تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی سه گیاه بن‌‌سرخ (Allium jesdanum)، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) در سه غلظت 250، 500 و 750 میلی‌‌گرم بر لیتر بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) در یخچال طی 15 روز انجام گرفت. pH،TVB-N (مجموع بازهای نیتروژنی‌‌فرار)، TBA (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (پراکسید)، TMA (تری متیل آمین) و بار میکروبی (TVC) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 مورد بررسی قرار گرفتند. Neophytadiene در عصاره شنگ و شاتره و Di Methyl Tri Sulfide در عصاره بن‌‌سرخ ترکیب اصلی بودند. pH،TVB-N ، TBA، PV، TMA و بار میکروبی با افزایش زمان نگهداری در تیمارهای 250، 500 و 750 میلی‌‌‌‌گرم در لیتر عصاره هر 3 گیاه افزایش یافتند (05/0p < ). بار میکروبی در تیمار 250 میلی‌‌گرم در لیتر برای هر سه عصاره در محدوده (Log cfu/ g 07/5-24/3) قرار داشت و تا روز نهم در حد مجاز بود، ولی در تیمار 750 میلی‌‌گرم در لیتر برای سه عصاره تا روز پانزدهم Log cfu/ g) 22/6-29/5) در محدوده مجاز (Log cfu/g 7) قرار داشت. بالاترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به عصاره الکلی بن‌‌سرخ بوده و عصاره‌‌های الکلی شنگ و شاتره در رتبه‌‌ بعدی قرار داشتند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of alcoholic extract of Allium jesdanum, Tragopon carcifolus and Fumaria parviflora on the shelf life of Rutilus frisii kutum

نویسندگان [English]

  • S. Kogani
  • L. Roomiani
چکیده [English]

This study was carried out to study the alcoholic extract of plants Lorestan province (Allium jesdanum), Sheng (Tragopon carcifolus) and Shatrah (Fumaria parviflora) at three concentrations of 250, 500 and 750 mg/ L on the chemical and microbial characteristics of the white fish (Rutilus frisii kutum) fillets. The pH, TVB-N (total nitrogen-volatile bases), TBA (thiobarbituric acid), PV (peroxide), TMA (trimethylamine) and total viable count (TVC) on days 0, 3, 6, 9, 12 and 15 were examined. Neophytadiene in Sheng and Shatare and Di-Methyl-Tri Sulfide, in redbin extract main ingredient contained. pH, TVB-N, TBA, PV, TMA and microbial load increased with increasing storage time in all three treatments and at all concentrations of binred, Sheng and Shatare extract. The microbial load in the treatment of 250 mg/ L for all three extracts was in the range (3.24-5.07 log cfu/ g) and was within the allowable limit until the ninth day, but in the treatment of 750 mg/ L for three was within the permissible range (7 log cfu/ g) until the fifteenth day (5.29-6.22 log cfu/ g). The highest antimicrobial activity was related to binred alcoholic extract, followed by Sheng and Shatreh alcoholic extracts.
 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Allium jesdanum
  • Tragopon carcifolus
  • Fumaria parviflora
  • Qualitative indicators
  • Rutilus frisii kutum