جداسازی فاژ مؤثر بر آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) از فاضلاب و استفاده از آن به منظور مهار رشد باکتری در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

در مطالعه حاضر، جداسازی و شناسایی مولکولی فاژهای مهارکننده رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila ) از آب تصفیه شده فاضلاب شهری ارومیه و مهار آلودگی تجربی آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی انجام گردید. جهت جداسازی باکتریوفاژ از نمونه آب تصفیه شده فاضلاب، باکتری‌های موجود با استفاده از کلروفرم خالص تخریب شدند تا فاژ موجود در آنها رها گردد. همچنین از سویه استاندارد باکتری آ. هیدروفیلا( با کدPTCC1310 ) برای سنجش خاصیت ضد میکروبی فاژهای جدا شده استفاده گردید. در مرحله نهایی به کمک هضم آنزیمی شناسایی ژنوم فاژها انجام گرفت. در مرحله دوم ابتدا ماهی کپور معمولی به صورت تازه تهیه و گوشت آن چرخ شد، سپس با مقادیر CFU/g 108 باکتری آ. هیدروفیلا به صورت تجربی آلوده و چهار سطح PFU/g 105، 106، 107 و 108 از باکتریوفاژ مؤثر بر آن به ازای هر گرم گوشت چرخ شده اضافه و مخلوط شد. نمونه‌‌های گوشت به‌ترتیب شامل کنترل منفی (فاقد هرگونه آنتی بیوتیک و فاژ)، کنترل مثبت (حاوی ppm 2 نایسین) و چهار تیمار حاوی تیترهای مختلف باکتریوفاژ (PFU/g 105، 106، 107 و 108) به مدت یک هفته در دمای یخچال نگهداری شدند. در پایان روز هفتم نمونه‌برداری برای شمارش باکتری و تعیین تیتر فاژ انجام گرفت. یافته‌‌ها نشان داد که فاژ مؤثر بر رشد باکتری آ. هیدروفیلا در نمونه آب تصفیه شده وجود دارد و به‌ طور مؤثری از رشد باکتری ممانعت به‌عمل می‌‌آورد. همچنین نتایج نشان داد که به طور معنی‌داری رشد باکتری آ. هیدروفیلا با به‌کار بردن سطوح 10000 و 100000 واحد تشکیل دهنده پلاک باکتریوفاژ مهار می‌‌شود. بر اساس نتایج حاصل می‌‌توان نتیجه گرفت که فاژ جدا شده از فاضلاب مؤثر بر آ. هیدروفیلا می‌تواند به ‌طور مطلوبی در گوشت چرخ شده ماهی کپور معمولی برای مهار رشد آ. هیدروفیلا به‌کار برود.
 
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Isolation of Aeromonas hydrophila effective phage from wastewater and using it in order to control the bacterial growth in minced meat of common carp (Cyprinus carpio)

نویسندگان [English]

  • Samira Sharafkhani
  • Ahamad gharehkahni
چکیده [English]

In this study is to isolate and identify the molecular identity of effective phage on Aeromonas hydrophila in Urmia Urban Sewage System and control the experimental contamination in common minced carp fillet. For to isolate bacteriophage in the treated water, the existing bacteria were destroyed by pure chloroform in order to release the existing phage. Also the standard strains of Aeromonas hydrophila were used to evaluate the antibacterial assay of isolated bacteriophage (via CODE PTCC1310). Likewise, fish samples were prepared as fresh and minced. Then minced meat was contaminated with 108 CFU/g of Aeromonas hydrophila and four levels of effective bacteriophage, 108, 107, 106 and 105 PFU/g respectively, per one gram of meat were added and mixed. Meat samples containing negative and positive (2ppm of nisin) control and four levels of bacteriophage (108, 107, 106 and 105 PFU/g) were stored in refrigerator for a week. During the storage, sampling was done for bacterial count and bacteriophage titration. Results showed that effective phage on Aeromonas hydrophila isolated from Urmia sewage system could prevent the growth of bacteria. Also, findings showed that the levels of 10000 and 100000 PFU/g  could significantly prevent the growth of Aeromonas hydrophila in common minced carp meat. It can be concluded that the phage effective on Aeromonas hydrophila in Urmia sewage system can suitably be used for biological control in minced meat of common carp (Cyprinus carpio).

کلیدواژه‌ها [English]

  • : Bacteriophage
  • Wastewater
  • Common Carp
  • Minced Meat
  • Aeromonas hydrophila