اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان وانامی (Litopenaeus vannamie)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

در این مطالعه اثر جیره­های آزمایشی حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و نیاسین بر شاخص­های رشد و ترکیب لاشه و شاخص­های بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان وانامی(Litopenaeus vannamie)در پژوهشکده میگوی بوشهر به مدت 45 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن اولیه میگوها 33/0±5 گرم و پرورش در تانک­های 300 لیتری و در 8 تیمار انجام شد. تغذیه 4 بار در روز و با استفاده از جیره آزمایشی فرموله شده حاوی دو سطح 15 و 30 درصد کربوهیدرات و سه سطح 100، 150 و 200 میلی­گرم در کیلوگرم نیاسین انجام شد. همچنین دو تیمار 30 و 15 درصد کربوهیدرات بدون نیاسین به عنوان شاهد استفاده شد. در انتهای دوره، شاخص­های رشد، ترکیب لاشه و شاخص­های بیوشیمیایی همولنف در تیمارها اندازه­گیری شد. بهترین عملکرد رشد شامل بالاترین مقدار وزن نهایی (5/0±05/14 گرم)، طول نهایی (05/0±38/13 سانتی متر) و نرخ رشد ویژه (07/0±23/2 درصد) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلی­گرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا اندازه­گیری شد (05/0p <). همچنین بالاترین مقدار گلوگز (mg/dL 88/0±66/53)، لیپوپروتئین­های پر چگالی (HDL) (mg/dL 57/0±27) و پروتئین کل (mg/dL 17/0­±90/10) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلی­گرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا بود (05/0p <). از طرفی بالاترین مقدار پروتئین لاشه در تیمارهای حاوی 15 درصد کربوهیدرات و مقدار 100 تا 150 میلی­گرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی مشاهده شد (05/0p <). همچنین با کاهش مقدار کربوهیدرات جیره غذایی مقدار چربی لاشه کاهش یافت (05/0p <). لذا نتایج نشان داد که سطح پایین کربوهیدرات به همراه 100 میلی­گرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی میگوی جوان وانامی سبب اثرگذاری مطلوب بر رشد، ترکیب لاشه و سلامت میگوهای جوان وانامی می شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of different levels of dietary niacin and carbohydrate on growth performance, carcass composition and hemolymph biochemical parameters of juvenile Vannamei shrimp (Litopenaeus Vannamie)

نویسندگان [English]

  • F. Zendehboodi
  • H. Mohammadiazarm
  • E. Rajabzadeh
  • A. Ghasemi
  • A. Dashtian Nasab
چکیده [English]

In this study, the effect of experimental diets containing different levels of carbohydrate and niacin on growth indices, carcass composition and hemolymph biochemical parameters of juvenile shrimp (Litopenaeus Vannamie) was investigated for 45 days. The mean initial weight of the shrimps was 5 ± 0.33 g which reared in 300 liter tanks with 8 treatments. Feeding was performed 4 times a day using experimental diets containing two levels of carbohydrate 15 and 30% and three levels of dietary niacin 100, 150 and 200 mg kg-1with two controls. At the end of the period, growth indices, carcass composition and biochemical indices of hemolymph of shrimps were assayed. The best growth performance consisted of the highest final weight (14.05 ± 0.5 g), final length (13.38 ± 0.05 cm) and specific growth rate (2.23 ± 0.07) was in  treatment contained 15% carbohydrate and 100 mg niacin kg-1 diet (P <0.05). Also, the highest glucose (53.66 ± 0.88 mg dL-1), HDL (27 ± 0.57 mg dl-1) and total protein values (10.9 ± 0.17 mg dl-1) was in  treatment contained 15% carbohydrate and 100 mg niacin kg-1 diet (P <0.05). On the other hand, the highest carcass protein content was observed in treatments containing 15% carbohydrate and 100-150 mg niacin kg-1 diet (P <0.05). Also, carcass fat decreased with decreasing dietary carbohydrate content (P <0.05). Therefore, the results showed that low carbohydrate level along with 100 mg niacin per kg of diet had a favorable effect on growth, carcass composition and health of young Vannamei shrimp.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Carcass
  • Hemolymph
  • Growth
  • Carbohydrate
  • Vannamei shrimp
  • Niacin