی انار (پلی فنل های موجود در آن) روی رشد، سلامتی و هضم بیشتر مواد غذایی و ایمنی آن تاثیرات مطلوب و مثبتی میگذارد(Olivera et al., 2010). انار با نام علمی Punica granatum متعلق به خانواده ی Punicaceae  و دارای ارزش غذایی فراوان، سرشار از ویتامین ها و  مواد تحریک کننده ی اشتها می باشد. انار به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانین ها  وآنتی اکسیدان ها است که به رشد و سلامت بیشتر کمک می کند(جدول 1)(ارفعیان، 1381).                                                                                 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The core of pomegranate (punica granatum) seed kernel meal effects of growth parameters of rainbow trout (oncorhynchus mykiss)

نویسندگان [English]

  • H Emadi
  • H Negarestan
  • M Heidari
چکیده [English]

 This study was aimed to investigate the effects of pomegranate (Punica granatum) seed kernel meal (pskm) as a supplement in the diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), The experiment was carried out  in growth in a period of 90 days since the 12/11/2014 until the 12/03/2015 in Abzi Eksir Koesar complex , situated in south east of Tehran. 600 fingerlings with average weight of 6.74 gram and average length of 5.50 centimeter were divided to five treatments, The control group was without any pskm, and the other groups with added 1, 2, 3 and 4 percent pskm Respectively. For greater certainty each treatments had three replicates. Result indicated that pskm caused highest increased growth parameters in treatment 3 with 3 percent pskm, with other treatments and groups. growth parameters including weight with maximum of 47.74 gram , length were 15.03 centimeter ,weight gain with maximum of 41.15 gram, length increase with the maximum of 9.71 centimeter, Weight gain percentage with maximum amount of 572.1, specific growth rate with 0.45 and specific length rate with 0.1 mm. All growth parameters with the best value was seen in treatments 3.This result is due to the presence of high levels of appetite stimulants such as polyphenols of pskm (p<0.05). Result also indicated that the level of pskm in treatment 4, did not cause enough different with the control group, mainly because of higher amount of tannin in their diet. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
  • Pomegranate seed kernel meal (pskm)
  • Growth parameters