اثر متقابل سطوح مختلف پروتئین و شوری بر روی رشد،بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن شاه میگوی چنگال باریک Astacus leptodactylus

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق شاه میگوی چنگال باریک (Astacus leptodactylus) با 3 جیره غذایی حاوی 3 سطح پروتئین 30، 35 و 40 و انرژی ثابت 370 کیلوکالری در 100 گرم ماده غذایی در آب شیرین و لب شور خزر با شوری 12 گرم در لیتر به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. از 6 تیمار آزمایشی هر یک با 3 تکرار استفاده شد و در مجموع 18 تانک فایبرگلاس 110 لیتری مورد استفاده قرار گرفت. تراکم شاه میگوها در هر تانک 5 عدد و با میانگین (± انحراف معیار) وزنی3/2±17گرم و در مجموع به تعداد 90 شاه میگو ذخیره‌سازی گردید. نتایج این بررسی نشان داد که میانگین رشد شاه میگوها در آب شیرین 82/14 گرم و در آب لب شور 73/12 گرم بود که دارای اختلاف معنی‌داری می‌باشد. بیشترین میزان بازماندگی در بررسی سطوح متقابل پروتئین – شوری در جیره حاوی پروتئین 30 درصد و آب شیرین به میزان 55/95 درصد و کمترین درصد بازماندگی در سطوح متقابل پروتئین 40 و شوری 12 گرم در لیتر دیده شد که دارای اختلاف معنی‌دار بودند. بیشترین ضریب رشد ویژه، بیشترین افزایش وزن،کمترین ضریب تبدیل غذایی، بیشترین میزان بازدهی پروتئین و بیشترین بهره‌برداری از پروتئین خالص در جیره با پروتئین 30 و شوری صفر مشاهده گردید که اختلاف معنی‌داری در این سطوح مشاهده نشد. در نتایج حاصل از این تحقیق بیشترین میزان پروتئین لاشه در پروتئین 30 درصد و آب شیرین دیده شد که دارای اختلاف معنی‌داری با سایر تیمارها بود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Mutual interaction of salinity and dietary protein level on growth, survival and body composition of narrow clawed cray fish (Astacus leptodactylus)

نویسندگان [English]

  • Z. Ghiasvand
  • A. Matinfar
  • A. Valipour
  • R. Changizi
چکیده [English]

In this study Astacus leptodactylus were tested for 8 week with three practical diets
containing three crude protein (30, 35 and 40%) and isoenergetic level (370kcal/100 g) in
fresh water and brackish water of Caspian Sea. In this test, 6 treatments were used with three
replicates in 18 fiberglass tank (110 liter). Each tank had 5 narrow clawed Cray fish (mean
(±SD) individual weight=17±2.3g) and totally 90 clawed Cray fish were stocking. Result
indicates mean weight of Cray fish in fresh water and brackish water were 14.82 and 12.73,
respectively, that were significantly different. The highest survival occurred in interaction
between protein (30%) and salinity (0) (95.55%) and lowest survival occurred in protein 40 –
salinity (12) that were significantly different. The highest specific growth rate (SGR), weight
gain (WG), Protein Efficiency Ratio (PER), Net Protein Utilization (NPU) and lowest Feed
Conversion Ratio (FCR), demonstrated that dietary (protein 30% and fresh water) which had
no significantly differences. Result of this study showed that the highest protein of body
composition were in practical diet containing 30% protein and 0 salinity (freshwater) that
were significantly different with other treatment.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Feeding
  • Aquaculture
  • Diet
  • Narrow clawed crayfis
  • ASTACUS LEPTODACTYLUS