تاثیر سطوح متفاوت پروتئین و انرژی جیره غذایی بر رشد و ترکیب بدن لارو ماهی آزاد دریای خزر ( Salmo trutta caspius )

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



به منظور تعیین میزان مناسب پروتئین و انرژی جیره غذایی لارو ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) یک آزمایش تغذیه ای با سه سطح پروتئین 50، 45 و 55 درصد و دو سطح انرژی کل 4200 و 4600 کالری در گرم جیره غذایی در سه تکرار انجام شد. لاروها با میانگین وزنی 135±0.24 میلی گرم به مدت 45 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه و نسبت بازده پروتئین بطور معنی داری تحت تاثیر پروتئین و انرژی جیره قرار گرفتند (P<0.05). در یک سطح پروتئین ثابت با افزایش انرژی، شاخص های رشد افزایش یافتند و در یک انرژی ثابت نیز شاخص های رشد و میزان بازماندگی با افزایش پروتئین افزایش داشتند (P<0.05). شاخص های رشد در ماهیانی که از جیره با پروتئین 50 و 55 درصد و انرژی 4600 کالری در گرم تغذیه کرده بطور معنی داری بیشتر از ماهیانی بود که از دیگر سطوح پروتئین و انرژی تغذیه شده بودند (P<0.05). میزان چربی بدن ماهیانی که از انرژی بالاتر تغذیه کرده بودند بطور معنی داری بیشتر از ماهیانی بود که از انرژی پایین تر استفاده کرده بودند (P<0.05). مقدار رطوبت بدن با افزایش انرژی غذا بطور معنی داری کاهش می یافت (P<0.05). با توجه به نتایج حاصله برای بچه ماهیان آزاد دریای خزر، جیره با میزان پروتئین 50 درصد و انرژی کل 4600 کالری در گرم پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

EFFECTS OF DIETARY PROTEIN AND ENERGY LEVELS ON GROWTH AND BODY COMPOSITION OF CASPIAN TROUT LARVA (SALMO TRUTTA CASPIUS)

نویسندگان [English]

  • A. Saber
  • A. Abedian
  • F. Hayati
چکیده [English]

A 3 * 2 factorial feeding trial of three dietary protein levels (45, 50 and 55%) and two dietary crude energy levels (4200 and 4600cal/g) with three replications was conducted to investigate the proper dietary protein and energy levels for the growth of fingerling Caspian trout (Salmo trutta caspius). Fingerlings with average weight of 135±0.24 mg were fed the experimental diets for 45 days. Results indicated that weight gain, FCR, SGR and PER were affected significantly by dietary protein and energy levels (P<0.05). At the constant protein levels growth performance of the fishes were improved as dietary energy levels increased (P<0.05). Also, at the constant energy levels, growth indices and survival were increased significantly as dietary protein level increased (P<0.05). Growth performance of the fishes fed with 50 and 55% protein and 4600cal/g energy were significantly better than other treatments (P<0.05). Lipid content of the fishes fed with high-energy level was significantly higher than those of fed with the low dietary energy (P<0.05). Body moisture of the fishes fed with high-energy level was significantly lower than those fed with the low dietary energy (P<0.05). We suggest that for Caspian trout larva, a diet with 50% protein and 4600cal/g energy is appropriate.

کلیدواژه‌ها [English]

  • protein
  • Dietary
  • Salmo trutta caspius
  • Growth