بررسی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب مراکز تکثیر میگوی چوئبده آبادان

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

اهواز

چکیده

 



این مقاله قسمتی از پروژه بررسی وضعیت مدیریتی مراکز تکثیر میگوی چوئبده آبادان است که از اردیبهشت ماه 1380 آغاز و در دو دوره تکثیر صورت گرفته است. عوامل فیزیکی و شیمیایی متفاوتی در مراکزی با مدیریت تایلندی و فیلیپینی و مرکز تکثیر میگوی بندر امام خمینی مورد بررسی قرار گرفت که دامنه تغییرات شوری 17.9 تا 35.3 گرم در لیتر، BOD5 6.12 تا 8.72 میکروگرم در لیتر، NO-2 10 تا 421 میکروگرم در لیتر، pH 8.04 تا 8.68، کدورت 1 تا NTU 33، کلسیم 400.4 تا 620.6 میلی گرم در لیتر، منیزیوم 1104 تا 1968 میلی گرم در لیتر، سختی 6000 تا 9400 میلی گرم در لیتر و دمای آب 25.4 تا 32.4 درجه سانتیگراد و همچنین مقادیر CH2 همواره صفر بوده است.
مقادیر بدست آمده در این مطالعه با مقادیر مجاز و استانداردهای آبزی پروری مقایسه شده و بجز آمونیاک و یون نیتریت که در مواردی بیشتر از حد مجاز بودند، سایر عوامل در حد مناسب بدست آمدند. طبق نتایج حاصل از آنالیز واریانس داده ها مقادیر اکسیژن در حوضچه های مختلف (P=0.049) و نیز مقادیر COD در زمانهای مختلف نمونه برداری دارای اختلاف معنی دار آماری بوده است (P=0.025).

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Physico-chemical properties of water in shrimp hatcheries of Choebdeh (Abadan), South Iran

نویسندگان [English]

  • S. Sabzalizadeh
  • R. Seyed mortezaei
  • S. Dehghan
  • V. Yavari
Ahvaz
چکیده [English]

For assessing management efficiency in shrimp hatcheries of Choebdeh (Abadan), we surveyed the physico-chemical properties of water in two culture periods during the years 2001-2002. Different physical and chemical factors were measured in hatcheries under Thai and Philippine management methods.
 We measured factors such as salinity (17.9-35.3 ppt), BODS (6.12-8.72 ppm), DO (10.02-13.7 ppm), COD (4-98.9 ppm), NH3 (0-811.4 ppb), N02 (10-421 ppb), pH (8.04 - 8.68), Turbidity (1-33 NTU), Ca (400.4-620.6 ppm), Mg (1104-1968 ppm), total hardness (6000-9400 ppm) and water temperature (25.4-32.4 ֯C) while no amount of SH2 was found in the water samples.
 The results of this survey were compared with standard levels and safe ranges for aquaculture activities. Most factors were in standard range with only NH3 and N02 showing a slight excess in some cases. An ANOVA test showed significant differences in levels of oxygen and COD of the tanks at different sampling times.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Shrimp Hatchery
  • Physico-Chemical Properties
  • Ammonia
  • Nitrite