تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده با کیتوزان بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

مطالعه حاضر به بررسی تاثیر کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده بر پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا (Danio rerio) پرداخته است. بدین منظور، تعداد 120 ماهی زبرا را به چهار گروه آزمایشی در سه تکرار تقسیم شده و با جیره های شاهد (بدون افزودنی)، mg 400 نانوکیتوزان، mg 400 کوئرستین عادی و mg 400 کوئرستین نانوکپسوله شده به مدت 40 روز تغذیه شدند. سپس به منظور بررسی پروفایل اسید چرب، از بافت عضله و تخمک ماهی‌‌ مذکور نمونه‌برداری شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانوکیتوزان تاثیر معنی‌داری بر پروفایل اسید چرب عضله و تخمک نداشت (05/0p˂). در بافت عضله تیمارهای کوئرستین عادی و نانوکپسوله شده، درصد اسیدهای چرب دکوزاهگزانوئیک اسید، آراشیدونیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA و 3-n در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی‌دار یافتند (05/0p˂). همچنین در ماهیانی که کوئرستین نانوکپسوله شده دریافت کردند، درصد اسیدهای چرب آراشیدونیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید در مقایسه با سایر گروه‌‌ها افزایش معنی‌دار یافتند (05/0p˂). علاوه بر این، در تخمک ماهی زبرا در تیمار کوئرستین عادی درصد اسید چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و همچنین در تیمار کوئرستین نانوکپسوله شده درصد اسیدهای چرب ایکوزاپنتانوئیک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید و مجموع اسیدهای چرب HUFA، 3-n و نسبت 3-n به 6-n به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0p˂). بنابراین، می‌‌توان نتیجه گرفت که کوئرستین باعث بهبود پروفایل اسید چرب بافت عضله و تخمک ماهی زبرا شده و فرایند نانو کپسوله کردن باعث بهبود عملکرد کوئرستین شده است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Influence of both free and nanoencapsulated quercetin on fatty acid profile of zebrafish (Danio rerio) muscle and eggs

نویسندگان [English]

  • Mohammadreza Kalbasi
  • Mohammad Behzadei taymehe
  • Hamed Paknezhad
چکیده [English]

This study was designed to determine the influence of both free and nanoencapsulated quercetin on fatty acid profile of zebrafish (Danio rerio) muscle and eggs. To this end, a total of 120 fish were divided into 4 experimental groups and fed with following diets: control, without additive; chitosan, 400 mg nanochitosan per kg diet; Qu, 400 mg free quercetin per kg diet; Qu-chi, 400 mg nanoencapsulated quercetin per kg diet. To assess fatty acid profile, the muscle and eggs was dissected after feeding trial. No significant difference was recorded for fatty acid profile of muscle and eggs in the chitosan group. Considering muscle tissue, however, the fish treated with free quercetin significantly elevated the levels of ARA, DHA, ∑HUFA, and ∑n-3 when compared to control group, whereas the fish received nanoencapsulated quercetin showed a significant increase in DHA, EPA, ARA, ∑n-3, and ∑HUFA levels in comparison to the other groups. Concerning eggs fatty acids, the fish received free quercetin increased the percentage of EPA, yet the animals treated with nanoencapsulated quercetin did the levels of EPA, DHA, ∑HUFA, n3/n6, and ∑n-3. Together, quercetin could enhance the fatty acid profile of zebrafish muscle and eggs, and nanoencapsulation process could enhance the performance of free quercetin.
 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Fatty acid
  • Nutrition
  • Quercetin
  • Nano-capsule
  • Zebrafish