بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتری عصاره آبی- الکلی سرشاخه­های گیاه مرزنگوش و نانو عصاره آن روی باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، Streptococcus iniae، عامل استرپتوکوکوزیس در ماهیان و مقایسه آن با اثر فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل بود. نتایج نشان داد که غلظت مهار رشد و کشندگی با عصاره مرزنگوش 1000 میکروگرم در میلی­لیتر بود، در حالی که غلظت مهار رشد نانو عصاره مرزنگوش، 250 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت کشندگی آن 500 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این نتایج نشان می­دهد که اثر مهار رشد و باکتری­کشی عصاره مرزنگوش ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش بود. غلظت مهار رشد و باکتری­کشی فلورفنیکل 5/2 میکروگرم در میلی­لیتر بود. غلظت مهار رشد نانوفلورفنیکل 625/0 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت باکتری­کشی آن 25/1 میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج نشان دادند که اندازه قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی با عصاره مرزنگوش، 6/0±7/21 میلی­متر، با نانو عصاره مرزنگوش، 7/0±06/26 میلی­متر، با فلورفنیکل، 4/0±63/31 میلی­متر و با نانو فلورفنیکل1/1±80/32 میلی­متر بود. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان می­دهند که عصاره مرزنگوش دارای اثر ضد باکتری است، ولی اثر ضد باکتریایی آن ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش و نیز دو داروی فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل است. در تحقیق حاضر، نانو فلورفنیکل بیشترین اثر را در کنترل عفونت استرپتوکوکوس اینیایی نشان داد و این مواد می­توانند مبنای پایش گونه­های مقاوم به آنتی­بیوتیک­ها قرار گیرند.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Assessment of antibacterial activity of Origanum vulgare extract and nanoform Origanum vulgare extract in comparison with florfenicol and nanoform florfenicol against Streptococcus iniae

نویسندگان [English]

  • Masoud Haghighi
  • S.M.E Fakharzadeh
  • Saltanat Najar Lashgari
  • B Pourmolaei
چکیده [English]

The aim of this study was to evaluate in vitro the antibacterial effects of hydro-alcoholic extract of aerial parts of Origanum vulgare and nanoform Origanum vulgare extract on Streptococcus iniae, the causative agent of Streptococcosis in fish, in comparison with the effects of florfenicol and nonoform florfenicol on this bacteria. The results showed that the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and the Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of Origanum vulgare extract was 1000 µg/ml whereas, the MIC and MBC of nanoform Origanum vulgare extract were 250 and 500 µg/ml, respectively. These results indicated that the inhibitory and bactericidal effects of Origanum vulgare extract was less than the nanoform Origanum vulgare extract. The MIC and MBC of florfenicol was 2.5 µg/ml while, the MIC and MBC of nanoform florfenicol were 0.625 and 1.25 µg/ml respectively. The results showed that the zones of inhibition for Origanum vulgare extract, nanoform Origanum vulgare extract, florfenicol and nanoform florfenicol were 21.70±0.6, 26.06±0.7,31.63±0.4 and 32.80±1.1 mm, respectively. These results indicated that Origanum vulgare extract had antibacterial effects which were less than the effects of nanoform Origanum vulgare extract, florfenicol and nanoform florfenicol on Streptococcus iniae.In this study, the nanoform florfenicol was the most effective substance for controlling Streptococcus iniae infection.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Origanum vulgare extract
  • Florfenicol
  • Streptococcus iniae
  • Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
  • Nano