بررسی تاثیر درجه حرارت بر میزان فیلتراسیون جلبک Isochrysis affines galbana توسط صدفچه های صدف مروارید ساز لب سیاه

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



این مطالعه به منظور مقایسه اثر درجه حرارتهای مختلف بر روی میزان فیلتراسیون صدفچه صدف مروارید ساز لب سیاه با استفاده از فیتوپلانکتون Isochrysis affines galbana انجام شد. برای تعیین بهترین درجه حرارت و بیشترین میزان فیلتراسیون، صدفچه های صدف مروارید ساز لب سیاه بترتیب با میانگین طول کل و طول پاشنه 76/2±67/32 و90/2±57/31 در آکواریوم های حاوی آب دریای فیلتر شده به حجم 70 لیتر و با تراکم10 عدد صدفچه ذخیره سازی شدند. صدفچه های صدف مروارید ساز لب سیاه در معرض7 تیمار دمایی که شامل: 21/0±5/18، 21/0±5/20، 1/0±23، 31/0±5/24، 21/0± 5/26، 15/0±5/27 و 21/0±5/28 درجه سانتیگراد و سه تکرار بود، قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه، اختلاف معنی داری را بین تیمارهای 5/18 و 5/20 با 5/24، 5/26، 5/27 و تیمار 5/26 با 5/18، 5/20، 23 و 5/27 و همچنین تیمار 5/27 با 5/18، 5/20، 23، 5/24، 5/26 و 5/28 درجه سانتیگراد در ساعت اول و دوم (از نظر حجمی و تعداد سلول) نشان داد (05/0< P). نتایج حاصل از فیلتراسیون صدفچه ها از جلبکIsochrysis affines galbana نشان داد که حداکثر فیلتراسیون بر روی سلولهای جلبکی و حجم آب فیلتر شده در ساعت اول بترتیب 595،324،181 سلول و 3626 میلی لیتر و دو ساعته نیز بترتیب 635031212 سلول و 12700 میلی لیتر در دمای 15/0±50/27 درجه سانتیگراد و حداقل فیلتراسیون بر روی جلبک فوق در ساعت اول در دمای 21/0±50/18 درجه سانتیگراد بترتیب 5224028 سلول و 104 میلی ‍ لیتر و دو ساعته نیز بترتیب 65874413 سلول و 1317 میلی لیتر بوده است. نتایج این بررسی نشان داد که بهترین دما برای بیشترین تغذیه صدفچه ها از Isochrysis affines galbana در دمای 15/0±50/27 درجه سانتیگراد می باشد. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

EFFECTS OF WATER TEMPERATURE ON FILTRATION RATE OF MICRO-ALGAE ISOCHRYSIS AFFINES GALBANA BY BLACK LIP PEARL OYSTER SPAT (PINCTADA MARGARITIFERA)

نویسندگان [English]

  • I. Abdolalian
  • M. Sajadi
  • M. Yahyavi
  • Gh. Akbarzadeh
  • H. Rameshi
چکیده [English]

This study was conducted to compare the effects of varying water temperatures on filtration rate of micro-algae Isochrysis affines galbana by Pinctada margaritfera spat on microalgae. To determine the optimum temperature and maximum filtration rate, 10 pearl oyster Pinctada margaritfera spats with mean total and total hinge length 32.67±2.76 and 31.57±2.90 respectively were stocked in 70 liter rectangular glass tanks supplied with filtered seawater. The spats were exposed to seven treatments of temperature including 18.5±0.21oC, 20.5±0.21oC, 23±0.1 oC, 24.5±O.31oC, 26.5±0.21 oC, 27.5±0.15oC and 28.5±0.21 oC with 3 replicates.
The results of filtration on Isochiysis affines galbana showed that the maximum filtration of spats on microalgae cells and water volume were 181,324,595 cells and 3626ml per hour and 635,031,212 cells and 12700ml per two hours in 27.5
±0.15oC, respectively. The minimum filtration of microalgae cells and water volume were 5,224,028 and 104ml per hour and 65,874,413 cells and 13l7ml per two hours in 18.50±021oC, respectively. The results of this study demonstrated that the optimum tem perature for maximum feeding of spats on Isochrysis affines galbana is 27.5±0.15oC.

کلیدواژه‌ها [English]

  • PINCTADA MARGARITFERA
  • Microalgae
  • ISOCHRYSIS AFFINES GALBANA
  • temperature