اثر تجویز خوراکی عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم‌‌‌های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

این مطالعه، به‌‌منظور ارزیابی اثر عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی (کیموتریپسین، تریپسین، پروتئاز، لیپاز و آمیلاز) و برخی پارامتر‌‌های بیوشیمیایی (آلکالین فسفاتاز، پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین و لیزوزیم) میگوی پا‌‌سفید غربی (Litopenaeus vannamei) انجام شد. تعداد 600 پست لارو میگو (با وزن اولیه 7/0±06/1 گرم) به ‌‌طور تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس در4 تیمار با تراکم 50 میگو در هر تانک توزیع شدند. میگوهای گروه شاهد با غذای پایه بدون عصاره زنجبیل تغذیه شدند. میگوهای سایر گروه‌‌ها با غذاهای پایه حاوی 5/0،0/1 و 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. رژیم‌‌های غذایی به میزان 10 درصد وزن زنده بدن میگو به مدت 8 هفته مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم‌‌های آمیلاز، لیپاز و پروتئاز و میزان پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین در گروه 5/0 و 0/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا به طور معنی‌‌داری در مقایسه با گروه شاهد و 5/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا افزایش یافت (5/0>p ). بیشترین میزان فعالیت آنزیم‌‌های آمیلاز (05/0±35/1 واحد بر میلی‌‌گرم پروتئین) و لیپاز (0±09/0 واحد بر میلی‌‌گرم پروتئین) در گروه 1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح 5/0 و0/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا جهت افزایش فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی در جیره غذایی میگوی پاسفید غربی توصیه می‌‌گردد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of dietary administration of a Zingiber officinale extract on digestive enzyme activity and some biochemical parameters of western whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei

نویسندگان [English]

  • N. Shahaki
  • M.R. Imanpour
  • P. Akbary
  • R. Safari
  • V. Jafari
چکیده [English]

This study was conducted to evaluate the effect of Zingiber officinaleextract (ZE) on digestive enzyme activity (chymotrypsin, trypsin, protease, amylase, and lipase) and some biochemical parameters (alkaline phosphatase (ALP), total protein (TP), albumin (ALB), globulin (GLU) and lysozyme) of Litopenaeus vannamei shrimp. A total of 600 post larvae shrimps (initial weight, 1.06±0.7 g) were randomly distributed into 12 fiberglass tanks representing four treatments at a rate of 50 shrimp in each tank. The control shrimp group (ZE0) was fed a ZE free basal diet. Other groups were fed the basal diet supplemented with 0.5 (ZE 0.5), 1.0 (ZE1) and 1.5 (ZE 1.5) g kg-1 diet. Results revealed that activity of protease, amylase, and lipase and value of TP, ALB and GLU of the shrimp have significantly increased (p<0.05) in the ZE0.5 and ZE1groups compared with the ZE1.5 group and control group. The highest amylase (1.35± 0.5 U mg -1protein) and lipase (0.09±0 U mg-1protein) activity was observed in the ZE1 group. It can be concluded that use ofZ. officinaleZE0.5 and ZE1 kg-1diets could suggest for increasing digestive enzyme activity and some biochemical parameters of L. vannamei.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Litopenaeus vannamei
  • Zingiber officinale
  • Non-specific immunity
  • Digestive enzyme activity