مقایسه افزایش قیمت ماهی و قدرت خرید خانوارهای ایرانی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

اهمیت و ارزش غذایی ماهی کاملا مشخص می باشد. گوشت ماهی تازه منبع غنی از پروتئین ( حدود ۲۰ درصد پروتئین ) و  املاح و اسیدهای چرب ضروری است که در در رژیم غذایی و حفظ سلامت انسان ضروری و نقش مهمی دارد. در این بررسی روند تغییرات قیمت خرده فروشی ماهی  طی سال‌های 97-1381 در ایران و همزمان با حداقل دستمزد مصوب و رسمی ایران مورد مطالعه قرار گرفت. نتیجه نشان داد با روند افزایش قیمت ماهی صید شده در سه منبع آبهای شمال و جنوب کشور و پرورشی طی سالهای گذشته، از قدرت خرید مردم کاسته و عملاً ماهی به عنوان یک غذای لوکس و مختص گروه‌های خاصی از جامعه قرار گرفته است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Comparison between Increases in Fish Prices and Purchasing Power of Iranian Households

نویسندگان [English]

  • M. Rabbaniha
  • A. Owfi
چکیده [English]

The importance of fish nutrient value is a known fact. Fresh fish meat is a high protein food source (around 20% protein) which is enriched with beneficial minerals and fatty acids, all being essential for human health. Fish meat also has more water and less fat in comparison with red and bird meat. The purpose of this research is to study the changes in fish retail price relative to changes in minimum wage in Iran during 2001-2009. The results show that as the price of fish has had more increase compared to the minimum wage, people’s purchasing power has declined and fish has become a luxury food for certain groups of the population.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Fish prices
  • workers' wages
  • rising prices