بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصارههای قلم دریایی Virgularia juncea از خلیج فارس

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

دریایی و خواص بیولوژیک آبزیان آن انجام نشده است. هدف از این پژوهش، بررسی خواص ضد‌‌باکتریایی عصاره‌‌های هگزانی، اتیل‌‌استاتی و متانولی قلم دریایی Virgularia juncea جمع‌‌آوری شده از بندر‌‌عباس، ساحل خور سورا بر سویه‌‌های باکتری‌‌های (Escherichia coli ATCC)، (Bacillus subtilis spizizenii ATCC) و (Staphylococcus aureus ATCC) می‌‌باشد. طرح‌‌ریزی مراحل این مطالعه بر اساس آزمایش‌های زیست-سنجی بود که پارامترهای MIC و MBC برای عصاره‌‌ها و فراکسیون‌‌ها مورد آنالیز قرار گرفت. عصاره اتیل‌‌استاتی V. juncea فعالیت مهار رشد قابل ملاحظه‌‌ای با غلظت 5/7 میکرو‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر بر سویه باکتری S. aureus نشان داد و در ادامه با استفاده از روش‌‌های کروماتوگرافی مورد جداسازی قرار گرفت. برش‌‌ فعال (F6d) جداسازی شده از عصاره اتیل‌‌استاتی که در کمترین غلظت نسبت‌‌ به سایر برش‌‌ها، ماهیت کشندگی بر سویه باکتری S. aureus داشت، با استفاده از روش HPLC خالص‌‌سازی شد. ترکیب کلست-5-ان-3-بتا-اول از برش فعال (F6d) خالص‌‌سازی شد که فعالیت کشندگی در غلظت 10 میکرو‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر علیه سویه باکتری S. aureus نشان داده بود. در نهایت این ترکیب با بررسی الگوی طیف جرمی در دستگاه GC-MS مورد شناسایی قرار گرفت. در این مطالعه، برای اولین بار ماهیت ضد‌‌باکتریایی عصاره‌‌های قلم دریایی V. juncea مورد بررسی قرار گرفت و ترکیب خالص شده با غلظت کشندگی 50 میکروگرم بر میلی‌‌لیتر نسبت به سویه باکتری S. aureus گزارش گردید.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Investigation of antibacterial activity of Virgularia juncea extracts from the Persian Gulf

نویسندگان [English]

  • Reza Mohsenian kochsari
  • Melika Nazemi
  • Mehdi Moridi farimani
چکیده [English]

Although Iran covers most of the northern coast from the Persian Gulf, marine organisms from this region have not been investigated very well. Herein, we aimed at a detailed analyses of antibacterial profiles against Escherichia coli ATCC, Bacillus subtilis spizizenii ATCC and Staphylococcus aureus ATCC of the marine sea pen Virgularia juncea collected from the Persian Gulf in Iran. A bioguided isolation approach was used to purify the active compounds based on the MIC and MBC parameters obtained for the extracts and fractions. The n-hexane, ethyl acetate and methanol extracts of V. juncea were tested in multiple in-house bioassays, and the ethyl acetate extract showed in vitro antibacterial activity against S. aureus (MIC value 7.5 µg/mL). This extract was fractionated by using open column chromatography. The isolated active fraction (F6d) which had high activity against the S. aureus strain at the lowest concentrations (MBC value 10 µg/mL) of other fractions, was purified using the HPLC method. The pure compound Cholest-5-en-3β-ol was isolated from the active fraction (F6d), and showed moderate activity against the S. aureus bacterial strain (MBC value 50 µg/mL). This compound was identified using the GC-MS technique. This is the first study that has dealt with bioactivity profiling of V. juncea, leading to isolation and identification of pure sea pen metabolite.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Persian Gulf
  • Marine natural products
  • Sea pen
  • Virgularia juncea
  • Antibacterial