بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین گیاهی بر رشد میگوی پا سفید ((Litopenaeus vannamei

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



تاثیر سطوح مختلف پروتئین گیاهی (30، 50 و 70 درصد) در جیره های غذایی حاوی 38 درصد پروتئین میگوی پاسفید (Litopenaeus vannamei) در تانکهای 300 لیتری پلی اتیلن در مقایسه با یک جیره تجاری تولید داخل کشور مورد بررسی قرار گرفت. میانگین افزایش وزن بدن میگوها در پایان دوره در تیمار 1 (حاوی 30 درصد پروتئین گیاهی و 70 درصد پروتئین حیوانی) 06/0±89/5 گرم، در تیمار 2 (حاوی 50 درصد پروتئین گیاهی و 50 درصد پروتئین حیوانی) 25/0±22/6 گرم، در تیمار 3 (حاوی 70 درصد پروتئین گیاهی و 30 درصد پروتئین حیوانی) 24/0±19/6 گرم و در تیمار شاهد (حاوی20 درصد پروتئین گیاهی و80 درصد پروتئین حیوانی) 40/0±42/6 گرم بود. شاخصهای رشد شامل ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئینی، ضریب رشد ویژه، افزایش وزن روزانه و درصد بقا ناشی از تغذیه با جیره شاهد نسبت به سایر تیمارها مطلوبتر، ولی اختلاف معنی داری بین تیمار شاهد و سایر تیمارها (و حتی بین تیمارهای آزمایشی) مشاهده نگردید ((P>0.05. همچنین درصد بهره وری از پروتئین خالص، در تیمار 1 بیش از سایر تیمارها بوده و دارای اختلاف معنی دار آماری می باشد (P<0.05). تولید در واحد سطح (برحسب گرم بر مترمربع) و درصد بازماندگی، در تیمار 1 کمتر از سایر تیمارها بوده و اختلاف معنی دار آماری با سایر تیمارها داشت (P<0.05). همچنین نتایج تحقیق نشان داد که، قابلیت میگوی پا سفید در استفاده از منابع پروتئین گیاهی (بویژه آرد سویا) مطلوب می باشد. در صورت استفاده از جیره های حاوی 50 درصد پروتئین گیاهی (با 22 درصد آرد سویا) و 70 درصد پروتئین گیاهی (با 72/41 درصد آرد سویا)، نتایج کسب شده از نظر تاثیر بر شاخصهای رشد مطلوب و جهت کاهش هزینه های تولید میگو مناسب است. هزینه تولید 1 کیلوگرم غذا در تیمارهای 1، 2 و 3 بترتیب به میزان 3/83 درصد، 3/68 درصد و 3/53 درصد هزینه تولید یک کیلوگرم غذای شاهد می باشد. کمتر بودن قابل توجه هزینه تولید غذا، در تیمارهای 2 و 3 نسبت به تیمار شاهد از جنبه کاهش هزینه های تولید میگو بسیار حائز اهمیت است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of different dietary levels of plant protein on growth indexes of White Leg shrimp

نویسندگان [English]

  • R. Ghorbani
  • A. Matinfar
  • N. Samani
  • Gh. Faghih
  • R. Ghorbani
چکیده [English]

The influence of different dietary levels of plant protein (30, 50 and 70%) on growth indices of White Leg Shrimp (Litopenaeus vannamei) fed with an original 38 percent protein was assessed and compared with that of the commercial shrimp diet. The average weight gain at the end of the culture period in treatment 1 (30% plant protein and 70% animal protein), was 5.89 plus or minus 0.06 grams, for treatment 2 (50% plant protein and 50% animal protein), was 6.22 plus or minus 0.25 grams, for treatment 3 (70% plant protein and 30% animal protein), was 6.19 plus or minus 0.24 grams and for the control treatment (20% plant protein and 80% animal protein), was 6.42 plus or minus 0.40 grams. Our study of the influence of experimental and control diets on growth indices including growth rate (GR), food conversion ratio (FCR), protein efficiency ratio (PER), specific growth rate (SGR), and average daily gain (ADG), demonstrated that the indices were better in the control compared to the treatmen.....