بررسی عملکرد مکمل فیتاز بر جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا و تاثیر آن بر رشد و ترکیب بدن ماهی قزل آلای رنگین کمان

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



اثر آنزیم فیتزا و جایگزینی پروتئین آرد ماهی با آرد سویا بر رشد و ترکیب بدن ماهی قزل آلای رنگین کمان در کارگاه تکثیر و پرورش شهید رجایی در سال 1383 مورد مطالعه قرار گرفت. قزل آلاها با وزن ابتدایی 5.95±121.75 گرم بطور تصادفی در 27 مخزن 2 متر مکعبی به ابعاد 2×2×0.5 متر توزیع شدند. جیره های آزمایشی به روش فاکتوریل 3×3 با سه سطح جایگزینی (صفر، 35 و 70 درصد) و سه سطح آنزیم فیتاز (صفر، 1000 و 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم غذا) تهیه و مورد استفاده قرار گرفتند. ماهیان روازنه سه بار تا رسیدن به سیری ظاهری در طول 9 هفته غذادهی شدند. نتایج نشان داد که جایگزینی آرد ماهی با آرد سویا تا سطح 35 درصد تفاوت معنی داری در رشد ایجاد نمی کند. همچنین از نظر ترکیبات بدن در بین سطوح صفر، 35 و 70 درصد جایگزینی، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P?0.05). تاثیر آنزیم فیتاز بر شاخصهای رشد معنی دار بود (P?0.05) و بهترین نتیجه در استفاده از 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم غذا، بدست آمد. اثر آنزیم فیتاز بر ترکیبات بدن معنی دار نبود (P?0.05). همچنین بین سطوح جایگزینی و آنزیم فیتاز، اثر متقابل معنی داری از نظر برخی شاخصها وجود داشت (P?0.05) و با افزایش مقادیر آنزیم فیتاز میزان جایگزینی افزایش یافت. با توجه به نتایج حاصله، استفاده از 2000 واحد آنزیم فیتاز بر کیلوگرم غذا و جایگزینی حداقل 35 درصد از پروتئین آرد ماهی با آرد سویا توصیه می شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

INFLUENCE OF SUPPLEMENTAL PHYTASE ON FISH MEAL REPLACEMENT BY SOYBEAN AND ITS EFFECTS ON GROWTH AND BODY COMPOSITION OF RAINBOW TROUT (ONCORHYNCHUS MYKISS)

نویسندگان [English]

  • P. Zargarian
  • A. Abedian
  • R. Nazari
چکیده [English]

Influence of phytase enzyme and replacement of fishmeal protein by soybean meal protein on growth and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) specimens each with a mean weight of 121.75±5.95 gwere studied. Experimental diets by factorial method 3 * 3, containingthree levels of replacement (0.0, 35 and 70%) and three levels of microbialphytase (0.0, 1000, 2000 units/kg diet) were formulated and prepared. Nine treatments and three replicates of random groups of 20 fish per each 2 cubic meter (2´2´0.5m) tank were used in the study. All diets contained 36-38% protein and about 4000 cal/g energy. During the 9 weeks period of the study, fish were fed to satiation level, three times daily. Statistical results indicated that the increase of replacement level to 35%had no significant effect on growth index (P2£0.05). Effect of replacement on body composition was not significant, except for crude energy which decreased in 70% level (p£0.05). Effect of phytase enzyme on growth index was positive and 2000 units/kg diet of phytase showed the best result (p£0.05), but phytase levels had no significant effect on body composition. Result also showed that there was a significant interactionbetween phytase enzyme and meal replacement (p£0.05). We suggest using 2000 units/kg diets of phytase with at least 35% replacement of fish meal protein by soybean meal protein as a suitable formula for growing rainbow trout.




 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Oncorhynchus mykiss
  • Phytase
  • Diet
  • SOYBEAN MEAL
  • Body composition