تأثیر سطوح مختلف آستازانتین جیره غذایی بر شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی آب شیرین رودخانه‌ای شرق (Macrobrachium nipponense)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

10.22092/isfj.2021.125404

چکیده

برای انجام تحقیق، 225 قطعه میگوی آب شیرین رودخانه‌‌ای شرق (Macrobrachium nipponense) با میانگین وزنی         05/0 ± 40/1 گرم به مدت 8 هفته با پنج جیره غذایی فرموله شده، حاوی سطوح مختلف رنگدانه آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی‌‌گرم در کیلوگرم، در آکواریوم شیشه‌‌ای نگهداری گردیدند و مورد غذادهی قرار گرفتند. در پایان دوره پرورشی، پس از جمع‌‌آوری همولنف و همچنین نمونه‌‌برداری از بافت‌‌های روده، عضله و بخش پوسته، شاخص‌‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده در میگوها مورد مطالعه قرار گرفتند. شاخص‌‌‌‌های بیوشیمیایی همولنف همچون اوره، ازت اوره، گلوکز، کراتینین و تری گلیسیرید با افزایش سطوح آستازانتین، کاهش یافتند درحالی‌‌که HDL و LDL به طور معنی‌‌داری افزایش پیدا نمودند (05/0>p). بااین‌وجود، اوریک اسید، کلسیم، فسفر و کلسترول تحت تأثیر تیمارهای حاوی آستازانتین قرار نگرفتند (05/0<p). تیمارهای 150 و 200 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین، کمترین شمارش کل باکتری‌‌ها را از خود نشان دادند. باکتری‌‌های اسید لاکتیک روده نیز در تیمار 150 میلی‌‌گرم در کیلوگرم آستازانتین افزایش یافت (05/0>p). محتوای کاروتنوئید کل میگوها با افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی، افزایش یافت (05/0>p). به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین در جیره غذایی موجب بهبود شاخص‌های بیوشیمیایی همولنف، محتوای کاروتنوئید کل و فلور میکروبی روده میگوی رودخانه‌ای شرق گردید و افزودن میزان 150 میلی­گرم در کیلوگرم از این رنگدانه به جیره غذایی با هدف بهبود شاخص‌‌های مذکور در این میگو پیشنهاد می‌گردد.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Influence of different dietary Astaxanthin levels on hemolymph biochemical parameters, total carotenoid content and intestinal microbial flora of the oriental river prawn, Macrobrachium nipponense

چکیده [English]

In the present experiment, two hundred and twenty-five oriental river prawns (Macrobrachium nipponense) with mean weight of 1.40±0.05 gram were fed by five formulated diets containing different astaxanthin levels, zero (control), 50, 100, 150 and 200 milligrams per kilogram in glass aquarium tank for eight weeks. At the end of the culture period, after collecting hemolymph and also the tissues of intestinal tract, muscle and exoskeleton were sampled, hemolymph biochemical parameters, total carotenoid content and intestinal microbial flora in prawns were studied. Hemolymph biochemical parameters such as urea, urea nitrogen, glucose, creatinine and triglycerides were decreased with increasing of astaxanthin levels, while HDL and LDL increased significantly (p<0.05). However, uric acid, calcium, phosphorus and cholesterol were not affected by astaxanthin treatments (p>0.05). Treatments containing 150 and 200 mg/kg astaxanthin showed the lowest total bacterial count. Intestinal lactic acid bacteria also increased in the treatment of 150 mg/kg astaxanthin (p<0.05). Total carotenoid content of prawns was elevated by increasing dietary astaxanthin levels (p<0.05). Generally, the results of present study showed that increasing dietary astaxanthin levels improves hemolymph biochemical parameters, total carotenoid content and intestinal microbial flora of the oriental river prawn and adding 150 milligrams astaxanthin per kilogram of this pigment to the diet was suggested to improve the parameters that mentioned of this prawn.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Astaxanthin
  • Carotenoids
  • Dietary supplement
  • Metabolism
  • Oriental river prawn