مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانس‌های گیاهی علیه باکتری‌های Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophila

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس­های مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، مورد Myrtus communis)) و آویشن دنائی (Thymus daenensis) و همچنین کارواکرول و تیمول در کنار آنتی بیوتیک­های فلورفنیکل و تتراسیکلین بر باکتری­های Aeromonas hydrophila، Yersinia ruckeriو Lactococcus garvieae مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس­ها پس از رقت سازی متوالی محاسبه گردید و سپس قطر هاله عدم رشد هر اسانس در محیط مولر هینتون مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری‌های A. hydrophila ، Y. ruckeri و L. garvieae  بترتیب در مرزه بختیاری و زیره مشاهده شد. نتایج حاکی از آثار بازدارندگی و کشندگی متفاوت گیاهان در مورد باکتری­های مختلف بود ولی اسانس­های مورد استفاده در اکثر موارد اثر بیشتری نسبت به اکسی تتراسیکلین داشتند. بیشترین اثر ممانعت از رشد و کشندگی در مورد A. hydrophila، L. garvieae و Y. ruckeri به ­ترتیب در تیمول، فلورفنیکل و مرزه بختیاری مشاهده گردید. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی تیمول در خصوص آئروموناس 3/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این مقادیر در خصوص اثر فلورفنیکل بر لاکتوکوکوس برابر با 125/3 و 25/6 و در خصوص اثر مرزه بختیاری بر یرسینیا برابر با 25/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. بطور کلی می­توان نتیجه گرفت که حساسیت باکتری­های مورد مطالعه به اسانس­های گیاهی بسیار متفاوت است ولی با توجه به نوع باکتری ، استفاده از این اسانسها در درمان و پیشگیری از بیماری­های باکتریایی ماهی نیاز به بر رسیهای  مورد ارزیابی  قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Antibacterial effects of some medicinal plant essential oils against Lactococcus garvieae, Yersinia ruckeri and Aeromonas hydrophila

نویسندگان [English]

  • M. Rahimi
  • M. Raeisi
  • M. Alishahi
چکیده [English]

In this study, the antibacterial effects of essential oil extracted from 4 medicinal plants, (Thymus deansis, Satureja bachtiarica, Cuminus cyminam and Myrtus communis) carvacrol, tymol, florfenicol and tetracycline against three pathogenic bacteria (Aeromonas hydrophila, Yersinia ruckeri and Lactococcus garvieae) were evaluated. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentrations (MBC) of the essential oils were evaluated after preparation of serial dilution. Inhibition zone were also determined on Muller Hinton agar medium. According to the results, the largest inhibition zone was observed from S. bachtiarica and C. cyminam essential oils against A. hydrophila, Y. ruckeri and L. garvieae. The obtained results showed different MICs and MBCs for different bacteria; however, in most cases the essential oils were more effective than tetracycline. Tymol, florfenicol and S. bachtiarica essential oil demonstrated the highest inhibitory and bactericidal e.....