بررسی تحمل شوری در لارو تاسماهی ایرانی ((Acipenser persicus تغذیه شده با آرتمیای غنی شده با ویتامین ‍C

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق ،‌تحمل شوری در لارو تاسماهی ایرانی تغذیه شده با ناپلیوس آرتمیا ارومیانا غنی شده با HUFA و ویتامین C ، با در معرض قرار دادن آنها در شوری‌های مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور سیست آرتمیا ارومیانا در شرایط استاندارد تفریخ و توسط امولسیون تجاری همراه با سه سطح 10، 20 و 30 درصد ویتامین Cهر کدام با سه تکرار غنی و به مدت 20 روز لارو تاسماهی ایرانی با آنها تغذیه شدند. گروه کنترل لاروهایی بودند که با آرتمیا غنی نشده تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش با اندازه‍گیری طول و وزن، چربی، اسیدهای چرب غیراشباع و ویتامین Cدر لارو ماهی و با ایجاد تنش شوری 6، 12 و 18 گرم در لیتر، میزان تحمل شوری آنها تا 120 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که درصد بازماندگی بعنوان شاخص تحمل به شوری در تیمارهای آزمایشی بطور معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت. ICES30/4همراه با 20 درصد ویتامین Cبیشترین تحمل به تنش شوری 12 گرم در لیتر (00/1±00/99) را در لارو ماهیان داشت اما در 18 گرم در لیتر شوری همه لاروها از بین رفتند. این افزایش بازماندگی بدلیل افزایش میزان اسیدهای چرب امگا 3 و 6 در لارو ماهی تغذیه شده از آرتمیای غنی شده با ICES30/4می‌باشد. بنظر می‌رسد با این روش امکان رهاسازی مستقیم بچه ماهی تاسماهی ایرانی به دریا وجود دارد     ICES30/4

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

A survey of salinity tolerance of Persian sturgeon larvae (Acipencer persicus) fed with enriched live food containing HUFA and vitamin C

نویسندگان [English]

  • M. Hafezieh
  • H. Hosseinpour
چکیده [English]

Salinity tolerance in Persian sturgeon larvae (Acipenser persicus) fed with enriched
Artemia urmiana nauplii were investigated when exposed to different salinity. For this
purpose, cyst of Artemia urmiana hatched and enriched with a commercial emulsion,
ICES30/4 supplemented with three levels of vitamin C (10, 20 and 30%) each with 3
replications according to standard condition and fed to Persian sturgeon larvae during 20
experimental days. At the end of this period, total length, weight, lipid, unsaturated fatty acids
contents and vitamin C in fish larvae were measured. Fish larvae were exposed to 6, 12 and
18ppt salinity, and salinity tolerance were surveyed after 120h. The results showed that
survival percentage as salinity tolerance indicator increased compared to control group that
are larvae fed un-enriched Artemia nauplii. ICES40/3 with 20% vitamin C led to the highest
salinity tolerance at 12ppt in Persian sturgeon larvae (99±1) but in 18ppt all larvae were died.
The increase in salinity tolerance is likely due to omega 3 and 6 increase in fish larvae fed
with Artemia enriched with ICES30/4.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Nutrition
  • Stress
  • Sturgeon fish