تعیین نرخ رشد، میانگین وزن، میزان بقا، ضریب تبدیل غذایی و تولید کل در پرورش میگوی پا سفید (Litopenaeus vannamei)در ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



به منظور بررسی وضعیت پرورش میگوی گونه پاسفید در شرایط آب و هوایی ایران، تعداد 9 استخر 5/0 هکتاری در منطقه چوئبده آبادان انتخاب و سه تیمار با ذخیره 20 عدد در مترمربع (تیمار A)، 25 عدد در مترمربع (تیمار B) و 30 عدد در مترمربع (تیمار C) و با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. بعد از آماده سازی استخرها که شامل مراحل شخم زنی، آهک پاشی، کود دهی و آبگیری بود، کار ذخیره سازی با پست لارو 12 با میانگین وزن (005/0 ±01/0) گرم و میانگین اندازه 9/0 سانتیمتر انجام گردید. محاسبه نرخ رشد، میانگین وزن، میزان بقا، ضریب تبدیل غذا و برداشت کل طی دوره پرورش به مدت 110 روز محاسبه شد. بیشترین میزان بقا در تیمار A به میزان 6/88 درصد، تیمارB 3/83 درصد و تیمارC به میزان 3/73 درصد بترتیب محاسبه و نتایج دوره پرورش نشان داد که در این تحقیق بین میزان ذخیره و میزان بقا لاروها اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/0P>). نتایج همچنین نشان داد نرخ رشد در طول دوره پرورش برای تیمار A برابر 16/0 گرم در روز، برای تیمار B برابر 16/0 گرم در روز و برای تیمار C برابر 15/0 گرم در روز بود که اختلاف معنی داری بین نرخ رشد در تیمارهای مختلف وجود ندارد (05/0P>). ضریب تبدیل غذا در طول دوره پرورش برای تیمار A معادل 01/1، برای تیمار Bمعادل 17/1 و برای تیمار Cمعادل 2/1 محاسبه گردید و تولید کل در هر تیمار با افزایش ذخیره افزایش نشان داد. بطوریکه در تیمار Aمعادل 1403کیلوگرم (2803 کیلوگرم در هکتار)، برای تیمار Bمعادل 1473کیلوگرم (3146 کیلوگرم در هکتار) و برای تیمار C معادل 1986کیلوگرم (3972 کیلوگرم در هر هکتار) محاسبه و بین آنها اختلاف معنی داری مشاهده گردید (05/0P<). همچنین میانگین وزن در پایان دوره پرورش برای تیمار A برابر 84/14گرم، برای تیمار Bبرابر 70/16 و برای تیمار C برابر 01/15 گرم محاسبه گردید. فاکتورهای کیفی آب استخرها شامل درجه حرارت، شوری، pH و اکسیژن محلول در طول دوره پرورش به مدت 110روز ثبت گردید. بالاترین درجه حرارت آب 3±28 درجه سانتیگراد در مرداد ماه و کمترین برابر 3±23 درجه سانتیگراد در شهریور ماه، بالاترین شوری بین ppt2±25 در مرداد ماه تا کمترین ppt3±12در مهرماه، بالاترینpH بین 2/0±6/8 در تیر ماه تا کمترین تا 4/0±5/7 در مرداد ماه و اکسیژن محلول بین 4/0±8/5 میلیگرم در لیتر در تیرماه تا 3/0±3/5 میلیگرم در لیتردر شهریور ماه متغیر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که میگوی پاسفید براحتی در شرایط آب و هوای ایران پرورش یافته و تولید آن بالاتر از گونه های بومی بوده و لذا توسعه آن در شرایط آب و هوایی ایران امکانپذیر می باشد. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

GROWTH AND SURVIVAL RATES, MEAN WEIGHT, FOOD CONVERSION RATIO AND TOTAL HARVEST IN CULTURED SHRIMP LITOPENAEUS VANNAMEI IN IRAN

نویسندگان [English]

  • M. Afsharnasab
  • A. Matinfar
  • M. Mohmmadi dost
  • A. Ghavampor
  • R. Seyed mortezaei
  • S. Sabzalizadeh
  • M. Khalilpazir
  • Gh. Faghih
  • M. Haghnejat
  • Sh. Ghasemi
چکیده [English]

To introduce Litopenaeus vannamei to Iran as a cultured shrimp species, a experimental study was carried out to assess the effects of different stocking densities on growth rate, mean weight, survival rate, food conversion ratio and the total harvest of l. vannamei. Three postlarval groups (PLI2) of L. vannamei (pond A: 20 PL/m2 , pond B: 30 PL/m2 and pond C: 50 PL/m2) with average size 0.9cm and initial mean weight 0.01±0.005g were used in this study. The experiments were carried out in three replications in 9 earthen ponds each half a hectare in size in Khouzestan province, south of Iran during 110 days. The result showed there was no significant correlation (P>0.05) between stocking density and survival rate in the semi intensive culture condition. Mean survival rate among farms were greatest at the lowest density, where mean survival in pond A, B, and C was 88.6%, 83.3%, 73.3%, respectively but the differences were not significant (P>0.05). The results also showed there was no significant relationship (P>0.05) between growth rate and growth days in each experiment. The mean growth rate/days for ponds A, B, and C were calculated at 0.16g/day, O.l6g/day and 0.15g/day, respectively. The food conversion ratio in the end of the study period for ponds A, B and C was 1.01, 1.17 and 1.2, respectively. Shrimp production increased with an increase in stocking density when farm production at Pond A and B indicated a significant difference (P<0.05) compared to that of the pond C. The total shrimp production for ponds A, B and C was calculated at 2803kg/ha, 3146kg/ha and 3972kg/ha, respectively. The water temperature ranged between 28±3oC to 23±3oC, with the highest in July and lowest in September. Salinity ranged between 25±2ppt to 12±3ppt, pH ranged between 8.6±0.2 to 7.5±0.4 and dissolved oxygen ranged between 5.8±0.4ppm to 5.3±0.3ppm throughout the study. The study proved that L. vanname; could adapt to common conditions in Iranian shrimp culture environment and also we showed that the species production was higher than the native species already under culture.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Litopenaeus vannamei
  • growth factors
  • Iran