تاثیر باکتری Lactobacillus بر شاخص های رشد، بقاء و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در برابر باکتری Streptococcus iniae

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

در این مطالعه تاثیر باکتری­ Lactobacillus جدا شده از دستگاه گوارش ماهی قزل آلا بر برخی از فراسنجه های رشد و همچنین مقاومت در برابر باکتری Streptococcus iniae مورد ارزیابی قرار گرفت.­ باکتری مذکور در قالب 3 تیمار (log 7, 8, 9) به جیره غذایی ماهی اضافه شد و تاثیر آنها به همراه تیمار شاهد بر شاخص­های رشد و بقاء در روزهای 30 و 60 مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله پایانی، مقاومت ماهیان تیمار شده در برابر استرپتوکوکوزیس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که Lactobacillus قادر به تقویت فراسنجه های رشد (وزن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب چاقی، ضریب رشد ویژه و ضریب بازده پروتئینی) و بقاء بوده که در این بین log 8  باکتری دارای اختلاف معنی دار با سایر تیمارها و گروه شاهد بود. نتایج رویارویی ماهیان مورد بررسی در برابر استرپتوکوکوزیس ناشی از گونه Streptococcus iniae نشان داد که بیشترین بازماندگی در تیمار دارای log 8 66/96 درصد) بود و تیمار شاهد نیز دارای کمترین بازماندگی (38/25 درصد) بود. نتیجه گیری نهایی موید آن است که Lactobacillus جدا شده از ماهی قزل آلا دارای خواص پروبیوتیکی بوده و قادر به بروز تغییرات مثبت در شاخص­های رشد است. همچنین، مقاومت ماهی قزل آلا را در برابر استرپتوکوکوزیس افزایش می دهد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of Lactobacillus on growth parameters, survival rate and resistance of rainbow trout (Onchorhynchus mykiss) to Streptococcus iniae

نویسندگان [English]

  • R. Safari
  • Z. Yaghubzadeh
چکیده [English]

In this study, the effects of Lactobacillus which was isolated from the gut of rainbow trout were evaluated on growth parameters, survival rate and resistance of rainbow trout to Streptococcus iniae. This bacterium was added to the fish diet in 3 treatments (log 7, 8 and 9) and a control treatment was considered. The effects of various treatments on growth parameters and survival were evaluated in day 30 and day 60. At the final stage, resistance of treated fish to streptococcosis was evaluated. The results showed that Lactobacillus was able to improve the growth parameters (weight, feed conversion ratio, protein efficiency ratio, coefficient of obesity, specific growth rate and protein yield coefficient) and survival rate of fish in which the log 8 LAB showed a significant difference compared to the other treatments and the control treatment. The challenge of rainbow trout with Streptococcus iniae indicated that the highest survival rate was observed in the treatment with the log 8 LAB (96.66%), whereas the lowest survival rate was observed in the control treatment (25.38%). These results indicated that Lactobacillus which was isolated from the gut of rainbow trout showed probiotic properties and improved growth parameters of fish. Moreover, it increased the resistance of rainbow trout to streptococcosis. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Lactobacillus
  • Rainbow trout
  • Growth parameters
  • Streptococcus iniae