تاثیر شیرابه کود آلی تخمیر شده بیهوازی در پرورش ماهی سفید (تا 1 گرم) و مقایسه فاکتورهای رشد و بقاء با تغذیه مرسوم

نویسندگان

چکیده

ماهی سفید یکی از ماهیان با ارزش دریای خزر می‌باشد که سهم عمده‌ای را در اقتصاد مردم منطقه ایفا می‌نماید. هدف از این تحقیق مقایسه رشد و بقاء لارو ماهی سفید تحت شرایط مرسوم و شرایط ناشی از استفاده از کود آلی تخمیر شده بی‌هوازی (Slurry) است. این تحقیق در 9 استخر 7/1 هکتاری واقع در مجتمع تکثیر وپرورش شادروان دکتر یوسف‌پور، رشت انجام شد. در این بررسی سه تیمار شامل: 1) فقط غذای کنسانتره و کیلکای چرخ شده بعنوان شاهد (روش متداول)، 2) تیمار دوم غذای اسلاری تا 13 روز اول و بعد غذای کنسانتره و 3) اسلاری تا 13 روز اول و بعد کنسانتره همراه با اسلاری (یعنی اسلاری در تیمار سوم بعد از 13 روز قطع نگردید) در نظر گرفته شد. تراکم لاروها 7/1 میلیون در هکتار و هر هفته کلیه پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب، پلانکتون، زیست‌سنجی ماهیان و نیز شاخص‌های رشد بصورت هفتگی مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان بازماندگی در تیمارهایی که از اسلاری استفاده شده 7/1 برابر و میزان محصول نیز 7/1 تا دو برابر روش متداول (تغذیه با کنسانتره) بوده است. بطورکلی اسلاری بعلت غنی‌تر بودن، تأثیر بیشتری در رشد ماهیان داشته و باعث افزایش زئوپلانکتون‌ها (غذای لاروهای ماهیان سفید در مراحل آغازین) می‌شود. میانگین وزن، بازماندگی، محصول و نرخ رشد ویژه در تیمارهایی که از اسلاری استفاده شد بیش از شاهد (روش منداول) بود. آنالیز داده‌ها نشان دادند که میزان فسفات، ازت،کلسیم، منیزیم، پتاسیم، پروتئین و چربی پس از تخمیر بی‌هوازی کود گاوی (اسلاری) بیش از کود خام بود. جلبک‌های سبز- آبی در استخرهای اسلاری تراکم بسیار کمی نسبت به شاهد داشتند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of anaerobic fermentation of cow manure on culture of Rutilus frisii Kutum and comparison of survival and growth factors versus traditional feeding

نویسندگان [English]

  • M. Fallahi
  • M. Sharifian
  • M.H. Toloii
  • A. Amiri
  • J. Daghigh Roohi
چکیده [English]

Rutilus firisii kutum is one of the important fish in Caspian Sea that has significant
economical role to the region. The overall objective of the project is to compare the growth
and survival of Rutilus frisii Kutum larvae under conventional conditions and conditions
under use of organic fertilizer by anaerobic fermentation or slurry. This study was conducted
in nine 1.7 hec pounds with 3 treatments with stocking densities of 1.7 million fish larva at Dr
Yousefpoor Center at Siakal Village, 32km far from city of Rasht in North of Iran. The first
treatment considered as control using concentrated food and grinded kilka fish. In the second
treatment, the pound was supplied only by slurry for 13 days followed by concentrated fish
food. The third treatment started with slurry for 13 days followed by slurry and concentrated
food together. The physical and chemical parameters of water, plankton, biometry of fish,
growth indices were monitored weekly. The result indicated that production was 1.7 to 2
times higher in slurry than traditional treatment also the survival rate was 1.7 times higher in
slurry treatment. Slurry with several active substances is more effective and can promote the
growth of zooplanktons that is the food for larval stage of Rutilus frisi kutum. Nutritional
contents of phosphorous, nitrogen, calcium, magnesium, potassium, protein and lipid after
anaerobic fermentation were higher in slurry treatment than control. The blue-green algae
density in slurry pounds was less than control.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Slurry
  • Fish Culture
  • Feeding