مقایسه روش های مختلف آماده کردن جیره خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک بومی تک سل بر شاخص های رشد پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

در دهه اخیر استفاده از خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک‌ها مورد توجه پرورش دهندگان آبزیان قرار گرفته و یکی از موارد مورد توجه روش افزودن پروبیوتیک‌ها به خوراک آبزیان از جمله میگو می‌باشد. در این پژوهش، اثربخشی روش‌های مختلف آماده کردن جیره خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک بومی تک سل بر  عملکرد رشد میگوی سفید غربی مورد مقایسه قرار گرفت. بدین منظور پست لاروهای میگو در هشت تیمار آزمایشی با پروبیوتیک تک سل (دوز‌های 106 ، 107 و  108 واحد تشکیل دهنده کلونی در هر کیلوگرم (CFU kg-1) به دو صورت جیره های حاوی پروبیوتیک مخلوط شده در پلت و جیره‌های حاوی پروبیوتیک اسپری شده بر پلت و جیره‌ فاقد پروبیوتیک (شاهد)، به مدت 40 روز در تانک مورد تغذیه قرار گرفتند. تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک عملکرد بهتری در نرخ رشد ویژه، نرخ رشد نسبی، بازماندگی و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه‌های شاهد نشان دادند (05/0>p ). بیشترین افزایش شاخص‌های رشد در تیمار پروبیوتیک اسپری شده بر پلت با دوز CFU kg-1 108 مشاهده گردید که با تیمارهای حاوی پروبیوتیک مخلوط شده در پلت اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0<p ). نتایج این پژوهش نشان داد که خوراک فراسودمند حاوی پروبیوتیک بومی تک سل صرف نظر از دوز و روش آماده سازی جیره منجر به بهبود شاخص‌های رشد و بازماندگی در میگوی سفید غربی می‌شوند و دوزهای CFU kg-1 107 و 108 دارای بیشترین اثر بود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Comparison of different preparation methods of functional food diets containing native probiotic Takcell® on the growth performance of Western white shrimp (Litopenaeus vannamei) post larvae stage

نویسندگان [English]

  • M. Mirbakhsh
  • M. Berenji
  • J. Mohajeri borazjani
  • B. Ghaednia
  • M.A. Nazzari
چکیده [English]

In recent years, the use of probiotics has been considered as an ecological preventive approach to aquaculture, because of the perilous consumption of antimicrobials for humans and the environment, the use of alternative methods is increasing. In this study, we compared the efficacy of different methods of preparation of functional food containing native probiotic Takcell® on the growth performance of juvenile western white shrimp. For this purpose, post larvae of shrimps were fed in 8 experimental treatments in two ways: probiotic Supplemented and sprayed diets at doses of 108, 107, and 106 CFU kg-1 and probiotic-free diets for 40 days in tanks. All probiotic fed- diets showed better performance in relative growth rate, specific growth rate, survival rate and feed conversion ratio compared to control groups (p<0.05). The highest activity of growth indices was observed in spray treatment at a dose of 108 CFU kg-1. There was no significant difference with complementary diets (p>0.05). The results of this study showed that functional food containing native probiotic Takcell®, regardless of doses and preparation methods, resulted in improvement of growth and survival indices in western white shrimp, and the dose of 108 and 107 CFU kg-1 had the highest effect.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Functional food
  • Native probiotics
  • Western white shrimp
  • Growth performance
  • Food diet