اثر نایسین، سدیم لاکتات و بسته بندی اتمسفر تغییر یافته بر ماندگاری برگر کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی تاثیر نایسین (1/0 درصد) و سدیم لاکتات (1 درصد) بر روی ویژگی­های میکروبی و بیوشیمیایی432 نمونه برگر کپور ­نقره­ای [M1] در بسته­بندی با اتمسفر اصلاح شده با چهار ترکیب بسته­بندی معمولی (تیمار 1)، CO2 50% + O2 5% +N2 45% (تیمار 2)، CO2 45% + N2 55% (تیمار 3) و CO2 55% + N2 45% (تیمار 4) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 و با سه تکرار در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای بیوشیمیایی مورد بررسی شامل pH، TVB-N (بازهای نیتروژنی فرار)،TBA  (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (شاخص پراکسید)، FFA (اسیدهای چرب آزاد) و TVC (باکتری­های زنده کل) بودند. نتایج نشان داد با افزایش سطح دی­اکسیدکربن و نیتروژن و کاهش سطح اکسیژن میزان شاخص­های بیوشیمیایی افزایش می یابد. میزان TVB-N،  PVو FFA در انتهای دوره بین تیمارهای 3 و 4 اختلاف معنی­داری وجود نداشت (05/0<p). همچنین بار میکروبی در تمام تیمارها به جز تیمار 4 در روز پانزدهم از حد مجاز (Log CFU[M2] /g 107) عبور کرد. نتایج میکروبی نشان داد که بهترین تیمار مربوط به تیمار چهارم با شش روز ماندگاری بیشتر نسبت به تیمار 1 بود.[M3] 



 [M1]تعداد نمونه ها؟




 [M2]لطفا موارد مشابه به همین ترتیب اصلاح گردد.




 [M3]نتیجه به دست آمده در حد یک یا دو جمله تفسیر شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Nisin, Sodium Lactate and MAP packaging on the shelf life of Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix) Burger.

نویسندگان [English]

  • N. Mesgaran
  • L. Roomiani
چکیده [English]

The aims of this study were to investigate the effects of Nisin and Sodium lactate on the microbial and chemical properties of Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix) burger in modified atmosphere packaging  andconsisted of four treatments conventional packaging (Treatment 1), CO
2
50% + O
2
5% + N
2
45% (treatment 2), CO
2
55% + N
2
45 % (Treatment 3) and CO
2
55% + N
2
45% (Treatment 4). Samples were assayed  on the 0, 3, 6, 9, 12 and 15 days with three replications during the refrigerator storage at 4°C. The parameters were microbial load (TVC, pH, TVB-N, TVBA, PV, FFA), and the results showed that with increasing levels of Carbon dioxide and Nitrogen and decreasing Oxygen levels, the amount of biochemical indices (TVB-N, TBA, PV, FFA) increased. The TVB-N, PV and FFA in CO
2
45% + N
2
55% (Treatment 3) and CO
2
55% + N
2
45% (Treatment 4) did not show significant difference (p>0.05[M1] ). Also, the microbial load in all treatments except treatment CO
2
55% + N
2
45% passed through the limit, 10
7
Log CFU/g on day 15. Microbial results showed that the treatment 4 was the best and the shelf life of this treatment was 6 days more than treatment 1.
 



 [M1] p<0.05 [M1] یعنی اختلاف معنی دار وجود دارد. لطفا اصلاح شود.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Silver Carp Burger
  • MAP packaging
  • Sodium lactate
  • Nisin