تاثیر استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک Pediococcus acidilactici و پودر قارچ Agaricus bisporus بر برخی شاخص‌های خونی و شاخص‌های ایمنی غیراختصاصی سرم در بچه ماهی کپور معمولی پرورشی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر پروبیوتیک  Pediococcus acidilactici و پودر قارچ Agaricusbisporus  جیره غذایی بر شاخص‌های خونی و ایمنی غیراختصاصی سرم در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام گرفت. بعد از ۲ هفته سازگاری بچه ماهیان با میانگین وزنی ۶۹/۰±۰۶/۱۹ گرم با شرایط آزمایشگاه، تعداد ۱۸۰ قطعه در ۱۲ تانک فایبرگلاس با تراکم ۱۵ قطعه در هر تانک توزیع گردید. سپس در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت ۲ ماه با ۴ جیره آزمایشی شامل جیره تجاری (گروه شاهد) و به ترتیب غذای تجاری مکمل شده به P. acidilactici به میزان CFU/g ۱۰۷×۹/۰، غذای حاوی Agaricus bisporus به میزان ۱۰ گرم بر کیلوگرم و غذای تجاری حاوی ترکیبی از P. acidilactici به میزان CFU/g ۱۰۷×۹/۰ و پودر قارچ به مقدار ۱۰ گرم بر کیلوگرم پرورش داده شدند. نتایج حاصل در پایان دوره آزمایش نشان داد که اختلاف معنی داری در تعداد گلبول قرمز (RBC) وجود ندارد. بالاترین میزان هموگلوبین (۳۷/۰±۱۵/۸گرم در دسی لیتر)، MCV،۷۷/۲۳±۶۳/۲۲۳ (فمتولیتر) ، MCH، ۳۱/۵±۲۱/۵۶ (پیکوگرم) و کمترین تعداد گلبولهای سفید خون  به مقدار ۰۰/۱±۷۳/۹ (103 cell/ml×) در گروه سین بیویتیک مشاهده شد (۰۵/۰>P). علاوه بر این، هماتوکریت ۶۹/۱±۴۳/۳۲ (درصد) و MCHC، ۰۶/۱±۱۷/۲۵ (درصد) نسبت به گروه شاهد، در تیمار سین بیوتیک افزایش نسبی نشان دادند (۰۵/۰<P). اختلاف معنی داری در کل ایمونوگلوبولین، فعالیت لیزوزیم و ACH50 در گروه های آزمایشی مشاهده نشد (۰۵/۰<P). براساس نتایج بدست آمده، جیره غذایی حاوی CFU/g ۱۰۷×۹/۰پروبیوتیک و ۱۰ گرم بر کیلوگرم پربیوتیک موجب بهبود برخی از شاخص های خونی در کپور معمولی گردید.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of singular and combined administration of Pediococcus acidilactici and Agaricus bisporus on some blood indices and non-specific immune parameters of common carp (Cyprinus carpio)

نویسندگان [English]

  • D. Sepehefar
  • K. Sarvi Moghanloo
  • S.H. Hosseinifar
  • H. Kolangi Miandoreh
چکیده [English]

This study was conducted to investigate the effects of Pediococcus acidilactici and Agaricus bisporus administration on some blood and non-specific immune parameters of common carp (Cyprinus carpio). The total number of 180 fish with average weight of 19.06±0.69 g was adapted to laboratory conditions for 2 weeks. Afterwards, they were divided into 12 fiberglass tanks with the density of 15 fish in a tank. The study was performed in a complete randomize design for 2 months using 4 dietary treatments including the commercial diet (control group), commercial diet supplemented with P. acidilactici (0/9×107 CFU/g), commercial diet supplemented with mushroom powder (10 g/kg), and commercial diet supplemented with the combination of P. acidilactici (0/9×107 CFU/g) and mushroom powder (10 g/kg). At the end of the study, the results indicated that there was no significant difference in the number of red blood cells (RBC) among various groups. The highest levels of hemoglobin )8/15±0/37)(g/dL), MCV, 223/63±23/77(fL), MCH, 56/21±5/31(pg) and the lowest amount of white blood cell count, 9/73±1/00 (×103 cell/ml) were observed in the synbiotic group (P<0.05). Furthermore, hematocrit (32/43±1/69%) and MCHC (25/17±1/06 %) showed a slight increase in the synbiotic treatment compared to the control group (P>0.05). Significant differences in the total immunoglobulin, lysozyme activity and ACH50 were not found among various experimental groups (P<0.05). In conclusion, the commercial diet supplemented with the combination of the probiotic (0/9×107 CFU/g) and prebiotic (10 g/kg) improved some blood parameters in common carp.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Blood indices
  • Non-specific immunity
  • common carp