تاثیر سطوح مختلف زانتان و آلژینات بر کیفیت روغن ماهی ریز پوشانی شده

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی کارایی ریز پوشانی با استفاده از سطوح مختلف هیدروکلوئیدهای زانتان و آلژینات سدیم بود (با نسبت هسته به دیواره 1 به 2).تیمارهای آزمایشی با ترکیب دیواره­ شامل زانتان 1 درصد، آلژینات ۱ درصد، زانتان ۷۵/۰ درصد+آلژینات ۲۵/۰ درصد، زانتان ۵/۰ درصد+آلژینات ۵/۰ درصد و زانتان ۲۵/۰ درصد+آلژینات ۷۵/۰ درصد بودند. این ترکیبات بر اساس طرح آزمایشی با سایر مواد دیواره مخلوط شدند. سپس به ­منظور دستیابی به پودر ریزپوشانی شده مخلوط هموژن و به روش خشک کردن انجمادی خشک شدند. یافته­ها نشان داد روغن ریزپوشانی شده با زانتان ۷۵/۰ درصد+آلژینات ۲۵/۰ درصد دارای کمترین اندازه ریزپوشینه، میزان رطوبت و مقدار روغن سطحی بود (05/0>p). همچنین بالاترین مقدار کارایی ریزپوشانی، قابلیت خیسی و شاخص قابلیت جذب آب نیز در این تیمار مشاهده گردید (05/0>p). تیماری که با زانتان ۱ درصد آماده شد، کمترین میزان پایداری امولسیون و چگالی ذرات را همراه با تیماری که با زانتان ۲۵/۰ درصد+آلژینات ۷۵/۰ درصد تهیه شده بود، نشان داد (05/0>p). تیمار زانتان ۵/۰ درصد+آلژینات ۵/۰ درصد بیشترین میزان شاخص جذب آب را با مقدار ۹/۲ درصد نشان داد (05/0>p). استفاده از آلژینات ۱ درصد سبب دستیابی به بیشترین روشنایی (۲۳/۷۵) میان ریزپوشینه­ها شد (05/0>p). بر اساس یافته­های این پژوهش استفاده از ۷۵/۰ درصد زانتان+۲۵/۰ درصد آلژینات به ­منظور تولید ریزپوشینه روغن ماهی با بهترین ویژگی­ها، مناسب می­باشد.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of different concentrations of xanthan and alginate on the quality of encapsulated fish oil

نویسندگان [English]

  • I Bahramizadeh
  • K Rahmani Farah
چکیده [English]

The aim of this study was to evaluate encapsulation efficiency of fish oil using different combinations of xanthan and sodium alginate (core-wall ratio of 1:2). Experimental treatments were consisted of xanthan 1%, Alginate 1%, xanthan 0.75% + Alginate 0.25%, xanthan 0.5% + Alginate 0.5% and xanthan 0.25% + Alginate 0.75% of the wall material. These experimental combinations of xanthan and sodium alginate were mixed with the other wall components. Afterward, the mixture were homogenized and subsequently freeze-dried to obtain encapsulated powder. Results revealed that encapsulated fish oil with xanthan 0.75% + Alginate 0.25% had the lowest particle size, moisture content and surface oil content as compared to the others (p<0.05). In addition, it showed the highest encapsulation efficiency, wettability and water absorption index. Treatment prepared using 1% xanthan had the lowest emulsion stability with the highest particle density which was the same as that of the treatment prepared with xanthan 0.25% + alginate 0.75%. The highest water absorption index (2.09%) was observed in the treatment containing xanthan 0.5% + alginate 0.5%. Using 1% of alginate lead to the highest lightness (75.23) for encapsulated fish oil as compared to the others (p<0.05). According to the results of the present investigation, the use of xanthan 0.75% + alginate 0.25% is suggested for the production of encapsulated fish oil with optimal properties.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Encapsulated
  • Hydrocolloid
  • Encapsulation efficiency
  • Xanthan
  • Alginate