سنجش آگاهی دانشجویان رشته شیلات نسبت به فواید مصرف آبزیان

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

با توجه به تاثیر افزایش مصرف سرانه آبزیان بر سلامت جامعه، آگاهی از فواید آبزیان و ارزش تغذیه­ای آنها برای پیشگیری و درمان برخی از بیماری­ها بسیار اهمیت دارد. بررسی آگاهی دانشجویان شیلات از فواید و ارزش غذایی آبزیان، خواهد توانست سطح آگاهی و آموزه­های آنان را جهت ترویج مصرف آبزیان در خانوار و جامعه شغلی آتی آنان بسنجد.
در سال 1396 با استفاده از پرسشنامه، اطلاعات دانشجویان دو دانشگاه در خصوص محتوای چربی و پروتئین، ویتامین­ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، دلایل مصرف ماهی و اثرات درمانی مصرف آبزیان از دیدگاه آنان جمع­آوری شد. پس از تجزیه و تحلیل آماری به روش کای­دو و فریدمن، با امتیازدهی به پاسخ­های صحیح، نتایج نشان داد مصرف سرانه خانوار دانشجویان 3/23 کیلوگرم بوده است و 4/64 درصد دانشجویان پس از قبولی در رشته خود نتوانسته‌اند بر مصرف ماهی خانوارهای خود تأثیر بگذارند. ازنظر آنان ید غنی­ترین عنصر موجود در آبزیان است که برای پیشگیری از گواتر مناسب است و به­ ترتیب از دیدگاه آنان مصرف آبزیان در پیشگیری از بیماری­های قلبی- عروقی، آلزایمر و سرطان مؤثر می­باشد. با میانگین امتیاز 53/7 و امتیاز حداکثر 18 به میزان 4/16 درصد نمونه از فواید آبزیان آگاهی داشتند. بنابراین تحقیق، لزوم توجه به آموزش جدی­تر و توجه بیشتر به فواید و ارزش غذایی آبزیان در سرفصل دروس رشته شیلات را آشکار می­سازد تا آنان مروجین بهتری برای مصرف ماهی بین مردم و خانواده­های خود باشند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Estimation of awareness of fisheries students with regarding to benefits of fish consumption

نویسندگان [English]

  • A. Adeli
  • V.S Mirbagheri
چکیده [English]

Regarding the importance of increment of fish per capita consumption in the health of the society, it is important to understand the benefits of fish and its nutritional value to prevent and treat some diseases. The research aimed to investigate the awareness of fisheries students about the benefits and fish nutritional value to promote the fish consumption in their household and future occupational in society. Students' information questionnaire of two universities on the content of lipids and proteins, vitamins, minerals, amino acids, fatty acids, reasons for fish consumption and their therapeutic effects were collected in 2017. After analyzing Chi-squared and Friedman test and scoring the correct answers, 64.4% of the students did not affect the consumption of their household fish consumption after their acceptance. Fish per capita consumption of students was calculated to be 23.3 kilograms. In their view, Iodine is the richest element in fish to prevent goiter. Cardiovascular disease, Alzheimer and cancer are prevented using fish consumption. With a mean score of 7.53 and a score of 18 at most, 16.4 % of students had awareness of the benefits of fish. The result of the study revealed the need for more serious training and more attention to the fish benefits and nutritional value of the fisheries course curriculum, so that they can be better promoters for the fish consumption among people and their families.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Awareness
  • Fish benefits
  • Fish consumption
  • Fisheries education
  • Fisheries