بررسی تغییرات تعداد و اندازه سلولهای کلراید آبششی و میزان تلفات بچه آزاد ماهیان دریای خزر ( Sahbo trutta caspius Kessler , 1877 ) با اوزان گوناگون در شوری های مختلف آب

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



این مقاله به مطالعه برخی تغییرات بافتی در آبشش و میزان تلفات بچه آزاد ماهیان دریای خزر (1877، Salmo trutta caspius Keaaler) در اوزان و شوری های مختلف آب می پردازد. شاخص های استفاده شده در این مطالعه تغییر تعداد و اندازه سلول های کلراید آبششی و درصد تلفات بچه آزاد ماهیان دریای خزر بوده است. بچه ماهیان با اوزان 2، 5، 10، 15 و 20 گرم بطور مستقیم به شوری های 0، 4، 8 و 12.5 گرم در لیتر منتقل و به مدت 120 ساعت در این شرایط نگهداری شدند. نتایج حاصل از بررسی های بافت شناسی آبشش نشان داد که تعداد سلول های کلراید آبششی با زیاد شدن وزن افزایش می یابد و اندازه آنها تغییر نامحسوسی در جهت افزایش نشان می دهد. همچنین تعداد سلول های کلراید آبششی با افزایش شوری افزایش یافته و اندازه آنها تغییر نامحسوسی در جهت کاهش نشان می دهد. نتایج حاصل از ثبت درصد تلفات تا 120 ساعت مشخص نمود که بچه آزاد ماهیان دریای خزر در اوزان 2 تا 20 گرم برابر شوری های آب صفر تا 12.5 گرم در لیتر تلفاتی نشان ندادند که این موضوع حاکی از سازش پذیری قابل توجه آنها با تغییرات شرایط محیطی است. با توجه به روند تغییرات بافتی و درصد تلفات در مطالعه حاضر، به نظر می رسد وزن 10 گرم و شوری های آب 8 تا 12.5 گرم در لیتر (مطابق با شوری آب مصب رودخانه تا دریا) می تواند شرایط مناسب رهاسازی بچه آزاد ماهیان دریای خزر باشد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

CHANGES IN GILL HISTOLOGY AND MORTALITY RATE OF JUVENILE CASPIAN SEA BROWN TROUT (SALMO TRUTTA CASPIUS KESSLER, 1877) IN DIFFERENT WEIGHTS AND WATER SALINITIES

نویسندگان [English]

  • B. Ataei mehr
  • B. Majazi amiri
  • H. Abdolhai
  • A. Mirvaghegi
چکیده [English]

Changes in gill histology and mortality rate of juvenile Caspian Sea Brown Trout Salmo trutta caspius Kessler-1877 in different weights and water salinities were studied. The indicators used in this study were the change in number and size of gill chloride cells as well as mortality rate of the juvenile trout. Juveniles weighing 2, 5, 10, 15 and 20 grams were directly transferred into water with salinities of 0, 4, 8 and 12.5 gr/lit and kept for 120 hours. Histological assessment showed that the number of gill chloride cells increases with the increase in weight and their size increases invisibly. Also, we found that the number of gill chloride cells is increased when salinity increases while the size of the cells undergoes an invisible downward trend. During the 120 hour test, mortality rate of the juveniles weighing 2 to 20 grams was zero in water salinities ranging 0 to 12.5 gr/lit. This supports the fact that the fish have a remarkable adaptability to changes in the environmental condition. Considering changes in the histology and mortality rate, it is concluded that the proper weight for release of juvenile Caspian Sea Brown Trout is 10 grams and the best water salinities is in the range 8-12.5gr/lit, the same value found in the estuary.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Salmo trutta caspius
  • weight
  • Salinity
  • Caspian Sea
  • Iran