اثر غلظت و مدت زمان در غنی سازی روتیفر Brachionus plicatilis با امولسیون روغن ماهی کاد با تاکید بر اسیدهای چرب

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



در این تحقیق اثر غلظت و دوره زمانی غنی سازی با امولسیون روغن ماهی کاد بر ترکیب اسیدهای چرب روتیفر Brachionus plicatilis و تراکم جمعیت آنها مورد مطالعه قرار گرفت. روتیفرهای تغذیه شده با مخمر (Saccharomyces cerevisiae) با سه غلظت (4 ، 8 و 12 درصد) متفاوت از امولسیون روغن کبد ماهی کاد غنی سازی شدند. روتیفرها در زمانهای صفر، 3، 6، 12 و 24 ساعت بعد از غنی سازی نمونه برداری گردیدند. با گذشت 3 ساعت از غنی سازی، میزان کل چربی موجود در روتیفرها بطور معنی داری افزایش یافت (05/0>P) و با افزایش درصد روغن نیز این میزان افزایش یافته ولی معنی دار نبود (05/0P<). افزایش زمان غنی سازی نسبت به میزان روغن موجود در محیط پرورش در افزایش میزان اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره 3– n در روتیفرها موثرتر بود. روتیفرها اسید چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید (3n20:5 (را بهتر از اسید چرب دکوزاهگزانوئیک اسید (3n22:6 ( با وجود نسبت بین این دو اسید چرب در امولسیون روغن در خود نگهداری و منعکس می نمایند. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

EFFECTS OF CONCENTRATION AND DURATION OF ENRICHMENT OF ROTIFER BRACH IONUS PLICATILIS WITH COD OIL EMULSION WITH EMPHASIS ON FATTY ACIDS

نویسندگان [English]

  • M. Yahyavi
  • M. Farzaneh
چکیده [English]

In this study, effects of concentration and length of enrichment of rotifer Brachionus plicatilis fatty acid composition and its population profile by cod liver-oil emulsion were tested. Rotifers pre-fed on yeast (Saccharomyces cerevisiae) were enriched with cod liver oil emulsion at three different concentrations (4, 8 and 12%). Rotifers were sampled after 0, 3, 6, 12 and 24 hours of enrichment. Considering total lipid present in rotifers as a function of the enrichment period, the increase was significant for 3 hours treatment while the same was not observed when raising the oil concentration (P<0.05). Increasing the enrichment period rather than the amount of oil present in the medium was found to be more efficient in increasing the n-3 highly unsaturated fatty acids (n-3 HUFA) level in rotifers. Rotifers showed a better incorporation of Eicosapentaenoic acid (EPA, 20:5n3) than Docosahexaenoic acid (DHA, 22:6n-3), regardless of the ratio between the two fatty acids in the emulsion.

کلیدواژه‌ها [English]

  • ROTIFER
  • Brachionus plicatilis
  • Enrichment
  • N-3 HUFA
  • EPA/DHA