اثر سطوح مختلف کنجاله کانولای تخمیر شده خوراک بر رشد، کارایی خوراک، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیم‌های گوارشی بچه ماهیان انگشت‌‌قد تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)

نویسندگان

1 گروه شیلات و آبزیان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران

2 مرکز ملی تحقیقات آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان آموزش، ترویج و تحقیق کشاورزی، یزد، ایران

10.22092/isfj.2023.129391

چکیده

مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف کانولای تخمیر شده با باکتری جنس باسیلوس جدا شده از رسوبات دریای خزر بر شاخص‌های رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیم‌های گوارشی بچه‌‌ماهیان تیلاپیای نیل انجام گرفت. 225 عدد بچه‌ماهی با میانگین وزنی 05/0±90/1 گرم در 5 تیمار آزمایشی شامل شاهد، تیمار 1: خوراک بدون کانولای تخمیر شده، تیمار 2: خوراک حاوی 5/12 درصد کانولای تخمیر شده، تیمار 3: خوراک حاوی 25 درصد کانولای تخمیر شده، تیمار 4: خوراک حاوی 5/37 درصد کانولای تخمیر شده و تیمار 5: خوراک حاوی 50 درصد کانولای تخمیر شده، به‌ مدت 8 هفته تغذیه شدند. بر اساس نتایج به‌دست آمده، شاخص‌های رشد و تغذیه در تیمارهای مختلف آزمایش اختلاف معنی‌داری را در مقایسه با گروه شاهد نشان ندادند (05/0<p). نتایج تجزیه تقریبی لاشه ماهیان نشان داد که پروتئین در تیمارهای 2، 3 و 4، چربی و رطوبت در تیمارهای 3، 4 و 5 و خاکستر در تیمارهای 4 و 5 در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافتند (05/0>p). همچنین نتایج فعالیت آنزیم‌های گوارشی روده ماهیان نشان داد که آلکالین پروتئاز در تیمارهای 3 و 4، لیپاز در تیمارهای 2 و 3 و آلفا آمیلاز در تیمار 3 در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافتند (05/0>p). به ‌طور کلی، می‌‌توان چنین نتیجه گرفت که استفاده از 50 درصد کانولای تخمیر شده در خوراک بچه ماهیان انگشت‌‌قد تیلاپیای نیل بدون اثر منفی بر شاخص‌های رشد و تغذیه امکان‌پذیر است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Dietary effect of different levels of fermented canola on growth, feed utilization, body composition, and digestive enzymes activity of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) fingerlings

نویسندگان [English]

  • N. Bagherzade 1
  • A. Imani 1
  • K. Sarvi Moghanloo 1
  • M. Mohammadi 2