تاثیرسطوح مختلف عصاره دافنی و آرتمیا بعنوان مواد جاذب غذایی بر روی غذاگیری و شاخص های رشد در بچه فیل ماهیان پرورشی (Huso huso Linnaeus 1758)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



بمنظور بررسی تاثیر سطوح مختلف عصاره های دافنی و آرتمیا در غذاگیری فیل ماهیان انگشت قد جوان (Huso huso)، آزمایشی بمدت یک ماه در مرکز تحقیقات آبزی پروری دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام گرفت. جهت انجام این آزمایش، عصاره دافنی و آرتمیا و مخلوط این دو عصاره با سه غلظت (1 : 100، 1 :50 و 1 :25) و هر یک با سه تکرار به جیره غذایی فیل ماهیان انگشت قد اضافه گردید. آزمایش درون مخازن پلی اتیلن 250 لیتری که با حجم آبی 125 لیتر آبگیری شده بود، انجام گرفت. تعداد 20 عدد بچه فیل ماهی با وزن متوسط (20/0±00/5 گرم) درون مخازن ذخیره سازی و روزانه در چهار وعده تا حد سیری کامل تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش فاکتورهای رشد و بازماندگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان دادکه افزودن عصاره دافنی و آرتمیا و مخلوط این دو عصاره در جیره غذایی بچه فیل ماهیان سبب بهبود فاکتورهای رشد وکاهش ضریب تبدیل غذایی(FCR) شده است. اگرچه همه تیمارها نسبت به شاهد دارای اختلاف معنی داری بودند (0.05 >P)، اما بهترین شاخص های رشد در تیمار عصاره آرتمیا با غلظت 1 :50 مشاهده شد و اختلاف معنی داری در میزان بازماندگی بین تیمارها مشاهده نگردید (0.05 <p).

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

EFFECTS OF DIFFERENT LEVELS OF DAPHNIA AND ARTEMIA EXTRACTS ON FOOD ACCEPTABILITY AND GROWTH FACTOR RATES OF BELUGA (HUSO HUSO LINNAEUS, 1758)

نویسندگان [English]

  • K. Darvish
  • M. Sodagar
  • M. Imanpor
  • A. Taheri
چکیده [English]

In a 30 day feeding trial, daphnia and Artemia extracts were added to diets of juvenile Beluga (Huso huso) at different levels to evaluate its effects on growth and survival rate of the fish. The trial was carried out in aquaculture research center of the Gorgan University, during which three different dietary levels of extracts (1:25, 1:50 and 1:100) were used in 250 liter PVC tanks filled with about 125 liters of water. A total of 20 juvenile Beluga with an average weight of 5±0.2 geach was stocked in tanks and were fed 4 meals a day. Growth and survival factors were analyzed at the end of the trial period. The results showed that the addition of extracts in diets led to improvement of body weight increase, weight increase percentage, specific growth rate (SGR), daily growth rate (DGR), daily growth index (DGI), condition factor (CF), price index (PI) and decrease of food conversion ratio (FCR) compared to the control treatment. The best improvement of growth index was achieved at the dietary level 1:50 Artemia extracts. There was no significant difference (P>0.05) in survival among treatments.




 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Huso huso
  • Artemia
  • DAPHNIA
  • growth factors