جداسازی و بررسی ویژگی‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس‌های (Lactobacillus) روده قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و توان ضد باکتریایی آنها در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

لاکتوباسیلوس‌ها متداول‌ترین باکتری‌های پروبیوتیک هستند. هدف این مطالعه، جداسازی و ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس‌های روده قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) برای تقویت دستگاه گوارش این ماهی بود. پس از تهیه 75 عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی، محتویات روده آنها در محیط آبگوشتMRS (de MAN, ROGOSA and SHARPE) کشت شده و 56 پرگنه لاکتوباسیلوس با آزمون‌های بیوشیمیایی مشخص شدند. سویه‌های لاکتوباسیلوس با آزمون‌های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) شناسایی و فعالیت ضدباکتریایی، حساسیت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها، مقاومت در برابر صفرا و شرایط اسیدی (3=pH) مورد بررسی قرار گرفت. جمعا شش سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) ، لاکتوباسیلوس روتری (Lactobacillus reuteri)، لاکتوباسیلوس انیمالیس (Lactobacillus animalis)، لاکتوباسیلوس فرمنتوم (Lactobacillus fermentum)، لاکتوباسیلوس لیشمانیا (Lactobacillus Leishmania) و لاکتوباسیلوس دلبروکی (Lactobacillus delbrueckii) شناسایی شدند‌. فعالیت ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس لیشمانیا در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) به ‌طور معنی‌داری (05/0˂p ) بیشتر از آنتی‌بیوتیک انروفلوکساسین بود. همه سویه‌های جداسازی شده در برابر آنتی‌بیوتیک‌های اکساسیلین و وانکومایسین مقاوم و به تتراسایکلین حساس بودند. لاکتوباسیلوس انیمالیس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکیبترتیب بیشترین مقاومت را در برابر صفرا (05/0˂p ) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیشترین مقاومت را در برابر شرایط اسیدی از خود نشان دادند. بر‌اساس نتایج در مجرای گوارشی قزل‌آلای رنگین‌کمان، لاکتوباسیلوس‌هایی پروبیوتیک وجود دارد که از میان آنها لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس دلبروکی از ویژگی‌های پروبیوتیک بهتری برخوردارند.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Isolation and a survey on probiotic properties of Lactobacillus in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) intestine and their antibacterial properties against Yersinia ruckeri

نویسندگان [English]

  • N. Nadalizadeh Tabari
  • S. Meshkini
  • A. Tukmechi
چکیده [English]

Lactobacillus is the most common probiotic bacteria. The aim of this study was to isolate and evaluate the probiotic properties of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) intestinal Lactobacillus and to improve the digestive tract of this fish. After preparation of 75 rainbow trout, their intestinal contents were cultured in MRS broth medium and 56 Lactobacillus colonies were identified by biochemical tests. Lactobacillus strains were identified by biochemical tests and polymerase chain reaction (PCR), and their antibacterial activity, susceptibility to antibiotics, bile resistance and acidic conditions (pH=3) was evaluated. A total of six Lactobacillus strains Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus animalis, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus leishmania and Lactobacillus delbrueckii were identified. The antibacterial activity of Lactobacillus leishmania against Yersinia ruckeri was significantly (p < /em>˂0.05) higher than the antibiotic Enrofloxacin. (p < /em>˂0.05). All isolates were resistant to oxacillin and vancomycin antibiotics and were sensitive to tetracycline. Lactobacillus animalis, Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus delbrueckii showed the highest resistance to bile (p < /em>˂0.05), respectively, and Lactobacillus acidophilus showed the highest resistance to acidic conditions. According to the results there are probiotic Lactobacillus in the rainbow trout digestive tract, and among them Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri and Lactobacillus delbrueckii have better probiotic properties.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Lactobacillus
  • Rainbow trout
  • Probiotic properties
  • Yersinia rockery