اثرات تغذیه با پودر جلبک اسپیرولینای (Spirulina platensis)ریزکپسوله شده و غیر کپسوله بر فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه‌های گوشتی (راس 308)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر جلبک اسپیرولینا ریزکپسوله شده و غیرکپسوله به جیره بر فعالیت آنزیم­های آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه­های گوشتی به­ مدت 6 هفته انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار با 4 تکرار در هر تیمار (10 قطعه جوجه در هر تکرار) در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1- جیره پایه بدون هیچ افزودنی (شاهد منفی)، 2- جیره پایه + آنتی بیوتیک (شاهد مثبت)، 3- جیره پایه + ویتامین E، 4- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 5- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 6- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا ریزکپسوله شده، 7- جیره پایه + 33/0درصد اسپیرولینا غیرکپسوله، 8- جیره پایه + 66/0درصد اسپیرولینا غیر کپسوله و 9- جیره پایه + 1 درصد اسپیرولینا غیرکپسوله بود. نتایج حاصله در پایان دوره آزمایش نشان داد که، فعالیت [V1] آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در تیمارهای حاوی 1 درصد پودر اسپیرولینای ریزکپسوله شده و 1 درصد پودر اسپیرولینا غیر کپسوله بیش از سایر تیمارها بود (05/0>P). اما فعالیت آنزیم­های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در تیمارهای مختلف اختلاف معنی­داری نداشت (05/0<P). اثر تیمارهای آزمایشی بر قابلیت هضم مواد مغذی در بین گروه های مختلف آزمایشی نیز اثر معنی­داری را نشان نداد (05/0>P). افزودن پودر اسپیرولینا و پودر اسپیرولینا کپسوله باعث افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در جیره جوجه­های گوشتی راس 308 شد.



 [V1]کیتهای تجاری فعالیت آنزیم را اندازه گیری می کنند نه غلظت آن را. در کل متن اصلاح کنید.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of microencapsulated and non-encapsulated of spirulina (Spirulina platensis) algae powder on the antioxidant enzymes activity and nutrient digestibility of broiler chicks (Ross 308)

نویسندگان [English]

  • M. Shakoori
  • M. Rezaei
  • Y. Chashnidel
  • R. Safari
  • H. Gholipour
چکیده [English]

This study was done to investigate the effect of microencapsulated and non-encapsulated Spirulina (Spirulina platensis) powder on the antioxidant enzymes activityand nutrient digestibility of broiler chicks for 6 weeks. A total of 360 one-day old broiler chicks (male) Ross 308 strain was divided into 9 treatments, 4 replicates (10 chicks in each replicate) in a completely randomized design. Experimental treatments include: basal diet without any additives (negative control), basal diet + antibiotic (positive control), 1-basal diet + vitamin E, 2-basal diet + 0.33% Spirulina microencapsulated, 3-basal diet + 0.66% Spirulina microencapsulated, 4-basal diet + 1% Spirulina microencapsulated, 5-basal diet + 0.33% non-encapsulated Spirulina, 6-basal diet + 0.66% non-encapsulated Spirulina and 7-basal diet + 1% non-encapsulated Spirulina. Results showed that the blood super oxide dismutase activity increased in chicks fed with encapsulated Spirulina powder and non-encapsulated Spirulina powder at the level of 1 percent (p < 0.05). But the activity of catalase and glutathione peroxidase enzymes did not show any significant difference (P>0.05). The effect of experimental treatments on nutrient digestibility showed that no significant different experimental groups (P>0.05). The addition of spirulina powder and encapsulated spirulina powder increased antioxidant activity in the diet of Ross 308 broiler chicks.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Spirulina
  • Antioxidant enzymes
  • Digestibility
  • Broiler chicks